Grup Schadenfreude

332 210 27
                                    

Berk'in elini sıktıktan sonra lokantanın kapısından evime gitmek için ayrılmıştım.Otobüs durağı lokantanın hemen karşısındaydı fakat bir sonra ki durağa kadar yürüyüp geçen zamanda içinde olduğum durumu düşünmek istemiştim.Yolda yürürken işten ayrılma kararı bile almıştım fakat mecbur olduğum için bu fikirden vazgeçmek zorunda kalmıştım.Berk bana nasıl davranacaktı?Kötü davranırsa ne yapacaktım ? Kavga edersem işten atılma riskim olurdu ama diyecekleri ve yapacakları karşısında susup kalamazdım.


Belkide iyi davranırdı ? Kötü davranması için hiç bir neden yoktu sonuçta.Kendi halinde takılan,kimseye zararı olmayan biriydim ben,koskoca şehirde adeta yalnız adamı oynuyordum bana neden kötülük yapsın ki ? Gerçi kötülük yapmak için bir nedene sahip olmak gerekmiyordu,kötülük bu yüzden vardı ya zaten.Nedeni olan hiç bir şeyin karşılığı kötülük olmazdı öyle olsaydı.Ona gelince zaten az çok tanıdınız ; çevresi geniş,okulda popüler,yetenekli ve şu an bunları düşünmeme neden olan özelliği zengin olması.Ondan üstün bir tarafım olmadığı gibi onun bende hayran olduğu hiç bir özellik yoktu fakat kızlar Berk'e hastaydı.Bana karışıp ne isteyebilirdi ki ? Böyle derin düşüncelere otobüsün  gelmesiyle son vermiştim.Hayat bir yerden yüzüme gülmüştü ya da yüzümün gülmesini zorunlu kılıyordu,kim bilir ?


O gece eve geldiğimde tahmin etmediğim kadar yorulmuş üstümü değiştirmeme fırsat bulamadan köşeye sızmıştım.Sabah kalktığımda tutulan boynumun acısından ve üstümdeki yemek kokularından pek tatsız bir şekilde uyanmıştım.İlk günün acısı fazlasıyla fazlaydı.Sabah kalkar kalkmaz banyoya girmiş duşumu almıştım.O gün kendime pek özenmeden evden çıkmıştım.Rahatlatıcı şeylere çok fazla ihtiyaç duyduğum zamanlar şarkı açıp dinlerdim.O zaman da öyle yapmıştım,otobüsten inene kadar kulaklık kulağımdan düşmemişti.


Acaba Berk bugün yanıma gelecek miydi ? Daha doğrusu kesin gelecekti fakat ne diyecek,ne yapacak,nasıl davranacaktı?Bana karşı iyi veya kötü davranması pek bir şey değiştirmezdi çünkü hayatın pek çok zorluğunu yaşamıştım ancak insanlar arasında bir şey yapması beni fazlasıyla utandırır ve rencide ederdi.Utanmak ve rencide olmak siniri beraberinde getirdiği için işten atılmam kesinleşirdi onu söylemiyorum bile.


Üniversiteye geldiğimde yapılan anons herkesi bir noktada toplamıştı :

"OKULUMUZ GRUBU SCHADENFREUDE ÖZEL PERFORMANSI İLE BUGÜN SİZİN KARŞINIZDA OLACAKTIR"

Berk'in solisti olduğu gruptu bu.Kelime anlamını sorduğumda "Başkalarının mutsuzluklarından keyif alma" anlamına gelen grup isimleri bir hayli ilginçti.Koridorda tek başıma yürürken Berk'in bana eşlik etmesiyle sohbetimiz başlamıştı :

-Naber,dün yoruldun mu fazla ya ? (Alaycı bir şekilde)

-Evet ilk gün olduğu için yoruldum ama alışırım.

-Evet ya bizim mekan çok kalabalık oluyor her gün alış bencede yoksa sıkıntı senin için benden söylemesi.

-Alışırım ya sorun değil.

-İnşallah.Az sonra gösteri yapacağız duymuşsundur söyleyeyim bir yarı saat sonra sahnedeyiz.

-Duydum izleyeceğim inşallah güzel olur.

-Saol da hep güzel geçiyor ya dert etme.Neyse ben hazırlanayım sonra görüşürüz.

-Görüşürüz.

Görünüşe göre kafa dengi bir çocuktu,bana sandığımdan daha iyi davranmıştı.Az da olsa içimi rahatlatmıştı.Koridorda ilerlerken arkamdan birisinin seslendiğini duydum.Bu ses Defne'nin sesiydi arkamı döndüğümde bekle işareti yapmış yanıma gelmişti :

-Selam nasılsın?

-İyi sen?

-İyi de sen pek iyi görünmüyorsun hasta mısın ?

-Yok hasta değilim sadece geç yattım ondan dolayı uykusuzum,teşekkür ederim sorduğun için.


işte çalıştığımı bilmemesi şimdilik benim için en iyi olanıydı.Olası bir ayrılık veya kovulma durumunun olmamasını kesinleştirdiğimde söyleyecektim.

-Hımm,anladım.Az sonra Grup Schadenfreude'nin gösterisi var duydun mu ?

-Evet duydum sanırım baya seviliyorlar ben pek ilgilenmediğim için bilmiyorum.

-Evet zaten benimde gitara olan isteğim onları gördükten sonra oldu.Berk falan baya iyi (gülerek)


Bunu hangi anlamda söylediğini bilmiyorum.Bir çok anlama gelen baya iyi kelimesinin inşallah en kötü anlamına sahip olduğu şekilde söylemiştir.

-Peki,gideyim bir dinleyim bakalım nasılmış.

-Aaa beraber gitmiyor muyuz ?

-Peki peki hadi beraber gidelim. (gülerek)


Gülerek ve hoşuma giderek teklifini kabul etmiş beraber gitmiştik...


Dipteki SessizlikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin