H31. Zwanger?!

249 12 0
                                    

Selena POV
"H-hoezo zwanger?!" Vroeg Ziggy toen hij steeds dichter naar mij en Maaike kwam. "Ja Ziggy, we denken dat Saar zwanger is." Legde Maaike nog een keer uit om Ziggy zeker te maken dat hij het niet gewoon verkeerd begrepen had.

Ik vond dat Pascal nogal stil was. Hij zat maar wat vooruit te staren zonder zich te bewegen of te knipperen. Pas toen ik mijn hand voor zijn ogen begon te bewegen reageerde hij pas. Hij keek me verward aan. Alsof hij net zijn examen Frans had doorlezen en er niets van begreep. Zo had ik namelijk gekeken toen dat bij mij gebeurde.

"Pascal lieverd, gaat het wel?" Ik legde mijn hand op zijn been waardoor hij wat geschrokken keek. Ik gaf hem een geruststellende blik om hem wat te kalmeren. Ik snap volkomen dat hij ongerust is om Saar. Ze is de mama van de groep, nu zeker. 'Oh stop Selena! Misschien is ze wel helemaal niet zwanger.' Ik was in worsteling met mijn gedachten.

"Ja gaat wel." Was Pascal zijn enige antwoord. Ik zou hem wel willen geloven maar iets in me zei dat hij loog. Op het moment dat ik Pascal wouw verzekeren dat het maar een gedachte van mij en Maaike was kwam Lukas buiten lopen. We stonden gelijk alle 4 recht. Lukas keek wat sip maar ook best trots naar ons. "Jullie mogen meekomen." En dus volgde we hem.

Niemands POV
Ze liepen met z'n 5e binnen in de kamer waar Saar lag. Maaike,Pascal,Selena en Ziggy schrokken echter toen ze zagen dat er helemaal geen speciale apparatuur rond Saar stond. Maaike en Selena waren de eerste om naar Saar toe te rennen. "Gaat het wel Saar?" Vroeg Maaike toen ze een zachte kus op Saars voorhoofd drukte, Selena deed hetzelfde. Het enige wat Saar kon doen was wat mompelen.

"Alsjeblieft Saar... Zeg niet dat ze niet meer kan praten!" Ziggy en Maaike begonnen al helemaal in paniek te raken. Terwijl Ziggy de papieren die aan Saars bed hingen begon te lezen vroeg Maaike continu aan Lukas of Saar ooit nog zou kunnen praten,lopen, bewegen en of shoppen.

Pascal liep op Ziggy af om hem bij de schouders vast te pakken en door elkaar te schudden. Aangezien Lukas alleen maar stil was en uit het raam keek met een hypere Maaike naast hem besloot Selena op Maaike af te stappen en hetzelfde te doen als wat Pascal deed. Na een tijdje was iedereen terug rustig.

"Goed, is iedereen weer kalm? Dan kan ik nú zeggen wat er met Saar is." Begon Lukas uit het niets. Hij stond recht uit zijn stoel en liep op Saar af. Hij nam voorzichtig haar hand vast. Met spanning zaten Maaike, Pascal, Selena en Ziggy te wachten. "Komop vertel nu!" Vroeg Ziggy opdringerig. Pascal gaf hem een harde klop tegen zijn schouder. "Au!" Was zijn reactie. "Zwijg dan!" Verplichte Pascal hem. Ziggy keek Pascal even boos aan maar schudde het weer snel van zich af en keek terug naar Lukas.

Selena POV
"Saar kan nog praten, lopen, bewegen en zéker nog shoppen, ze moet nu gewoon even uitrusten." Een golf van opluchting ging over me heen. "Maar wat is er dan met Saar?" Vroeg Maaike nog steeds bezorgd om haar beste vriendin. Lukas keek even vragen naar Saar die hem een toestemmend knikje gaf, hetzelfde knikje als dat Maaike mij daarvoor had gegeven.

"Saar is zwanger."

Ik hoorde hoe iedereen schrokken inademde, mij meegerekend. Ik en Maaike dachten al dat ze zwanger was maar ik had nooit daadwerkelijk gedacht dat het zo was. Maaike stond recht van haar stoel en liep op Sara af. Ze gaf haar een stevige maar toch voorzichtige knuffel. "Proficiat! Gaan jullie het houden? Hoe ga je dat doen met school?! Gaan jullie nu trouwen!!?" Maaike werd onderbroken door Lukas die haar plotseling vastnam en in een knuffel trok. Voorzover ik weet heeft Lukas nooit iemand anders geknuffeld dan Saar.

"Ga even terug zitten Maaike." Zoals hij vroeg ging Maaike terug zitten. "Laten we even iets duidelijk maken: we willen het kind houden, we zouden het allebei niet kunnen weggeven of laten wegnemen. We gaan dit echter niet alleen kunnen. We weten ook niet hoe onze ouders erop zullen reageren. Ik denk dat de mijne het wel zouden moeten verwerken maar er uiteindelijk toch begrip voor zouden hebben. Saar haar ouders is weer een ander verhaal. Zoals jullie misschien wel weten werken ze bij Appel uit België, ze zijn dus belangrijke mensen. Ik denk niet dat ze het op prijs stellen dat hun 17 jaar oude dochter zwanger is van een sukkel als ik." Om Lukas te doen stoppen legde Saar haar hand op zijn arm. Geschrokken draaide hij zich om en ook wij keken verbaast naar Saar.

"1. Je bent geen sukkel Lukas. 2. Het kan me niet schelen dat mijn ouder het niet willen, ik wil dit kind houden en daar moeten ze respect voor hebben. En 3. Wil ik heel graag dat jullie mee voor mij, Lukas en de baby zorgen." Ik wist dat ik, Maaike en Pascal zeker en vast mee wouden helpen maar van Ziggy wist ik dit niet. Ik, Maaike en Pascal begonnen al gelijk te knikken en zoals verwacht deed Ziggy niets.

"Ziggy?" Vroeg Saar. Ziggy schrok wakker uit zijn dagdroom en keek Saar verbaast aan. "Hm?" "Wil je mee voor ons 3 zorgen?" Vroeg Lukas. Ziggy kneep zijn ogen klein. Na een zeer lange stilte knikte hij. We begonnen gelijk allemaal te lachen en praten. Ik en Maaike gingen naar Saar toe om met haar te praten terwijl Pascal en Ziggy naar Lukas gingen.

--------------------
Sorry voor het HEEEEEL korte hoofdstuk maar ik wist niets meer om in dit hoofdstuk te zetten.

BELANGRIJK!!!
Het schooljaar is om. Dat kan 2 dingen betekenen.
1. Het boek komt tot een einde
2. Ik ga verder met schrijven over het volgende jaar en hun eventuele volwassen leven.
Jullie beslissen!

Bye bye
-Eline XxX

The New GirlHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin