fourteen

310 23 9
                                    

Ja sam Jessie, devojka sa kojom te je Andrew prevario... devojka sa kojom te je Andrew prevario...

Lidia se ironično nasmeja. Te uradi nešto što ni u snu nije pomišljala da će uraditi. Uvede je u kuću.

Devojka se nekoliko trenutaka premišljala ali setivši se zašto je došla laganim korakom je ušla u prostranu kuću.

„Uđi ovde." Lidia je pokušala biti što ljubaznija, ali gluma joj nije jača strana. Da, htela je da je prebije, onako kako nikog nije htela, ali više od svega je htela da sazna šta se stvarno desilo. Htela je znati šta ona ima reći a to sigurno ne bi saznala nakon što bi je dobro izmlatila.

Lidia je Jessie uvela u dnevni boravak te su zajedno sele na trosed. „Želiš li nešto popiti?" Ljubazno se nasmeje.

„Ne, hvala." Takođe ljubazno je odgovorila. Lidia je shvatila da je i ona jako nervozna, neprestano se igrala prstima.„Znaš nisam mislila da ćeš biti ovakva."

Lidia je tačno znala o čemu priča ali do sada joj je gluma dosta dobro išla, zašto ne bi glumila još malo? „Kakva?"

„Pa tako ljubazna i draga..." iskreno je rekla devojka ni ne gledajući Lidi'u u oči. Lidia pročisti grlo pa reče ; - „Ne želim da zvučim neljubazno, ali zašto si došla?"

Jessie se nekoliko trenutaka nameštala na kauču a onda pogledala Lidi'u pravo u oči. „ Bila sam sa prijateljicama na žurci. Tu smo se upoznali, bio je fin dečko, i dalje je. Rekao je da ima devojku ali to me tada nije zanimalo."

Kujo. „Nastavi."

„Znaš..." spustila je pogled. „rekao je da te voli.. Ali ja nisam htela ni da pomišljam. Zacrtala sam sebi da će biti moj, znaš lude tinejdžerske god.."

„Koliko ti imaš godina?"

Na trenutak ju je Jessie prestrašeno pogledala, ali ipak je rekla brojku ;„Uskoro sedamnaest." Nije ni čudo što ima toliko šminke na sebi. Lidia je dobro znala to doba, želiš igledati što starije, družiti se sa starijima od sebe...

„Koliko je on mislio da imaš?" Bila je direktna. Znala je da se Andrew nikad ne bi upuštao u vezu... sa detetom.

„Dvadeset.." Kada je malo bolje pogledala Jessie se oblačila baš tako, ne onako šašavo kao devojke njenih godina, već veoma zrelo.

„Nastavi."

Uzdah. „ Kao što sam rekla cilj mi je bio da se zaljubi u mene, i pritom da raskine sa tobom..." Napući usnice. „I znam da me sad mrziš, tada sam bila slepa od ljubavi. Pratila sam ga, stalno sam bila tamo gde je on. I onda konačno prvi put sam ga na silu poljubila. Moj prvi poljubac." Zamišljeno je govorila verovatno prisećajući se tog događaja.

Lidia je bila probrana osoba, nije bila nasilna ali jedva se sprečila da ne zvekne Jessie u facu. Da joj slomi taj prelepi nosić.

„Od tada više ništa nije bilo isto. Viđali smo se svakodnevno, sve je bilo tako lepo ali naravno bilo je tu i svađa. Rekao je da te više ne voli, ali nije želeo da raskine sa tobom. 'Previše uspomena' rekao bi."

Bio je sa mnom tri meseca jer me je sažaljevao. Hvala ti Andrew. Lidia je najviše od svega mrzela prevare i on je to znao, još na početku mu je skrenula pažnju na to rekavši ; „Ako ti se ne sviđam raskini sa mnom – ali me nemoj prevariti."

„I onda znaš šta se desilo, raskinuo je sa tobom, mi smo se prestali vi]ati. Ti si pala u očaj..."

Tu je pukla... totalno.Celo lice joj je bilo crveno počevši od nabubrenog čela pa sve do brade. Ruke je stegla u pesnicu ne bi li smirila, ali nije išlo. Nikako.

Nemoguće ✉Where stories live. Discover now