(4) Yine O Ses

667 115 43
                                    

Biraz heyecan biraz korkuyla yürümeye devam ediyordum ki omzumda deprem etkisi yaratan bir çarpmayla sendelendim. Kafamı çevirince açık kahverengi saçlı, yeşil gözlü dışarıdan oldukça havalı ve soğuk görünen bir kız gördüm. Kız biraz gıcık gıcık baktı ve sonrada hiçbir şey demeden gitti.

Okula girdikten sonra direk girişte müdürün odasını buldum. Kapıyı çalıp içeri girdim.

"Merhaba ben Hira Earle. Yeni öğrenciyim."

"Merhaba Hira bende seni bekliyodum.
Ben de Tolga Sungu.Bildiğin gibi bu okulun müdürüyüm. Sınıfın 12-B. Eğer başka bir sorunun olursa beni burada bulabilirsin."dedi. Dominant biri gibiydi.

"Teşekkür ederim."dedim. Odadan çıkıp sınıfı bulmaya çalıştım.

Kapılarda yazan sınıf isimlerine bakarken önüme bakmadığım için yine bir deprem etkisi çarpışmayla sarsılmanın ötesinde bir şeyle geriye doğru düşerken bir elin belimi tutmasıyla düşmekten kurtuldum.

Sarsılmanın etkisnden çıkmamla bir çift yeşil gözle göz göze gelmem bir oldu. Gözler beni etkisi altına o kadar almıştıki etkisinden çıkmam biraz zor oldu. Yavaşça sıcak ellerini belimden uzaklaştırıp düzeldim.

"Teşekkür ederim. Sınıflara bakmaktan önümü göremedim."dedim sevimli bir tavırla.

"Rica ederim. Sen yeni kız olmalısın. Ben Demir."dedi.

İsmi kulaklarımda çınladı. Demirrr

"Bende Hira evet yeni geldim."

"Memnun oldum Hira. Hangi sınıftasın?"

"Ben 12-B"

"İyimiş. Aynı sınıftayız. Gel seni götüreyim hem başkalarınada çarpmassın."dedi. Kelimeleri ağzından döküldükten sonra göz kırptı bende gülümsedim.

Ses tonu bünyemde etki yaratıyodu. Neden böyle olmuştu ki. Galiba yeni okulumun yarattığı heyecan etkisiydi. Beraber iki kat daha çıktıktan sonra sınıfın önüne geldik.

"Burası."dedi sınıfa bakarak.

"Teşekkür ederim. Yine..."dedim ve gülümsedim.

Bir daha göz kırptı. Ve benim önce girmem için bekledi. Bende girdim. Etraftaki kişilere pek bakmadan sadece boş sıra arıyodum ki yoğun ve bulanık bir bağırışla irkilidim.

"Canımm gelmiş yanım boş Demircim oturabilirsin."dedi biri arkadan.

Beynim biraz orada biraz da boş yer arama çabamdaydı. Arkada boş sıra olduğunu fark edip geçtim. Kafamı beynimin diğer yarısının meşgul olduğu tarafa çevirdim.

Az önce Demir'e bağıran kız okul girişinde koluma çarpan kızdı. Demir kızın omuzuna koyduğu eli aldırmadan hareket edip büyük ihtimalle daha önceden çantasını koyduğu sıraya oturdu. Yanındaki arkadaşıyla konuşmaya başladığı sırada yanıma birinin geldiğini fark ettim. Hafifçe gülümsedim.

"Merhaba sen yeni kız olmalısın. Okula yeni bir kişinin geleceği söylenmiştide. Ben Derin."

"Bende Hira. Evet yeni başladım."

"Eeee hangi okuldan geliyosun? Ne yaparsın anlat işte."

"İngilterede Türk asıllı bir okuldan geliyorum. Babam İngiliz annem Türk. Ama babamda eskiden Türkiye 'de yaşıyomuş. Ben 3 yaşındayken taşınmışız oraya. Türkçeyide oradan biliyorum."

"Wow demek İngiltere. İyiymiş."

Hafifçe gülümsedim. O arada Derin ayağa kalkıp.

"Heyyy millett sınıfımıza yeni biri geldi."

Hafif bir utanmayla gülümseme karışımı smile yaptım.

Aaaa sesleriyle sınıftaki bazı kişiler yanıma geldiler ve el uzattılar

"Merhaba ben Merve."

"Merhaba ben Eylül."

"Merhaba ben Batın."

"Merhaba ben Başak."

"Merhaba ben Sarp."

Uzun bir tanışma maratonunun ardından öğretmenin sınıfa girmesiyle herkes yerine gitmeye başladı. Ard ardına derslerden sonra neredeyse sınıfın hepsiyle kaynaştım. Sadece o kız dışında. Koluma çarpan kız.

Yeni olmam nedeniyle ilgi benim üzerimdeydi ama o bundan hoşnut değilmiş gibi duruyodu. Havalı ama dışarıdan soğuk yüzlü bir kızdı. Dış görünüşten çok davranışları ona hava katıyodu.

Öğlen arasında yeni sıra arkadaşım olan Derin beni yemek yenilen yere götürdü. Bir şeyler yemek için boş bir masa bulduk. Beraber oturduk.

Ben sevmiştim Derin'i sıcak kanlı bir kızdı. Sohbeti hoştu.O da geçen sene gelmiş bu okula. Biz bir şeyler konuşup kaynaşmaya başlamışken yandaki sandelyenin çekilmesiyle irkildim. Gelen Batın'dı o da sıcak kanlı birazda hareketli bir çocuktu.

"Selam Hira. Selam Derin."dedi

"Selammm."dedi Derin.

"Selam."diye karşılık verdim.

Gülümsedi. Konuşmaya dahil oldu biraz daha konuşup yemek yedik sonra yine derse girdik.

İlk gün olmasına rağmen çok iyidi hatta hocalar da iyiydi. Her ders benim yeni olduğumu belli eden ad söyleme maratonu bile çok kötü değildi. Hayalimden daha az korkunç ve daha güzel bir gün de böyle bitmişti. Okul çıkışına doğru Derin'le beraber yürüdük.

"Hira ben bu tarafa gidiyorum."dedi

"Tamam.Görüşürüz."dedim ve gülümsedim.

"Görüşürüz."Deyip gülümsedikten sonra bizim arabayı gördüm. Yeni şöförümüz Kemal amca almaya gelmişti heralde diye düşünürken adımı duydum.

"Hira..."

Yine o ses tonu. Yine o tını. Yine o boğuk ama ilgi çeken ses.

Yeni bölümm ve ben 😘😘
Bu bölümüm bugün doğum günü olan canım arkadaşımm Zeynep Süngü'ye gelsin. Birtanem doğum günün kutlu olsunnn. Nice mutlu ve huzurlu seneleree. 😘😘😘😘

Din Dan Don!! (Tamamlandı)Where stories live. Discover now