BENDEN KORKUYORSUN!

562 19 5
                                    

*MERT'İN AĞZINDAN*

"Neyse ben eve gidiyim artık Buğra abi." diyerek ayaklandım.

"Aynen abi bende kalkıyım." diyerek Enis'te ayaklandı.Buğra abi "Oturun,daha erken." demesiyle hepimiz saate baktık.Saat gece 03.30'a geliyordu.Bunu gören Buğra abinin "Yada değilmiş." demesiyle kahkaha attık ve kapıya doğru ilerledik.Enis bana "Gel senide bırakayım.Mâlum henüz ehliyetin yok." dedi sırıtarak.

Bende Enis'e dönüp "Hahahahaha çok komikmiş." dedim.Oda "Hadi hadi."dedi.Arabaya binip yola koyulduk.O sırada aklıma gelen fikirle:

"Gel bizde takılalım.Ne zamandır playstationda boyunun ölçüsünü almıyorum." dedim.

"Tamam.Bakalım kim kimin boyunun ölçüsünü alacak." diyip bizim evin sokağına girdi.Daha önce bir çok kez geldiği için evi biliyordu.

Annemler uyumuştu.Salonun ışığını açıp içeri girdik.

"Sen yerlerini biliyorsun,kurmaya başla ben cips falan koyup geliyorum." diyip mutfağa geçtim.İçeri geçtiğimde Enis oyun konsolunu kurmuş beni bekliyordu.

"Her zamanki gibi ben Galatasaray,sen Fenerbahçe." diyip oyun kolunu uzattı Enis.

*************

İlk oyunu 4-2 ben aldım.Enis'in bunun üzerine:

"Yiyorsa bir el daha kapışalım." demesiyle

"Yenilen pehlivan güreşe doymazmış." dedim.

12.dakikada ilk golümü atınca Enis küfür mırıldanıp masadaki mısırı avuçlayıp bana attı.

"Tabi gerçekte yenemiyorsunuz.Anca playstationda yenersiniz." diye söylendi.

"Hı-hı en son Kadıköy'de yine Fenerbahçe yenmişti.Yanlış mı hatırlıyorum." dedim tek kaşımı kaldırarak ve 'yine' kelimesini bastırarak.

"Ben niye hatırlamıyorum." diyerek anlamamazlıktan geldi.

"Hatırlatayım o zaman." dememle

"Yok kalsın zaten yeni yeni şunu söylemeyi bırakmıştın.Hem hatırladım ben." dedi.

"Geçti artık." diyip "8 Mart-Sarı-Lacivert-81. Dakika-Dirk Kuyt-Kadıköy-17. Yıl... Bilmem hatırlatabildim mi?" diye devam ettim sırıtarak.Enis koyu bir Galatasaray taraftarı bende Fenerbahçe.

Biz bunları konuşurken Enis beraberliği sağlamıştı.İlk yarıyı 3-2 Enis kazandı.

"Dur lan başlatma.Cips bitmiş,koyup geliyorum." diyerek Enis'i durdurdum.

Mutfağa gittiğimde saatin 06.15 olduğunu gördüm.Eylül'ün uyanması, hastanedeki olaylar, Eylül'ün kaçırılması falan derken uzun süredir uyumuyoruz.Cipsin kalmadığını görünce bir bardak su içip salona gittim.

Salona gittiğimde Enis uyuyakalmıştı.Bende diğer koltuğa geçip yattım.

*EYLÜL'ÜN AĞZINDAN*

Kalktığımda saat 09:15'ti.Yataktan kalkmayı hiç istemiyorum ama acıktım.Banyoya gidip elimi yüzümü yıkadım ve saçımı taradım.Daha sonra abimin odasını aramaya başladım.Tam 6 tane oda, 3 tane salon, 2 tane banyo var.Alt tarafı iki kişiyiz.bu kadar büyük eve ne gerek var ki? En son benim odamın karşısındaki odaya baktım ve buldum. Yatakta sırt üstü uyuyordu.

"Abiii" diyerek dürttüm."Hıı" diye mırıldandı gözünü bile açmadan."Kalksana." dedim kibarca. "Hı-hı" dedi ve diğer tarafa dönüp yorganı üstüne çekti.Bende yorganı üstünden çekip "Abi, kalk dedim." diye cırladım.

BELKİ BİR GÜN O'da SEVERWhere stories live. Discover now