Hoofdstuk 6

767 95 5
                                    

Toen Nori wegzwom van de kust, hoorde ze ineens een plons in het water. Nieuwsgierig zwom ze dichterbij, tot ze zag dat het een landmeisje was. Bang zwom ze achteruit uit de angst om ontdekt te worden, tot ze merkte dat het meisje bewusteloos was. Vlug zwom Nori op haar af. Op haar voorhoofd zat een grote, pijnlijke buil, waarschijnlijk veroorzaakt doordat haar surfplank haar hoofd had geraakt. Nori slikte en wist niet wat ze moest doen. Als het meisje nog langer onderwater zou blijven, zou ze doodgaan. Nori duwde het meisje voorzichtig naar de oppervlakte, en rolde haar op haar surfplank. Nori duwde de surfplank een heel stuk voor zich uit, tot Vico zijn surfvriendin ineens zag drijven. ,,Daar is Morgan!" riep hij. Nori verdween snel onderwater, en zwom als de bliksem terug naar Koracua.

Nori naderde haar huis met een brok in haar keel. Mam zou haar vermoorden omdat ze gewoon weggeglipt was van school. En als ze er achter zou komen dat ze op het land geweest was... Rillingen liepen over Nori's lijf. ,,Nono!" hoorde ze haar broer ineens achter zich roepen. Snel draaide ze zich om, waar Nathan en Gracie haar een beetje apart aankeken. ,,Waar ben jij geweest? We hebben het hele rif afgezocht naar je!" Nori werd rood. ,,Zit ik in de nesten met mam?" vroeg ze bezorgd. Gracie schudde trots haar hoofd. ,,Ik hoorde in de pauze van Nathan dat je was weggeglipt, dus om te voorkomen dat ze mam gingen bellen, heb ik de administratie een zogenaamd 'nieuw huistelefoonnummer' gegeven." Nori glimlachte. ,,Bedankt Gracie," zei ze blij. ,,Maar welk nummer heb je dan-"
TRINGGGG
Gracie haalde vlug haar mobieltje uit haar rugzak, en gaf hem aan Nathan. ,,Hier, doe papa na!" Nathan keek verward om zich heen, maar nam alsnog op. ,,Met Thiago," zei hij met een lage stem. ,,Ja, oei, ja, oké, ja, we zullen een hartig woordje met haar spreken, oké, nee, het zal niet meer gebeuren, ja, dag," zei Nathan aan de telefoon. ,,Jullie zijn geweldig," glimlachte Nori. ,,Dat weten we toch," grijnsde Nathan die Gracie een boks gaf. ,,Maar effe serieus Noor, je kan echt niet zomaar wegglippen van school. Je wordt echt geschorst als je weer eens spijbelt." Beteuterd staarde Nori naar de bodem. ,,Ik weet het, maar school is gewoon zo... zo saai." ,,En omdat jij het saai vindt heb ik vanmiddag m'n leven op het spel gezet om de complete administratie voor te liegen?" klaagde Gracie. Nori rolde met haar ogen. ,,Overdrijf niet zo, het is maar een leugentje om bestwil." Gracie kneep haar ogen tot spleetjes. ,,Deze keer vertellen Nathan en ik niks aan pa en ma, maar als je het nog eens flikt, dan weet je wat je te wachten staat," zei ze vurig, waarop Nathan alleen maar knikte. Nori kreunde. ,,Oké dan, goed. Geen spijbelen meer," beloofde Nori. En ze zwommen terug naar huis.
Toen ze thuis aankwamen, stond Riv niet, zoals gewoonlijk, achter het aanrecht om avondeten te bereiden. Nu stond ze voor de spiegel in de woonkamer haar lippen te stiften. Riv zag er netjes uit; haar blauwe haar was opgestoken, ze droeg een prachtige donkerblauwe galajurk, en om haar linkerpols zaten glanzende armbanden. ,,Oh, hey," zei ze tegen haar kinderen, zonder om te kijken. Op dat moment zwom Thiago van de trap af, en in plaats van zijn trainingsjack droog hij een witte bloes met een zwart jasje, en probeerde wanhopig zijn donkergroene stropdas dicht te knopen. ,,Hoe was 't op school?" vroeg hij aan de drie, terwijl hij nog steeds stuntelde met de stropdas. ,,Leuk. We hebben een dooie krab ontleedt tijdens bio," zei Nathan opgewekt. ,,En we hebben ons rapport gekregen," voegde Gracie er aan toe. Ze rommelde in haar rugzak en gaf haar vader haar rapport. Vluchtig las hij het even door en gaf het toen weer terug aan Gracie. ,,Goed gedaan hoor," zei hij. ,,Ik sta geen onvoldoende meer voor Haai, trouwens. Ik heb namelijk bij het proefwerk van vandaag een 8.9 gehaald!" zei Nathan blij. ,,Netjes!" zei Riv verheugd, terwijl ze een speldje in haar kapsel schoof. ,,Hoe ging het proefwerk bij jou, Noor?" vroeg Riv aan Nori. Nori slikte. ,,Eh, goed, hoor. Eh, heb een 7 gehaald..." verzon ze snel. Riv keek haar dochter trots aan. ,,Super!" Snel gaf ze Nori een kus op haar wang. ,,Ik wist dat je het kon! Dat gaan we vieren!" Nori toverde een neppe glimlach op haar gezicht. ,,Maar niet vandaag natuurlijk," voegde ze er snel aan toe. ,,Waarom zijn jullie zo netjes gekleed?" vroeg Gracie. ,,Papa en ik gaan naar tante Lyla," zei Riv. ,,En ze zou het leuk vinden als jullie zouden komen." ,,Dat heb je nooit gezegd!" zei Nathan verward. ,,Ik moet nog superveel huiswerk maken voor morgen!" Riv zwom naar de keukentafel. ,,Het staat al weken op de kalender, jongens." Nathan rolde met zijn ogen. ,,Mam, niemand kijkt op die kalender van jou," biechtte hij op. Riv deed alsof ze het niet had gehoord. ,,Minstens één van jullie moet mee." De drie keken elkaar nijdig aan. ,,Mossel!" gilde Nori en ze klapte ik haar handen. ,,Mossel!" Nathan deed hetzelfde, vlak voor Gracie het kon doen. Mosselen was een spelletje wat Nessie ooit eens had bedacht toen ze bij de drie langskwam. Na een mislukte poging op blupcakes te maken lag de keuken in puin, en iemand moest en zou het opruimen. Nessie kwam met de oplossing dat wie als laatst 'mossel' zou roepen en in zijn handen zou klappen, de kamer moest opruimen. Gracie zuchtte. Zij was altijd degene met de traagste reflexen. ,,Goed dan," zei ze kreunend. ,,Ik doe morgenochtend nog wel mijn huiswerk." Ze sjokte de trap op om zich om te kleden. ,,Jullie twee blijven thuis en maken jullie huiswerk, begrepen?" benadrukte Thiago streng. Nori en Nathan knikten. ,,We zullen braaf zijn," loog Nori terwijl ze grijnzend haar broer aankeek.

NoriWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu