İLK GERÇEK

273 158 31
                                    

O gün beraber gitme fikrini aldıktan sonra Defne'nin Berk'e karşı olan durumunu seyretmek ve gözetlemek için en önlerden yere geçmiştim.Herkesin hayranlıkla izlediği grup cidden sahnede iyi işler yapıyordu.Genel olarak eğlenen Defne Berk ile göz göze gelmekten sakınıyor ve kaçıyordu.45 dakika alanda bekledikten sonra dışarıya çıkmak istediğimi Defne'ye belirttim.Oda direkt kabul etti.Berk ile arasında bir şey olup olmadığını sormam için yakaladığım en iyi fırsat belkide buydu.Fazla param olmadığı için sürekli gittiğim cafelerden birine götürmek kararı almıştım.Yol boyunca neredeyse ne Defne ne de Ben doğru düzgün konuşmadık.Masaya sıcak kahvelerimiz gelmesinin ardından merakımı gidermek için atılmıştım.

+Defne bir soru soru sorucam ama doğruyu söyleyeceksin

+Tamam ama heyecanlandım bak şimdi.

+Berk ile aranda bir şey mi geçti ?

+Ne alaka ?

+Görmüyorum sanma.Benleyken mutlusun onun sözü geçtiğinde birden suratın asılıyor.Herkes onun olduğu ortamda mutluyken sen aksine kaçmaya çalışıyorsun peki nedeni ne ?

+Ya peki tamam söylüyorum.Berk ile geçmişimiz oldu.Her kız gibi bende ilk görüşte etkilenenlerdenim fakat tanıdıkça ondan nefret ettim ve ayrılmak istediğimi söyleyince bunu kabul etmedi işleri zorlaştırdı bende o yüzden artık onun adının bile geçmesini istemiyorum oldu mu ?

+Bir dakika bekle bekle.

Birden kötü olup henüz daha kahvesinden bir yudum almamışken oturduğumuz masayı terk etmişti.


Öğrenmem iyi mi oldu kötü mü oldu anlayamamıştım.Aramız çok iyi iken bunu öğrendikten sonra bana soğuk davranmasından korkmuş ve bir daha Berk'e karşı iyi şeyler hissetmemek ve onla dialoga girmemek için kendime söz vermiştim.Okulda bunu yapmak benim elimdeydi fakat okuldan sonraki hayatta bu durum Berk'in elinde olacaktı.Olası bir terslik sonucunda işten kovulmam söz konusuydu.Herkese karşı tutumu iyi olan Berk neden Defne'ye karşı böyle kötü davranışlarda bulunuyordu ki? Peki bana böyle iyi davranan Berk'in amacı neydi ? Çünkü ben ve Defne'nin ne kadar yakın olduğunu herkes biliyordu. 

Üniversitenin en popüler çocuğu neden benim gibi yalnız biriyle iyi olmak istemesinin altında bir şeyin yatması kesin gözüyle bakılması gereken bir olanaktı.Bugünden itibaren hem iş hem aşk hem de okul hayatım tamamen değişecek gibiydi.O gün cafeden ayrılıp az bir vaktimin olmasından dolayı eve geçip yapacaklarımı ve o gün olacak şeyleri düşünmüştüm.Büyük bir olasılıkla iş yerinde Berk ile dialog içine girecektim.Zamanımı bu gibi düşüncelere ayırdıktan sonra iş yerine gitmek için otobüsün gelmesini kulaklığımla beraber beklemiştim.İş yerine gidip üzerimi değiştirmemle birlikte yorucu dakikalar başlamıştı.

Hemen ilk dakikada garson arkadaşlarımdan biri ile bir müşteri laf dalaşına başlamıştı.Mekanda bulunan Berk olayın içine girip "BEN BU MEKANDA KAVGA OLMAYACAK DEMEDİM Mİ ! SEN BENİM DEDİKLERİMİ DİKKATE ALMIYOR MUSUN ? BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OL ! " diyerek garson arkadaşıma yüklenmişti.Bir yandan olayın şokunu atlatamamışken birden bana dönüp "SENDE NE BAKIYORSUN İŞİNE BAKSANA"demesiyle birlikte aklımda kötü olarak kalan Berk'e bir anlık sinirle "İNSANLAR İÇİNDE BÖYLE BAĞIRMA BANA BİR DAHA"diye cevap vermiştim.


İkinci iş günüm bu kadar stresli bir şekilde başlaması hiç planlarımda olan bir şey değildi.Gün sonunda kovulmamı bekleyip işime moralsiz bir şekilde devam etmiştim.Gün sonu geldiğinde mekandan çıkmak üzereyken Berk birden karşıma çıkıp :

+Ne yaptığını sanıyorsun sen ? Benim patron olduğum bir işletme yerinde bana karşı gelme hakkını sana kim veriyor ?

+Ben o anlık sinirle yaptım her şeyi !

+Kendini savunmayı bırak ve yarın düzgün bir şekilde gelmeye çalış.

+Ne yani kovmayacak mısın ?

+Hayır kovmak için bir sebep yok ortada bir anlık sinirle herkes birbirine laf attı kusura bakma bir daha olmasın yeter.

+Peki peki görüşmek üzere ayrıca bugün ki gösteriniz güzeldi tebrik ederim.

+Sağ ol senin görüşlerin benim için önemli.

Bir işçi patronuna sinirleniyor ona herkes içerisinde karşı geliyor,onun eski kız arkadaşıyla samimileşiyor ve o patron işçiye ısrarla iyi davranıyor.Çok ilginç bir durum içerisindeydim.Belki de kendime verdiğim sözü tutamayıp konuşmaya devam edecektim.Berk ile yakınlaşmam bundan sonra Defne ve benim aramda tehlike yaratabilecek bir durumdu.


Bir insanın 1 günde tüm önem verdiği konuların ne kadar değiştiğini o gün anlamıştım.

İYİ Kİ ŞUAN ÖNEMLİ HİÇ BİR ŞEYİM YOK...

Dipteki SessizlikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin