Geçmiş

2K 35 0
                                    

Maria bir yandan ağlıyor bir yandan da koşuyordu. Daha beş yaşında olan bu ufaklık bunları kaldıramayacak kadar küçüktü...
Issız yollarda çıplak ayaklarla koşan Maria yoruldu ve bir ağaç dibinde durdu. Ağaca yaslandı ve oturdu. Dizilerelleinininin arasına alarak ağlamaya devam etti. Yaşadıklarını hatırladıkça hem korkuyordu hem de daha çok ağlıyordu.

Yoldan geçen bir adam Maria'yı gördü. Merak ederek yanına yanaştı ve "Neyin var?" sordu. Fakat Maria yaşadıklarının etkisiyle çığlık atarak adamdan uzaklaşmaya çalıştı. Fakat adam bırakmıyordu onu küçücük kızı sokakta bırakmazdı. Maria sadece ağlıyordu, artık sesi çıkmıyordu ve yorgundu.
Adam Maria'yı kucakladı ve önce hastaneye sonra yetiştirme yurduna götürdü. Maria sadece olan biteni izliyordu. Beyninde dolaşan o fotoğraflar onu fazlasıyla yoruyordu.

Maria artık yurtta büyüyecekti. Yaşıtlarıyla hak ettiği şeyleri yaşayacaktı. Fakat Maria'nın psikolojisi çoktan bozulmuştu. Yaşadıklarını aradan bir yıl geçmesine rağmen unutamıyordu. Kaldığı yurttaki bakıcılar bunun farkındalardı. Bu nedenle ona diğerlerinden daha hassas davranıyorlardı.

Maria yaşadıklarını unutmasa bile en azından yüzü bir iki defa gülüyordu.

Yıl 2000...
Maria yurda alışmıştı artık. Hep gülüyordu yüzü. Ya da gecmisiyle yaşamaya alışmıştı...
Maria artik 10 yaşında yaşadıkları nedeniyle yaşıtlarından daha olgundu. Karşısına çıkan her olayda geçmişi hatırlıyor ve bundan kurtulamıyordu.
Halüsinasyonlar görmeye başlamış , şizofren olmaya doğru gidiyordu. Bunu durduramayacağını anlayan bakıcıları ve öğretmenleri onu hastaneye yatırmaya karar verdiler. Küçük yaşta delirmek üzereydi Maria...
Kaldıramıyordu artık geçmişini...

Hastaneye yatmamak için diretiyordu Maria. Normal olduğunu söyledikçe insanların ona bakışı daha da değişiyordu. Maria ile dalga geçiyordu arkadaşları hayatta bütün kötülükler onun üstüne geliyordu sanki lanetlenmiş gibi...
Maria'nın daha on yaşında bütün bunlara bu kadar dayanması hayret vericiydi.

Oysa beş yıl önce ölen onun gerçek annesi ve babası değildi. Bunu öğrense belki bir nebze de olsa içi rahatlayacaktı.

Her şeye rağmen Maria hastaneye yatırıldı.

Hayat KadınıDonde viven las historias. Descúbrelo ahora