Chapter 9 // Beautiful London

5.9K 304 6
                                    

Sdílela jsem pokoj s jednou dívkou jménem Molly, je to úžasná malířka a není nula (tak jako já), ale ani není populární.

V pokoji jsou 2 oddělené postele, koupelna, malá lednička a ještě menší televize. Celou dobu jsem si myslela, že je to jen obyčejný pokoj, dokud jsem neuviděla balkón! Vyběhla jsem k balkonovým dveřím, které jsem pomalu otevřela. Ten pohled byl nádherný, velkolepý. Pokoj jsme měly docela vysoko, takže jsem mohla vidět místa jako je Big Ben nebo London Eye. Bylo to jako ve snu. Po chvíli jsem se vrátila zpět do pokoje a všimla jsem si Molly, která ležela na své posteli. 

Hned co mě uviděla, vstala a usmála se: "Ty musíš být Ellie že?" Nervózně jsem přikývla. "Tvoje obrazy jsou úžasné. Pan Honeywheel o tobě často mluví." řekla s úsměvem, zrudla jsem a poděkovala jí. Šla jsem do sprchy. Ona si se mnou normálně povídala. Nesoudila mně jako ostatní. WOW.

*****

Minulá noc byla hrozná. Táta mi o půlnoci volal a křičel na mě po telefonu. Bylo to tak zlé, že jsem musela vyjít z pokoje a uklidňovat ho. Byl opilí, zase... Uklidnil se až po 15 minutách a poté zavěsil. Bylo mi jasné, že až přijedu domů, bude všude nepořádek.

Vlezla jsem zpět do postele a snažila se zabránit slzám, aby stékaly po mé tváři. Kdy mě už konečně nechá být šťastnou? Netřeba dodávat, že jsem měla velmi špatný start do nového dne, ale už jsem se necítila tak šťastná, jako včera. V hale byl ráno hrozný zmatek, všude bylo plno turistů, nebo lidí, kteří pospíchali do práce. Typický Londýn.

Dnes máme v programu navštívit Národní galerii na Trafalgarském náměstí. Šli jsme pěšky, protože náš hotel se nachází jen necelých 5 minut od galerie. Foukal velmi silný vítr a do toho, sem tam, spadlo několik těch kapek, mám ráda takové počasí. Měla jsem na sobě kabát, takže jsem věděla, že mi bude teplo. Chvíli jsme čekali ještě v hale, než všichni dorazili.

"Dobře. Seřaďte se do dvojic, ať můžeme jít." řekl pan Honeywheel. Koukala jsem okolo sebe. Všichni si někoho našli. Kromě mě, jak jinak. Cítila jsem, jak mi někdo sáhl na rameno. Byla to Molly. "Půjdeš se mnou?" usmála se na mě. "Jasně." kývla jsem.

*****

Galerie byla krásná. Nikdy jsem nic takového neviděla, bylo to opravdu nádheré.

Fascinovaně jsem koukala na portréty. Ten malíř, který to malovat v něm udělal tolik detailů, že to ani není možné. Molly byla hned vedle mě. "Ten kluk se na tebe každých 10 sekund dívá." zašeptala. "Jaký?!" zeptala jsem se zdvořile, zatímco jsem si zastrčila pramen, který mi vypadl z volného drdolu, za ucho. Nikdy jsem se s vlasy neobtěžovala. Následovala jsem její pohled, který směřoval na Harryho. Stál na druhé straně místnosti a něco si četl v brožurce.

"To se ti asi jen zdálo." řekla jsem jí. "Opravdu? Myslím, že tě má rád. Kouká na tebe jako na bohyni nebo něco takového." zasmála se. "Pochybuji." zasmála jsem se s ní. Jakmile jsem se na něj podívala, zpozorněl. Co po mě zase chce?! Čekala jsem, že se podívá jinam, ale to se nestalo. Musím uznat, že mu to dnes slušelo. Můj mozek a oči nade mnou převzaly kontrolu, když jsem očima vyjela od jeho pat zase k očím. Všimla jsem si, jak si jazykem olízl spodní ret. Podívala jsem se jinam a mírně se začervenala. 

Idiot.

*****

"Zbytek dne máte volno na prohlídku města. Vraťte se zpět v 6!" řekl nám pan Honeywheel. Měla jsem chuť běžet po ulici a křičet, byla jsem jako malá holka. Konečně! 9 hodin budu řádit, jako bláznivý turista. Fotit fotky a však to znáte...

Molly šla se svou kamarádkou, z její třídy a já také potřebovala někoho, s kým mohu prozkoumat Londýn. A hádejte koho pan Honeywheel postavil vedle mě, pana Stylese. Musela jsem jít s ním, protože jinak bych musela zůstat zbytek dne v hotelu. 

Takže teď kráčím po Oxford Street, samozřejmě s Harrym a doufala jsem, že mi nezkazí zbytek dne. "Nezajdeme na kafe?" zeptal se mně, zatímco se koukal na své boty, pak se podíval na mě a já se zmohla jen na kývnutí.

Jak jsme šli, všimla jsem si malé skupiny holek, které po nás (tedy spíše po něm) pokukovaly a něco si šeptaly. Najednou kolem projelo velké auto, velmi blízko 'strouhy', která byla plná vody. Auto přijelo blíž a zajelo do louže, voda vystříkla do vzduchu hned poté se ozvalo pištění holek přes silnici.

My Bully or My Hero (cz)Where stories live. Discover now