H11. Moeder troubel

547 19 1
                                    

Daar zaten we dan. Ik en Pascal, te zoenen. Ik zat met mijn beste vriend te zoenen. Was het door de emotie? Was dit dan wel een goed idee?!

Selena POV

Na een tijdje duwde ik Pascal van me af. "Het spijt me Selena. Het kwam door het moment denk ik. Sorry" ik zag hoe hij grote tranen in zijn ogen kreeg. "Pascal, het geeft niet hoor. Ik zoende ook mee weet je? En inderdaat, het was het moment. Laten we het gewoon vergeten en terug naar de rest gaan." Pascal sprong gelijk op en hielp mij ook met opstaan.

Maaike was de eerste die iets door had "Hé jongens gaat het? Jullie zien er zo geshockeerd uit." Pascal ging gewoon zitten. Hij keek naar me met de vraag of ik het zou zeggen. Ik knikte naar hem met het antwoord van ja. "Selena is net aangerand door een man van 30. Hij heeft haar overal aangeraakt en heeft zelf haar borsten liggen zoenen." Iedereen was stil. Ze keken mij allemaal aan. Zelf toen ik weg keek voelde ik hun ogen in mijn huid branden. Ik voelde zelf iets aan mijn borsten branden. Saar was er naar aan het kijken. "Saar!" Riep ik uit. Ze verschoot en keek me het een beschaamd gezicht aan. "Sorry maar....je topje zit nog los" ik keek naar beneden en inderdaat. Mijn topje was nog los. In alle haast deed ik het ding dicht en keek iedereen even aan. "Moeten we geen klacht indienen?" Ziggy had wel gelijk maar ik wil dat niet. "Nee, ik wil niet dat ze iemand gaan zoeken die ni 'in' me is gegaan. Hij heeft een vrouw he mensen!" Saar keek me boos aan. "Luister Selena, het kan me geen reet schelen dat die man een vrouw heet! Het zou me niet eens kunnen schelen als hij kinderen zou hebben+nog eens een kat! We gaan naar de politie en klagen hem aan!" Saar was er zeer duidelijk over. We zouden naar de politie gaan en hem aanklagen.

"Saar, ik snap dat je haar wilt helpen maar als ze het niet wilt moet het toch niet?" Iemand die me begreep! Pascal.. Altijd hij... Soms lijkt het wel of.... Of hij mijn bewaker is. Het klinkt heel raar maar hij zou denk ik echt alles voor me doen. Maar ja, ik zou ook alles voor hem doen. "Maar Pascal...." "Nee Saar, als Selena het niet wilt. Moeten we haar niet pushen. Niet zoals die man deed!" Hij had wel gelijk. "Je hebt gelijk Pascal, Selena? Je wilt het echt niet zeggen tegen de politie?" Ik schudde met mijn hoofd. Wat dus nee betekende. "Oké, maar nu wil ik hier wel weg hoor. Het geeft me hoer de kriebels." Toen Maaike dat zei stond ik direct op. Ik wou hier ook niet meer zijn nu. Herinneringen wissen!

"Naar waar zullen we gaan?" Vroeg Ziggy uiteindelijk. Daar had hij wel een punt. Naar waar zouden we nu gaan? "Naar de bios? Mockingjay part 2 is uit en ik wil die al ZO LANG zien!" "Gelijk heb je Saar, vooral Finnick. AAAAAAAH! Wat hou ik van die man." Maaike en Saar begonnen in het rond te springen. Snap ik wel want Sam Claflin is perfect om Finnick te spelen. "Oké meisjes maar wat houd dat voor ons in? Zijn er ook coole dingen?" Ik snap wel dat Ziggy niet begreep wat er juist zo cool was aan The Hunger Games maar dan moet hij het niet uit gaan schelden voor een meisjesfilm! "Ziggy! Het is geen meisjesfilm. Heel veel jongens vinden het ook super cool hoor! Ik durf te wedden dat jullie het geweldig gaan vinden! Misschien kan je even niet volgen in het begin maar vraag dan wat je wilt weten." Ziggy begon te lachen. "Oké dan, op naar Mockingjay part 2!" En zo vertrokken we naar de bios.

----------NA DE FILM---------- (bevat spoilers over Mockingjay part 2)

"OMG! Dat was de beste film die ik ooit heb gezien!" Saar en Maaike waren hard aan het huilen vanaf na de pauzen. "Saar, Maaike. Gaan jullie niet te ver met huilen?" Ik vond van niet want ik begon ook wat te huilen toen Finnick gepakt werd door die mutilanten en Katniss die holo op hem liet ontploffen. "Nee Ziggy, ze gaan niet te ver. Hun favorieten personage in een film is net dood gegaan. Dat zou voor ons hetzelfde zijn als SuperMan dood zou gaan" de ogen van Ziggy werden groter, hij rende op de meisjes af en begon ze te omhelzen. "Sorry meisjes, ik wist niet dat het ZO erg was!" We begonnen allemaal te lachen. Saar en Maaike konden nog lachen door hun tranen heen. "Jongens, het is nu al 18:30. We kunnen beter naar huis gaan. We hebben morgen nog school." Owja shit, school. "Kaaaak! Kan er iemand strak even P. 108 van economie doorsturen. Ben da 'vergeten' te maken." OW Ziggy toch. Hij 'vergeet' altijd zijn huiswerk van economie te maken. Stiekem wilt hij gewoon geen moeite doen voor Mr. Van Koolraap. Hij is niet de beste of leukste leerkracht op school maar hij blijft de leerkracht van ons keuzevak. "Oké, ik stuur het wel door maar 'vergeet' je huiswerk nooit meer!" Ziggy nam Maaike haar hand vast. "Dankje Maaike, ik doe mijn best" we zijden elkaar nog gedag en fietste allemaal een andere richting op.

"Mam! Ik ben thuis!" Het was stil, te stil. Ik checkte elke kamer. Eerst de woonkamer, niets. Toen de keuken en eetkamer, ook niets. Tuin, badkamer, kelder, berging. Nergens. Mam was nergens. Ik ging onze kleine houten trap op en ging daar ook in de badkamer, slaapkamers en op zolder kijken. Maar ook al nergens. Ik besloot er geen aandacht meer aan te besteden en ging naar mijn slaapkamer. Ik smeet mijn tas op mijn bureau en viel met een grote plof op mijn bed. Pling! Mijn iPhone maakte een bliepend geluid, WhatsApp. Ik keek op het beeldscherm en zag dat Ziggy een bericht naar onze groep 'donuts' had gestuurd. "Heeeeey! Maaike stuur je die pagina nog door?" Ik kon niet geloven dat Ziggy dat naar onze groeps-chat had gestuurd. Maar er kwam geen antwoord. 5 minuten later kwam er weer een berichtje binnen.

Z: "Maaike? Ik heb het echt snel nodig als je het niet erg vind."

S: "Maaike reageert precies niet hé Ziggy 😂"

Z: "Niet cool Sel! Kun jij het niet doorsturen?"

S: "Tuurlijk!" Kan wel niet beloven dat het goed is!"
U hebt een afbeelding gestuurd naar 'donuts'.

Z: "Tnhx! Je bent een heldin!"

S: "ggd Zig! Tot morgen!"

Toen dat gebeurd was was het al 20:16! Ik hoorde mijn buik al grommen en ging naar beneden, naar de keuken. Ik nam wat groenten zoals: paprika's, komkommers, een courgette,een paar tomaten en wortelen en ik begon met een salade te maken. Er waren wel een paar kant-en-klaar maaltijden en wat overgebleven kippenboutjes in de koelkast. Maar ik had geen zin om dat te eten.

Ik ging aan tafel zitten met een groot bord vol gesneden groeten voor me. Ik hoorde de voordeur open gaan. Mam kwam binnen met een grote kale man in een strak pak. "OH Selena! Je bent al thuis?!" Dit meende ze niet! "Mam! Het is 20:30! Tuurlijk ben ik thuis. Ik heb school morgen!" Ze keek me met een wazig gezicht aan. Ze was dronken. HEEL dronken! "Het spijt me meisje, ik heb je moeder daarnet leren kennen op café en euhmm... Tja ze wouw......" Hij keek me met een beschaamde blik aan. "Ik wouw met hem neuken!" Riep mam opeens door de kamer. Ik en de man zakte van schaamte door de vloer. "Het spijt me van mijn moeder, jullie benefiet zal niet door gaan vandaag. Sorry, daar is de deur." De man keek me aan. "Ja inderdaat, het spijt me verschrikkelijk. Doeg!" Toen de deur achter hem dicht sloeg kon IK een preek aan MIJN MOEDER gaan geven.

The New GirlWhere stories live. Discover now