Οι καλυτερες γαλλικες κωμωδιες!

1.2K 56 6
                                    

Νο1:Δείπνο Ηλιθίων
Le Diner De Cons
του Φρανσίς Βεμπέρ
με τους Τιερί Λερμίτ, Ζακ Βιλερέ, Φρανσίς Ουστέρ
Υπόθεση:
Κάθε Τετάρτη, ο Πιερ και οι φίλοι του διοργανώνουν μια εκκεντρική συνάντηση την οποία αποκαλούν «Δείπνο Ηλιθίων». Ο καθένας τους προσκαλεί στο δείπνο αυτό, τον πιο ηλίθιο άνθρωπο που έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτός που έχει φέρει μαζί του τον πιο χαζό προσκεκλημένο, ανακηρύσσεται νικητής της εβδομάδας. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Πιέρ θα προσκαλέσει στο δείπνο τον αγαθό και καλόκαρδο Φρανσουά - υπάλληλο της τοπικής εφορίας. Η αξεπέραστη επιτυχία του στη Γαλλία, έχει εμπνεύσει Αμερικάνικο remake καθώς και θεατρικό έργο που έχει παιχτεί σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο.
No2:Les intouchables
των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς
με τους Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σι, Αν Λε Νι, Οντρέ Φλερό, Κλοντίλντ Μολέ, Αλμπα Γκϊα Μπελούτζι, Σιρίλ Μεντί, Κριστιάν Αμερί, Μαρί-Λορ Ντεσκουρό, Γκρεγκουάρ Οστερμάν
Υπόθεση:
Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.
Νο3:Θεέ μου τι σου κάναμε;
Ο Κλοντ και η Μαρί, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών, ανέθρεψαν τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο. Ομως η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα, αντίστοιχα. Το βάρος λοιπόν πέφτει στην αποκατάσταση της τέταρτης κόρης, της Λορ. Οταν εκείνη ανακοινώνει στους γονείς της ότι σκοπεύει να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι πετούν από τη χαρά τους. Ωστόσο όταν καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο και την θεότρελη οικογένειά του τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα έχουν φανταστεί.

Girly things!Wattys2016Where stories live. Discover now