H26. Prom (deel 2)

277 11 1
                                    

"Waar waren jullie?" Vroeg Saar terwijl ze mij en Pascal met een brede lach binnen zag komen. "Is alles weer goed?" Vroeg ze er achter. Ik gaf haar een klein knikje waarna ze weer richting de dansvloer liep.

----------

We waren weer een uur verder, ik gok dat het nu 23 uur was. De lichte dempte waarna een spot op het kleine podium scheen. Mevrouw de directeur stond met een microfoon in haar handen. Iedereen wandelde richting het podium om zo dicht mogelijk te staan. "Mag ik even jullie aandacht?" Vroeg mevrouw de directeur in de microfoon. Plots werd iedereen stil. "Zoals sommige van jullie misschien wel weten hebben we elke Prom een 'Prom-King en Prom-Queen'. Ook dit jaar is dat weer het geval. Sommige van jullie zullen bij het binnenkomen de grote doos hebben zien staan. Daar kon je je stem indienen." Ik wist dat je kon stemmen maar had er niet de behoefte toe gevoeld. "Dus hierbij wil ik jullie prom-king en queen voorstellen." Iedereen begon te klappen en te fluisteren met elkaar. In de verte hoor ik iemand iets zeggen. "Ik heb gehoord dat er dit jaar meerdere Kings en Queens zullen zijn." Ik trok me er niets van aan. "Ik denk dat het Ferre en Nuria gaan zijn!" Hoorde ik weer van de ander kant zeggen.

"Dit jaar zal het anders zijn." Onderbrak mevrouw de directeur het gefluister. "Van elk jaar zullen er 2 kinderen gekozen worden, 1 jongen en 1 meisje. Deze 3 koppels in totaal zullen de openingsdans doen. Goed, laten we beginnen." Iedereen was weer stil. Ik voelde hoe de spanning steeds groter werd. Mevrouw de directeur had 3 enveloppen in haar hand. Ze deed degene met het nummer '4' erop open.

"Voor het 4e jaar is de Prom-King..... Maarten Flip!" Iedereen begon te applaudisseren waarna een jongen verstrooid naar voren stapte. "En de Prom-Queen..... Vlinder Maas!" Ik zag hoe Vlinder vol trots naar voren liep waarna ze Maartens hand vastnam. Ze had een normaal donkerblauw kleed aan met witte randen. Ik voelde hoe woede in me opborrelde. Zij verdiende het echt niet op Prom-Queen te worden!

"Voor het 5e jaar is jullie Prom-King...... Koen McKartney!" Geschrokken keek ik naar Koen die verstrooid het podium opliep, hij had een wit pak met een zwarte das aan. "En dan de Prom-Queen....." Ik voelde hoe de spanning me teveel werd. Mijn hoofd begon te bonzen waarna ik bijna omviel. Pascal had me net vastgenomen om me te kunnen ondersteunen. "Gaat het?" Vroeg hij terwijl hij een zoen op mijn voorhoofd gaf. Gelijk voelde ik me beter. "Mevrouw Scott? Selena Scott?!" Hoorde ik plots weergalmen door de zaal. Geschrokken keek ik op. Was ik de Prom-Queen uit het 5e? Ik voelde hoe Pascal me een klein duwtje in mijn rug gaf. Geschrokken stapte ik het podium op. In mijn ooghoek zag ik dat Vlinder kwaad naar me keek. Spontaan kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. Ik keek af het podium waar ik Alexander uitbundig zag klappen. Toen hij doorhad dat ik hem aan het aanstaren was stak hij zijn duim op.

"Dan nog de Prom-King en Queen van het 6e jaar. De Prom-King is........ Ferre Dians!" Een heel hard geklap en gejuich klonk in de zaal. Ferre stapte naar voren waar hij mee op het podium kwam staan. "En als laatste... De Prom-Queen van het 6e jaar is..... Nuria Opal!" Het hardste applaus wat ik van de hele avond had gehoord klonk door de zaal heen. Een meisje met witblond haar kwam op het podium gehuppeld waar ze Ferre een knuffel en een kus op de mond gaf.

"Deze 3 koppels mogen nu de eerste wals doen." Zei de directeur waarna ze van het podium afstapte. Ook wij maakte onze weg naar beneden waarna we naar de dansvloer stapte waar iedereen intussen van weg was gegaan. Ik voelde hoe Koen zijn arm rond mijn heup deed. Hij trok me dichter naar zich toe waardoor ik amper nog persoonlijke ruimte had. "Dit vind je vast niet fijn he?" Vroeg Koen toen hij me speels aankeek. "Niet bepaald, jij wel zeker?" Zei ik bot terug. Een klein lachje verscheen op Koens gezicht. "Jazeker." Zei hij nog op een smerig toontje voor de muziek begon en we begonnen te walsen. Langzaamaan begonnen ook ander koppels erbij te komen. Ik was blij dat we soms van partner wisselde waardoor ik niet meer heel de tijd met Koen moest dansen. Toen ik op een bepaald moment met Ferre aan het dansen was zei ik. "Sorry, ik ben geen goede danser." "Gelukkig heb je je uiterlijk nog." Zei hij terwijl hij me bij mijn heupen nam en in de lucht hield. "Bedankt?" Zei ik verbaast. "Ik zag dat je je niet goed voelde toen je naam geroepen werd. Gaat het wel?" Vroeg Ferre opeen bezorgde toon. "Ja hoor, bedankt" Zei ik nog snel voor we weer van partner wisselden.

----------

Na de wals was ik gelijk naar Pascal gerend. "Kun je het geloven? IK Prom-Queen?!" Schreeuwde ik uit van blijdschap. "Tuurlijk wist ik dat dat ging gebeuren. Kijk naar jezelf Selena! Je bent een prachtige meid, vanbinnen en vanbuiten, je verdient dit." Ik voeld ehoe het bloed naar mijn wangen steeg waar het een rode gloed achterliet. Maaike, Saar, Lukas en Oscar kwamen bij ons staan. "Hebben jullie Ziggy gezien?" Vroeg Maaike terwijl ze de zaal rondkeek. Ik had nu pas door dat ik Ziggy inderdaat nooit heb weten binnenkomen. "Nee geen idee. Zou hij niemand hebben gevonden en zou hij daarom niet gekomen zijn?" Vroeg ik deels aan mezelf maar ook aan de rest. "Is dat hem?" Zei Oscar waarna hij naar de bar wees. Ik zag hoe Ziggy vol passie en kracht stond te zoenen met een meisje. "Ja! Sinds wanneer is Ziggy zo goed bij de meisjes?" Vroeg Pascal met open mond kijken naar de 2. Ik zag hoe het stelletje achter de muur verdween.

Zonder te beseffen wat ik deed liep ik samen met iedereen achter de hoek. Ik zag nog net hoe Ziggy en het meisje in de jongens W.C. verdwenen. "Wij kunnen niet mee!" Riep ik kijkend naar Saar, Maaike en mezelf. "Wij regelen dit wel." Zei Pascal trots toen hij stoer met Lukas richting de deur liep. "Ga je niet mee Oscar?" Vroeg Saar kijkend naar de verlegen jongen die gewoon wat bij Maaike stond. "Dit zijn mijn zaken niet." Antwoordde hij stil. Ik en Saar begonnen zachtjes te lachen. Ik kon mijn nieuwschierigheid niet onder controle houden en stapte op de deur af. "Wat ga je doen Sel?!" Riep Saar bezorgd toen ze me achterna kwam lopen. "Chill... Ik ga gewoon even luisteren." Zei ik toen ik met mijn oor tegen de deur ging hangen.

Pascal POV

Ik en Lukas kwamen de jongens W.C. inlopen waar we Ziggy met het meisje hevig tegen de muur zagen zoenen. Ik en Lukas keken elkaar even aan, we wisten allebei wat ze van plan waren. Ik rende naar het 'koppel' toe waar ik Ziggy van het meisje afhaalde. Ik zag dat haar bovenstuk al over haar lichaam hing, ze was dus halfnaakt. Snel draaide ik mijn hoofd om, dit wouw ik niet zien. "Doe het weer omhoog!" Beval ik het meisje. Snel nam ze haar bovenstuk vast en trok ze het weer over haar lichaam. Ik keek achter me waar ik Lukas niet meer zag staan. "Lukas?" Vroeg ik nadat ik Ziggy op de grond hat laten vallen. "Hier!" Hoorde ik een stem in de verte roepen. Ik liep weer achter een muurtje riching de W.C.s zelf. Ik zag hoe Lukas half boven een W.C. pot hong en kotsgeluiden maakte. "Gaat het wel?" Vroeg ik bezorgd. Na nog een brakend geluid te hebben gehoord besloot ik om weg te gaan. "Jij daar, meisje , zorg ervoor dat Ziggy weer in de zaal komt en deftig." Zei ik streng waarna het meisje direct op Ziggy afrende en hem overeind probeerde te trekken. "Als je je goed voelt kom je maar terug naar buiten he Luk?" Ik hoorde een kleine 'uhu' vanuit het toilethokje komen waarna ik de W.C. verliet.

Saar stond te luisteren aan de deur wat ervoor zorgde dat ik haar een klap gaf toen ik de deur open deed. "Saar waarom sta je nu daar?" Vroeg ik bezorgd kijkend naar de bult op haar hoofd. "Ik, Sel en Maaike stonden te luisteren naar wat er gebeurde daarbinnen." Legde ze kort uit. "En waar zijn zij dan?" Vroeg ik nog. "Ow, ze zijn weer naar de zaal gegaan." Ik passeerde langs Saar om naar de zaal te wandelen. "Pascal?" Ik draaide me weer om waar ik Saar met een bezorgde blik zag staan. "Is Lukas oke?" Vroeg ze zacht. Ik gaf haar een klein knikje waarna ik de zaal weer binnenwandelde.

Ik zocht naar Selena maar ik kon haar niet zien. Ik zag letterlijk iedereen behalve Selena. "Waar is je vriendinnetje heen Pascie?" Gewoon al van de manier waarop ze mijn naam zei wist ik dat het Vlinder was. Toch draaide ik me om waarna Vlinder zeer dichtbij stond. "Ik kan haar niet vinden." Antwoordde ik zo vriendelijk mogelijk. "Moet ik helpen zoeken? Misschien is ze in de W.C." "Kom ik al vandaan." Ik draaide me weer om waarna ik wegliep. Toen ik richting de bar stapte zag ik Selena. Toch bleef ik versteld staan. Ik zag dat de barman zéér dicht bij Selena stond en haar verleidelijk aankeek. Selena had blijkbaar niet door wat hij van plan was. Mijn voeten werkte plots weer waardoor ik richting de bar liep. "HEY! Stop dat!"

--------------------
Cliffhanger! Mwahahahahahaaaa! Het volgende hoofdstuk word het laatste hoofdstuk over de prom.

Bye bye
-Eline

The New GirlWhere stories live. Discover now