Bölüm 3

383 238 36
                                    

İstanbul gibi nüfusu fazla olan şehirlerde iş olanakları bulmak oldukça zordur bilirsiniz.O gün Defne ile hiç görüşmemiştik.Eve geldiğimde ise bakkal Nurettin amcadan aldığım gazetelerden iş ilanlarına bakmak için her zaman ki oturduğum TV karşısındaki tekli koltuğuma oturmuştum.


İş ilanlarına baktığımda;garsonluk,taksicilik,temizlik görevlisi vs. bir çok iş ilanı vardı.Benim için en uygun olanı garson seçeneğiydi.İlanda verilen numarayı hemen arayıp iletişime geçmiştim.

-Alo merhaba.

-Merhaba,buyurun?

-Ben gazeteye vermiş olduğunuz iş ilanı için görüşmek istiyorum sizinle,acaba uygun mu ?

-Tabii ki uygun efendim yalnız bu hafta sonuna kadar gelirseniz memnun olurum malum başvuru fazla ve müşteri bakımından sıkıntılıyız yetişemiyor o kadar garson.

-Peki efendim yarın üniversite çıkışı vermiş olduğunuz adrese geleceğim.Adınızı öğrenebilir miyim?Daha rahat iletişime geçmek için gerekli diye düşünüyorum.

-Elbette adım Murat Sayıcı.

-Tamam Murat Bey yarın akşam kısmetse görüşürüz,bende Selim.


Telefonda görüşmemiz oldukça iyi geçmişti.Sesine bakılırsa orta yaşlı biriydi.Konuşması oldukça nazik olan Murat bey ile iyi anlaşacağımızı umuyordum.Akşam günlerdir beklediğim Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için tüm hazırlıkları yapmıştık.Kola,cips ve rahat kıyafet.Derbiyi de 2-1 kazanmış yatağa mutlu ve umutlu yatmıştım.O gece günler sonra rüya görmüştüm.Rüyam çok ilginçti;rüyamda üniversitenin müzik grubunda gitarist bendim.Hikayemin ilginç tarafı benim gitarist olmam değil Defne'nin müzik grubumuzda solist olmasıydı.Birbirimize bakıp şarkılar söylemek rüyada bile olsa vazgeçilemez anlardı.Sabah kalktığımda "Abi hayır ya bu rüya olamaz bu gerçek olmalı ben böyle olmasını istiyorum off."  dediğimi biliyorum.Bir yandan böyle bir rüya gördüğüm için mutlu diğer yandan ise böyle anların rüya olduğunu bildiğim için üzgündüm.


Her zaman ki gibi otobüs beklediğim durağa gitmiş ve kulaklığımla müzik dinlerken otobüsü kaçırmıştım.Bu durakta otobüsler 25 dakikaya bir geliyordu.Müzik dinlerken hayallere dalmam sonucunda otobüsü kaçırmıştım.Üniversiteye gittiğimde ders başlamış ben geçte olsa derse girmiştim.Derse girdikten sonra fazla sürmemiş ders bitmişti.1 saat boş zamanım vardı.Defne ile oturduğumuz yer artık benim her zaman oturduğum yer olmuştu.


Oturup müzik dinlerken Murat Bey'in aramasıyla müziğimin durduğunu fark ettim ve telefonu açtım.Murat Bey direkt konuşmaya girmişti.

-Selim Bey akşam erken gelirseniz sevinirim işim çıktı da.

-Peki Murat Bey,iki üç saate kadar oradayım.

-Tamam Selim Bey iyi günler.

-Sizede Murat Bey.


Konuşmamız sonlanmış,tekrardan müziğimi açıp dinlemeye başlamıştım.Aradan 5 dakika geçtikten sonra etrafa bakınmak için gözlerimi açtığımda karşıma Defne'yi görmüş ve şaşırarak :


-Defne,ne zamandır buradasın?Neden bana haber vermedin ?

-Fazla olmadı ya 2-3 dakikadır buradayım.Eğlenceli müzikler dinliyordun galiba yüzün gülüyordu.

-Yok ya bir olayı hallettim gibi de ondan mutluyum.

-Anladım Selim.

Böyle yaklaşık 15 dakika konuştuktan sonra Defne'ye bir mesaj gelmiş ve Defne o mesajdan sonra acilen masadan kalkmıştı.


Bir an önce derslerin bitip iş görüşmesine gitmek istiyordum.Dersleri dinlemeyip çıkabilirdim fakat derslerin bitmesini beklemiştim.Dersin bitiminde direkt adresin verildiği lokantaya gitmiştim.Karşıma ilk çıkan garsona Murat Bey nerede acaba diye sormuştum.Lokanta ciddi anlamda büyüktü,gösterişliydi.Garsonun gösterdiği yere ulaştığımda, 1.70 boylarında,bıyıklı bir adam duruyordu.Hemen yanına yaklaşıp : 

-Murat Bey? demeyi ihmal etmemiştim. O ise : 
-Selim Bey değil mi ? Merhaba,şöyle geçin lütfen  diyerek odasını göstermişti.Geçtiğimizde ise artık iş koşullarını konuşmanın vakti gelmişti.Ve Murat Bey konuşmaya başladı :

-Gördüğünüz gibi lokantamız geniş bir alana sahip ve müşterisi çok fazla oluyor.Tanınmış bir mekana sahibiz.Bunlardan dolayı garsonlara,aşçılara ve temizlik görevlilerine çok fazla iş düşüyor.İş şartlarına gelecek olursak telefon konuşmalarımızdan anladığım kadarıyla öğrencisiniz.Vakitlerde size elimden gelen yardımda bulunacağım.Akşam 16:00 ile gece 00:00 arası size çalışma imkanı sunabilirim.Bunun karşılığında size 1150 TL maaş bağlarız.Fakat sizin hakkınızda bilmek istediklerim var mümkünse sorabilir miyim ?

-Tabii ki bekliyorum,sorabilirsiniz.

-Önceden karışmış olduğunuz herhangi bir olay var mı ?

-Hayır isterseniz okuduğum okullardan ve emniyet müdürlüklerinden bilgilerime bakabilirsiniz.

-Peki daha önce bu alanda çalışmışlığınız var mı ? 

-Hayır,zaten sıkışık olduğum için iş arıyorum malum öğrenci hayatı.

-Evet bilirim,bizde çok çalıştık öğrencilik yıllarımızda.Peki şartlar kabul mu sizin için ? 
-Evet Murat Bey sizde kabul görürseniz bir an önce işe başlamak istiyorum.

-Tamam yarın sizin ilk iş gününüz hayırlı olsun...

-Teşekkür ederim,sağ olun...



Dipteki SessizlikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin