17. "IT."

2.2K 163 9
                                    


*z Louisova pohledu*

Lehce jsem se od něj odtáhnul a překvapeně zamrkal.

„Harry, já nikdy nevím, kdy si ze mě děláš legraci a kdy to myslíš vážně," znejistil jsem a nervózně se zasmál.

„Teď to myslím smrtelně vážně," pohlédl mi do očí upřímně, až se mu v očích znovu objevila ta blyštivá zeleň se zářící jiskřičkou.

„Ale vždyť ty...ale vždyť Troye...," koktal jsem, aniž bych ze sebe vypravil smysluplnou větu.

„Lou," oddechl si a chytil mne za ramena, „Troye už je mi delší dobu ukradený. Jediný, kdo mě zajímá, jsi ty. Uvědomil jsem si, že za celý ten život mi nikdy nebylo s nikým líp než s tebou. Mám tě rád."

Toto mi vyrazilo dech. Harry mluvě o jeho pocitech. Opravdu moc jsem si toho vážil, protože Harry nebyl jedním z těch lidí, co se rádi svěřovali ostatním o svých vnitřních pocitech či problémech. Byl jsem tak dojat, až mi z toho málem znovu vyhrkly slzy do očí. Tentokrát jsem je ale přemohl a potlačil díky své vůli. Pěvně jsem Harryho objal.

„Já nevím, co říct," zašeptal jsem mu do ramene.

„Nic neříkej," řekl se zastřeným hlasem, pousmál se a chytil mou ruku.

„Kam chceš jít?" nechápal jsem.

„Do ložnice?" odpověděl mi Harry otázkou.

„Harry,...já ne...nejsem připravený," vyblekotal jsem ze sebe a sklopil pohled. Bylo mi jasné, že jsem právě promrhal svoji životní šanci a Harry mě zase pošle k vodě. Bylo tomu ale právě naopak.

„To nevadí, Lou. Počkám si na tebe," usmál se...

To bylo to nejhezčí, co jsem v životě slyšel. Zcela upřímně mne to zahřálo u srdíčka a úsměv se mi rozlil po tváři.

„Vážně?" zašeptal jsem nevěřícně.

„To si piš, Boo," zamumlal a ruku v ruce jsme odešli z té hlučné party...

*z pohledu třetí osoby*

Dva mladí zamilovaní kluci se po zbytek roku prokousávali skrz šikanu a neúctu. Na konci školního roku se konečně dokázali prosadit. Spolužáci se k nim začali chovat tolerantně a úctyhodně. Jejich rodiny o tom prozatím stále nevěděly, ale jakmile Harry s Louisem každé ráno odbočili pryč z jejich ulice, kráčeli do školy ruku v ruce a hrdě se usmívali na kolemjdoucí. Kamarádi je začali brát takoví, jací jsou. Neohrnovali nos nad tím, ani nijak nejapně nekomentovali fakt, že se k sobě Louis s Harrym o přestávkách na chodbách tulí, nebo snad i líbá.

Dříve si toho však vytrpěli opravdu víc než dost. V jednu chvíli byli už pomalu na pokraji svých sil a Louis nevěděl, zda ten psychický nátlak zvládne. Kdyby nebylo Harry, jistě by se dávno zhroutil. Harry za ním často v noci lezl oknem do pokoje, přitulil se k němu na posteli a šeptal mu do ouška konejšivá slůvka, aby přežil další otřesný den ve škole. Louis mu za to byl neskonale vděčný a miloval ho za to...

Kluci se nakonec vypracovali na pár, ze kterého měli ostatní respekt, ironie, že? Holky jim podlézali a kluci se s nimi chtěli přátelit, ba je i ochraňovat. Harry s Louisem byli šťastni, že se konečně mohou uvolnit a v klidu se nadechnout...

Jednoho deštivého a celkově pochmurného počasí, se Louis rozhodl, že by to konečně měli říct svým rodinám. Myslel si, že nastala ta správná chvíle.

Since The Very BeginningWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu