O scurta plimbare prin Akihabara

842 60 6
                                    

 Dimineata ma trezesc cu pisoiul sufocandu-ma. Alt loc mai bun decat gatul meu nu si-a gasit....

Ma dau jos din pat si ma pregatesc de plecarea cu Levi, Izabel si Farlan in oras. Ma imbrac cu o camasa alba, un pulover tot alb cu doua dungi roz la maneci, jos, blugi negri si paltonul negru si ies din camera, dar nu inainte de a-i da pisoiului sa manance.

Cobor repede scarile pana la parter.

"Nu esti draguta!!!" striga Izabel catre mine.

"Cine ti-a spus ca sunt?" o intreb sarcastic.

"Fata ta!" Farlan zambeste cu un colt al gurii in timp ce ne deschide usa pentru a iesi din cladire.

Astazi Soarele si-a facut prezenta pe cer, insa frigul nu s-a lasat infrant in fata Soarelui. Mi-am bagat mainile in buzunar si am mers dupa trio-ul din fata mea. Izabel ma ia de brat si mergem impreuna, Farlan si Levi ramanand capul grupului.

Farlan este imbracat destul de elegant, sau cel putin hainele il fac mai elegant, Izabel e imbracata ca ieri, doar culoarea pantalonilor difera, sunt maro, iar cizmele negre fara toc. Nu pot vedea ce are pe dedesubt de geaca ei neagra de fas si fularul rosu invartit in jurul gatului de doua ori. Levi poarta un palton negru, lung pana deasupra genunchilor si pantaloni negri de costum.

Ajunsi in statie baietii ne iau bilete de tren in timp ce noi ne uitam la ruta pe care o vom parcurge pana in Akihabara.

Ne urcam in tren si ne asezam pe niste scaune ce sunt puse doua cate doua, fata in fata. Levi se descheie la palton si se aseaza pe randul din partea stanga la geam iar noi trei urmand-ul. Ochii incep sa i se scalde in peisajul gri de afara care se indeparteaza din cauza trenului ce e in miscare. Nu a scos nici un sunet.

Drumul e destul de lung, dar Izabel si Farlan ma intreba de multe lucruri si astfel timpul trece repede.

Ajunsi in Akihabara ceea ce pot spune din prima e ca multa lume se afla aici. Insa ce ma surprinde, nu vad acele fete dragalase imbracate lolita. Farlan ne conduce pe toti pana pe o straduta pe care abia puteai sa mergi, lumea parca toata s-a adunat aici. Motivul, defapt motivele, sunt numeroase de la mancare americana si japoneza pana la cosplayer-i. 'Ar fi ceva daca il vad pe Kaname pe aici!' incep sa ma uit mai atent in jurul meu in speranta de a-l vedea. Logic, nu ar avea ce cauta aici, nu e nici un eveniment.

Ochii imi cad pe o fata ce tine niste flyere colorate. Poarta un paltonas roz cu puf alb la maneci si la guler, ghetele ii sunt de aceeasi culoare. Picioarele ii sunt acoperite de o pereche de ciorapi albi cu modele ce abia se vad, totul e atat de rooooz... Nu sunt o mare fana a acestei culori, insa ea arata foarte dragut, buclele maronii vopsite o fac sa arate percum o papusa de portelan.

"Ea munceste... dar nu e o munca prea decenta." imi spune Farlan ce se apropie de mine vazand ca nimeni nu imi arata nimic.

"La ce te referi?!" intreb " Arata atat de dragute! Pun pariu ca dau flyere pentru a-si promova magazinele de astfel de haine!" spun entuziasmata gata sa ma duc sa iau un flyer.

"Sezi bland!"

"Gah!" Farlan ma trage inapoi de gulerul de la palton lasandu-ma fara aer.

"Ce?!"

"Ea... sa spunem ca ea lucreaza numai pentru barbati."

"Ca ce?" ochii mi se opresc spre el incercand sa aflu mai multe, fata ii este putin rosie, poate de la frig. "Ai nasul ca al lui Rudolf!"

"Ca al cui!?"

"Renul lui Mos Craciun!Deci cu ce se ocupa ele mai exact?"

"Se intalnesc noaptea si.. o petrec impreuna..."

"Si eu mi-am petrecut ceva nopti cu baietii... ce-i asa mare chestie?!"

"CE?!?!" fata lui Farlan devenise toata rosie.

"Da, ne intalneam si spuneam bancuri, sau cantam la chitara, la voce! Dar asta a fost cu mult timp in urma." oftez aducandu-mi aminte de cat de frumoase puteau fi noptile alea."Insa toti s-au despartit, nu mai avem aceleasi... tangente pot spune."

"Oi, Farlan, nu te va intelege, e... doar o pustoaica enervanta.

"Levi!.."

"ALOO! Eu sunt inca aici! Chiar nu ma vad sau ce?! Si normal ca nu am inteles daca vorbeste codificat!" zic iritata.

"Farlan nu a vorbit codificat, tu esti prea mica sa intelegi cu ce se mananca toate astea, nu stii inca ce e ala pericol."

"Ce are una de-aface cu alta?" Levi ma loveste in cap cu pumnul.

"Auch!!!! Pentru ce a fost asta?!" masez cu podul palmei locul in care sigur se va face un cucui frumos pana maine.

"Tch!Pentru ca esti un copil prost!" pasii lui devin mai gravi si avanseaza lasandu-ne in urma lui pe toti.

"Scuze pentru asta, [Y/N]..." imi ofera Farlan un zambet. "Haideti sa mancam la un restaurant, sau preferi McDonald?!"

"Restaurant cu tematica japoneza!" mi-am impreunat mainile in timp ce am zis asta.

"RAMEN!!" striga Izabel care ma prinde de bratul stang, uitandu-se si ea la Farlan cu un ranjet enorm pe fata ei.

"Orez cu pui Teriyaki!" zic apropiindu-ne si mai tare de fata lui Farlan.

Ne cuprinde pe amandoua in brate si incepe sa ne gadile. E atat de ciudat ca ma simt mai bine cu ei decat cu oricine altcineva.

"Itadakimasu!" bolurile cu mancare ne sunt asezate pe masa de catre doua domnisoare zambitoare imbracate in yukata duble. Platoul meu contine orez ce e pus intr-o parte a farfuriei aratand ca un deal retezat, pe cand bucatelele de pui inconjoara frumos dealul de orez. Ramenul lui Izabel e fierbinte, aburii ce ies din bol se pierd in fata roscatei ce mananca sorbind cu pofta taieteii grosi. Baietii isi comanda doua sticlute cu sake turnandu-si lichidul incolor in paharute foarte mici.

"Vreau si eu!" opreste Izabel linistea dintre noi intinzandu-se peste masa sa ajunga la cescuta ce o tinea Levi in mana.

"Tu n-ai voie!" isi pune mana pe fata ei tinand-o la distanta.

"Dar vreau!!!" vocea ii devine si mai rugatoare. Se da inapoi si se intoarce cu ochi de catelus catre Farlan care imediat si-a ferit bautura de langa inamic.

"Mai asteapta sa cresti! Cand vei implini 21 de ani vei avea voie si vom bea impreuna. OK?!" roscata se retrage la locul ei cu privirea in pamant si cu obrajii umflati cu aer.

"Nee! [Y/N]-chan ce vei face cand vei avea 21 de ani?!

"Facultatea... cred..!" gura imi e plina cu orez si pui. Sincer nu stiu ce sa raspund, nu stiu ce voi fi sau ce voi face cand voi avea 21 de ani.

"Mooo...!!!! Atunci intreb altfel... De ce anume esti pasionata?!

"Mmmm...Diferite chestii, dar cel mai mult imi place sa [your hobby]!"

"Wooow!! Te invidiez! Eu nu stiu sa fac nimic..." se intristeaza din nou sprijinindu-si capul in palme si uitandu-se in gol.

Farlan incepe sa ii mangaie parul lui Izabel. "Ba fiecare persoana are ceva special!Deci si tu trebuie sa ai, poate nu l-ai gasit inca!"

"Poate..."

"Tch! Idioato!"

"Chiar si aniki spune ca sunt idioata!!!"

"Niste dango si sakuramochi pentru fete, va rog!" lacrimile Izabelei dispar la comanda subita facuta de Farlan, iar ochii ii devin ca doua cristale in timp ce rosteste "sakuramochi" in continuu ca pe o incantatie.

Dupa ce terminam de mancat iesim si ne indreptam spre un magazin cu manga. Cumpar cateva gekan manga si ma indrept spre Levi si Farlan care ne asteptau afara cu cateva sacose de cumparaturi printre care si unele din hainele cumparate de mine si Isabel.

In timp ce o asteptam pe Isabel sa se hotarasca asupra un unui tricou cu One Punch-Man si altul cu Bleach mi-am plimbat privirea catre blocurile inalte din jurul meu. Incepea sa se innopteze.

Am plecat cu totii spre statie si am luat trenul pana acasa.


DemonulWhere stories live. Discover now