Hoofdstuk 1

96 5 2
                                    

-Bubbels POV-
Ik sta in Dumbledore's kantoor na een flits en zie een jongere versie van hem naar me kijken. "En wie ben jij?" Vraagt hij geschrokken. "Bubbels Star, welk jaar is dit?" Antwoord ik nerveus. "1975." Antwoord hij.

"Ik kom uit 1995 professor, u moet me terugsturen." Zeg ik hopeloos. "Sorry maar dat ding werkt nu nog niet, ik zal men best doen maar tot die tijd kunnen we niet anders dan, wachten." Zegt hij kalm.

"Je zal hier lessen volgen, goed?" Vraagt hij en ik knik niet wetend wat anders te doen. Ik loop met hem mee naar de great hall en hij trekt de aandacht van alle studenten die daar zitten.

"We hebben een nieuwe Hufflepuff leerling, wat was je naam meisje?" Vraagt hij en ik rol men ogen. "Bubbels Star." Zeg ik en hij knikt. Ik ga aan de Hufflepuff tafel zitten en zie iedereen me aanstaren.

Dumbledore legt duidelijk uit aan de andere professoren wie ik ben en waar ik vandaan kom. Na het eten loop ik de great hall uit en bots ik tegen een jongen aan die verdacht veel op Harry lijkt.

"Sorry, oh jij bent Bubbles, ik ben James en dit zijn Sirius, Remus en Peter." Zegt hij vrolijk en ik slik even. Wie had ooit gedacht dat deze jongens zo knap waren toen ze op Hogwarts zaten.

"Leuk jullie te ontmoeten." Zeg ik zacht. "Waar kom je eigenlijk vandaan?" Vraagt Sirius nieuwsgierig. "Ik kom uit... België." Antwoord ik en ze kijken me bewonderend aan. Ik loog niet, ik ben der wel geboren.

"Leuk! Heel interessant." Zegt Remus vrolijk. Ik glimlach. Is het vreemd dat ik hem heel knap vind? Nee dit is zo fout! Het is verschrikkelijk dit te zeggen. Ik zie de professoren naar me kijken en de Marauders draaien zich om en staren hen aan.

"Bubbles meisje, kan je even meekomen, ik zal je wat uitleggen." Zegt McGonagall en ik knik. "Later jongens." Zeg ik en loop met de professoren mee. "Waar is Snape?" Vraag ik als we in hun kantoor zijn.

"Bedoel je Severus?" Vraagt McGonagall. "Shit, waar ik vandaan kom is hij leerkracht." Antwoord ik. "Interessant, je maakt beter niet de fout dat tegen anderen te zeggen." Zegt McGonagall.

"Nee, ik zei al dat ik uit België kom, niet gelogen trouwens dus ik vertel hen niet dat ik uit 1995 kom." Antwoord ik en ze glimlachen en knikken. "Vertel ook niemand wat er gebeuren zal in hun leven." Zegt Dumbledore en ik schud men hoofd.

Na nog een kort gesprek loop ik naar buiten. Ik zwerf rond de gangen van Hogwarts als ik langs de bieb loop en Remus in zijn eentje aan een tafel zie zitten lezen. Ik loop naar binnen, pak een boek en ga bij hem zitten.

"Hoi Remus." Zeg ik vrolijk en hij kijkt me glimlachend aan. "Hi Bubbles." Antwoord hij. We beginnen beide met lezen als hij zijn boek na een tijdje weg legt en me aankijkt. "Wat?" Vraag ik grinnikend.

"Niks, ik vroeg me gewoon af, hoe ben je hier gekomen?" Vraagt hij en ook ik leg men boek weg. "Men ouders zaten op Hogwarts en vonden het wel eens tijd dat ik ook kwam." Antwoord ik en hij lacht.

Hij ziet er zo perfect uit, zo anders dan waar ik vandaan kom. Zijn donkere bruine haar, en grijze ogen... ben ik verliefd? Nee kan niet, mag niet. "Waarom kijk je me zo aan?" Vraag ik zacht.

"Niks gewoon, sorry." Zegt hij en kijkt omlaag. Ik glimlach en pak men boek. "Ik zal maar eens naar men common room gaan." Antwoord ik en sta op. Hij staat ook op en pakt zijn boek.

"Zal ik je laten zien waar dat is?" Vraagt hij en ik knik. Ik had er nog niet over nagedacht dat ik moet doen alsof ik nieuw ben en niks hier ken. Ik loop met Remus over de gangen en kan niet stoppen met denken dat ik hem uit men hoofd moet zetten.

"Hier is het, het wachtwoord vertellen zij je wel." Zegt Remus en wijst naar een aantal Hufflepuffs die langslopen. Ik knik en glimlach. "Bedankt heel lief." Zeg ik en hij grijnst. "Later Bubbels." Zegt hij. "Later." Antwoord ik en de Hufflepuffs nemen me mee naar binnen.

Back in timeWhere stories live. Discover now