-1-

603 47 27
                                    

Yağmur damlaları olanca gücüyle, duvarda boylu boyunca uzanan camı dövüyordu. Dışarıda duran devasa ağaçtan kopan geniş bir yaprak pencerenin önüne düştü. İşaret parmağımı pencereye doğru havada tutup düz bir şekilde yana kaydırdığımda yağmur damlalarının gümbürtüsü arttı. Sonra bıkkın bir şekilde elimi havada savurmamla penceredeki tüm görüntü değişti. Artık tropik bir kumsal görünüyordu. Arkadan gelen hafif meltemin sesini kısıp klasik müzik benzeri bir müzik açtım. Bugünkü bir saatlik mesaim olmayınca biraz canım sıkılmıştı doğrusu. Bugünün tatil olmasının önemli bir nedeni vardı. Bugün tarihte önemli bir gündü.

Yarınki işim için egzersiz salonuna gitmeme gerek yoktu. İtiraf etmek gerekirse haftada iki gün mesaim için evimden çıkmak zorunda olduğumdan birçok insandan daha fazla para kazanıyordum. Ama hiçbir şey işimi sevmeme engel olamazdı. Diğer insanlar gibi çalışma odama ekstra bir gardırop yaptırmamıştım bile. Mutfağa geçip normalin bir buçuk katı olan buzdolabını açmadan üstünde bulunan bölmeden bir bardak su doldurdum. Bardak otomatik olarak dolduktan sonra dolaptan bir uyarı geldi.

"Bugün içtiğiniz su miktarı beş yüz mililitre."

Mutfak kapısından minik bir yaratığın girdiğini duydum. Yuvarlak gözlerini bana dikmiş masum masum bakmaktaydı. Tüylerini iki gün öncenin modasına uydurup mor yapmıştım ve sonra diğer günlerde değiştirmemiştim. Bugünün modasının ne olduğunu henüz görmemiştim ama uğraşmaya da biraz üşeniyordum. Hayıflanır gibi ses çıkarıyor, göz bebeklerini yukarıya dikip gırıldıyordu.

"Hemcik, merak etme sana da su vereceğim. Senin biraz tüylerin solmuş gibi görünüyor. Gel seni ışığa götürelim."

İçtiğim bardağı bardak rafına koyup, elektronik raf bardağı otomatik olarak hızlıca yıkayıp hiç kullanılmamış gibi yaptığında Hedix'im ötmeye başladı. Bağımsızlık günü kutlamalarına bir saat diye uyardı. Hem'i kucaklayıp pencereden ışık alan bir yere götürdüm.

Gardırop için ayrılmış ayrı bir odaya geldiğimde günün trendlerini öğrenmek için tek bir tuşa bastım. Havada oluşan üç boyutlu modelin görsel olarak da gösterdiği üzere bugün eteğinde üçgen şekillerin bulunduğu elbiseler, yeşil renk üzerinde pembe puanların olduğu saten gömlekler, siyah fırfırlı mini etekler ve spor alternatif içinse dizleri yırtık kot ve göğüs altına kadar inen salaş tişört modaydı. Saç olarak da çilek pembesi, fuşya ve menekşe moru düz saçlar modaydı. Ayrıca bugün meşhur sanatçı Angelica'nın evinden saçları mor bir topuzla çıktığı görüntülenmişti. Vakit kaybetmeden spor alternatifi seçtim ki siparişim apartmanın altında olan mağazadan hızlıca gelirken bir taraftan saç makinesinin altında saçlarımı yapabileyim. Sanırım saçımı seçtiğim spor kıyafet gibi çilek pembesi yaparsan monokrom, sade bir güzelliği yakalayabilirdim. Kıyafet geldiğinde sanal hesapta ne kadar para kaldığını kontrol ettim. Bu tarz günler için spor kıyafetler iyi bir alternatifti. Uzun bir süre ayakta kalacaktım çünkü.

Hedix'imi özel kutusundan çıkarıp gözüme taktım. Hemen hemen hazırdım. Gözümün önünden yazılımlar akmaya başladı. Hedix'in üstündeki mikro kamera havalanıp bir metre uzağımda durdu. Gözümdeki ekrandan kendimi görebiliyordum.

"Benim gibi rahatlık sevenler için en iyi Bağımsızlık Günü alternatifi, spor kıyafetler. Bugün altında dikey çizgilerin olduğu çilek pembesi bir üst seçtim. Altındaki tayt tek renk ve gayet esnek. Saçlarımı da çilek rengi olmasını seçtim ve ayakkabılarımın neon sarısından bir toka takarak bugünkü kıyafetimi tamamladım. Herkesin Bağımsızlık Günü kutlu olsun."

Yeni çektiğim videoyu günlük videolarımın arasına ekledim. Beğenmeler birkaç dakikaya başlardı. Evin kalbindeki .hedonyum kristalini çıkardım. "Ev kapatılıyor." Uyarısından hemen sonra dış kapı açıldı. Yuvarlak camlı aracımın kapısı yukarıya doğru açıldı. Hedonyum'u aracın kalbine yerleştirdim. Hava trafiği gayet meşgul görünüyordu. Herkes kutlama alanına doğru akın ediyor olmalıydı. Ancak hava aracım en kısa ve boş olan yolu bulacaktı. Öyle de oldu. Ben ikinci beş yüz mililitre suyumu içer içmez kutlama alanına varmıştım. Bu günü çok seviyordum. Havadan bir sürü araç aynı anda yere iniyordu. Araçtan çıkmadan önce Joseph'tan mesaj geldi.

Sömürge -Askıda-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin