Bölüm 4 - SÜRPRİZ

361 231 35
                                    

Hayatıma yeni bir sayfa açmıştım.Artık eskisi kadar rahat olmayacaktım ve bunun bilincindeydim.Ye,iç,yat devri bitmiş tutarlı ol devri başlamıştı.Geceye kadar çalışıp sabah erken kalkmam gerekti.


O gece kafamı yastığa koyduğumda "Bu senin son rahat yatışın.Artık bu yatağa yorgun gireceksin,bugünün değerini bil."diyerek kendi kendime uyarıda bulunmuştum.Sahi nasıl olacaktı bundan sonra?Şimdiye kadar hiç bu kadar yüklü bir işe girişmemiştim.İşten ziyade bir ton farklı karaktere sahip insanlarla uğraşmak,dikkatli yürüyüp bir yerlere çarpmamak,insanlar ne yaparsa yapsın sabırlı olup,benden büyük yetkilere sahip olan kişilere saygı göstermekten başka bir şansım yoktu.O gece bunları düşünürken uyuya kaldığımı sabah elimde telefon ile uyandığımda anlamıştım.Belkide son keyifli gece uykumdu.


Otobüs durağına geldiğimde kulaklık takmamış otobüsleri seyredip kendi bineceğim otobüs geldiğinde binmiştim.O zamana kadar rastlamadığım bir olayla karşılaşmıştım o gün.Şoför ve otobüse binen bir yolcu kavga ediyordu,daha doğrusu kadın yaşlı şoför amcama bağırıyordu.Şoför ise haklı olduğu halde işini düşündüğü için susmayı tercih ediyordu.Şoförün durumunu görünce kendi kendime "Ben böyle bir duruma düşsem acaba ne yaparım?Kesin karşımdaki kim olursa olsun lafımı esirgemem karşılığını verirdim."diyerek daha işe başlamadan kendimi riske atmıştım.İşe başladığımdan ailemin haberi yoktu,uygun bir vakit bulduğumda söyleyecektim.Şimdiden söylersem babamın daha çok para yollaması için işe gireceğini bildiğim için bir süre söylememe kararı almıştım.Buları tek tek düşünürken ineceğim durağa gelmiş ve otobüsten inmiştim.Üniversite kapsından girerken Berk'in yanıma gelmesiyle duraksayıp onunla konuşmaya başlamıştım.


-Dün seni bizim mekanda gördüm,yemek yemek için mi geldin ? 

-Sizin mekan ?

-Şu üniversite çıkışı acele acele gittiğin lokanta.Yoksa kız arkadaşın seni orada mı bekliyordu?Görünüşe göre seni fazla beklemeden gitmiş,tektin orada.(Dalga geçercesine gülerek)

-Kız arkadaş meselesi değil,neyse görüşürüz. 

-Görüşeceğiz zaten ya sen merak etme.

Hiç beklemediğim bir konuşma olmuştu.Bizim mekan derken ? Sürekli takıldıkları mekana denk gelmiş olmalıydım,bir sürü rezillik of.Görünüşe göre işe başlamadan stresini yaşamaya başlamıştım.


Sınıfa gidip bir yere oturduğumda Defne'nin yanıma gelmesi beni o gün mutlu eden ilk şey olmuştu.

-Günaydın Selim

-Günaydın Defne naber?

-İyi ya ne olsun bildiğin gibi.Bir şey soracağım sana.

Doğrusu bunu söyleyince hafiften korkmuş ve çok heyecanlanmıştım ne soracaktı ki ?

-Sor tamam.

-Ya bizim mesele ne oldu ?

-Bizim mesele ?

Derken içeriye hocanın girmesi bir oldu.Bahsettiği meseleyi anlamamış ve merak etmiştim.Tüm ders boyunca onu düşünmüştüm.Ders bitiminde direkt Defne'nin yanına gidip :


-Defne ne mes

-Selim oturduğumuz masaya geç ben geleceğim.

-Peki.

İşler oldukça karışmıştı.Oturduğumuz masaya geçip beklemeye koyulmuştum.Etrafa göz gezdirirken Berk  ve tayfasının bana bakıp güldüklerini fark ettim.Gururum kırılmış ve sinirlenmiştim.Defne'nin yanıma gelip oturmasına kadar gülmeleri devam etmişti.Defne yanıma gelip oturmaya başladık : 

-Ne meselesi ya? Merak ettim,anlamadım.

-Ya Selim  2 gün önceyi hatırlar mısın ?

Hassiktir.2 gün önce bize gelmiş ve 2 gün sonra tekrar buluşuruz diye sözleşmiştik ama bugün işte ilk günüm olacaktı.

-Haa o mesele.

-Evet Selim o mesele,çıkışta gidiyoruz bir yerlere değil mi ?

-Şey ya.Bende işler karışık.Adana'dan annemgil gelecek ondan bugün iptal olmak zorunda kusura bakma Defne.Başka bir zaman olur mu ?

-Peki.Adanalı mısın ?

-Evet Adanalıyım.Üniversiteye kadar oradaydım ama ayrılmak zorunda kaldım üniversite dolayısıyla.Ya sen nerelisin ?

-Ben doğma büyüme İstanbul ya.Babamın işlerinden dolayı sürekli buradayız.Sadece tatillerde Antalya ve Muğla'ya gitmişliğim var.Başka bir şehire gitme şansım olmadı.Sen ?

-Ben Adana-İstanbul ya.Pek maceralı ve anlatılacak bir hayatım yok.Neyse dersin başlamasına az kaldı sınıfa geçelim mi ?

-Peki


Sınıfa Berk ve tayfasının önünden geçtik.Berk'in bana gülerek baktığı gözler şimdi sinirli bir şekilde bana bakıyordu.Acaba Defne ile arasında bir şey mi var ? Defne Berk'i sinir etmek veya kıskandırmak için mi bana böyle davranıyor ? Kıskandırması çok saçma bir seçenekti ; onun sahip olduğu şeylerden bazılarına sahip olmak için gece gündüz çalışacak biriydim ben.Kızdırmak,sinirlendirmek için geliyorsa başarılı gibi görünüyor.Anlamadığım şeyler vardı.Derse girdiğimizde Defne ile yan yana oturduk.Arada Berk'in bizim oturduğumuz yere sinirli bir şekilde baktığını çok rahat görebiliyordum.Dayanamayıp Defne'ye : 


-Defne kızmazsan bir şey soracağım.

-Sence dışarıdan kızacak biri  olarak mı gözüküyorum? Sor tabii ki.

-Berk biz otururken bize kötü bir şekilde bakıyordu.Ve sabahtan beri buraya bakıyor bir nedeni var mı ?

-Hayır yok.

-Peki.


Sorduğumda surat ifadesi değişmişti.Bir şeylerin olduğunu biliyordum fakat bilmeyeyim diye Defne bana oyun oynuyordu.Üniversite bitiminde Defne'den buluşma olayı için özür dileyip otobüs durağına gidip otobüsümün geldiğini görünce  bindim.Üniversite ile lokanta arası 20 dakika gibi bir zaman aralığındaydı.İş yerine gittiğimde Murat Bey gelip ;  şurası çalışanların soyunma odası.Orada kıyafetlerin var git oraya giy gel. deyip odayı göstermişti.İçeri girdiğimde bedenime uygun olan kıyafeti giyip aynaya bakmıştım.Çok farklı hissediyordum.Kendi kendime "Vay anasını be hadi hayırlısı." diyerek kendimce besmele çekip Murat Bey'in yanına gitmiştim.

-Tamam giydin bak şimdi : Bir müşteri geldiğinde arkadaşlarınla anlaş müşteriyle ilgilen,menüyü ver ve git.Aradan 2 dakika geçtikten sonra siparişleri almak için masalarına git.Onlar ne sorarsa bildiğin kadarıyla cevap ver.Sakın sert çıkma.

-Tamam müdürüm.


Bir babanın nasihat vermesi gibi konuşmuştu benimle.Gelen müşterilerle ilgilenip gün sonunun gelmesini bekliyordum.Son müşteri çıktığında soyunma odasına üstümü değiştirmek için girmiştim.Üzerimde tarif edilemez bir yorgunluk vardı.Dışarı çıktığımda Berk'i lokantada Murat Bey ile konuşurken görmüştüm.Ve odadan çıktığımda Murat Bey beni yanına çağırmıştı.

-Seni biriyle tanıştırmak istiyorum Selim,bu benim oğlum Berk.

-Memnun oldum deyip elimi uzatmıştım.Berk ise gülerek elimi sıkmıştı.BERK CİDDEN BENİM MÜDÜRÜMÜN OĞLU MUYDU ? 



Dipteki SessizlikWhere stories live. Discover now