*28*

846 45 2
                                    


Klaus îmi strânge mâna și ochii i se umezesc. Un fior îmi străbate corpul,făcându-mă să-mi bată inima din ce în ce mai tare.

"Despre ce o fi vorba?"

Klaus : Tata avea probleme mari financiare. Avea multe datorii. Atunci aveam vreo cinci ani. Tata mereu era nervos și se certa cu mama. Când m-am dus la ei să-i opresc se apleca spre mine și mă privea fix în ochi. Mi-a spus :"Orice s-ar întâmpla să fii puternic,să nu ai încredere în nimeni,fi rece! Să mă faci mândru! Să nu ajungi în situația asta. Mai important,să ai grijă de tine." Nu înțelesesem ce voia să spună atunci.

Klaus îmi strânge mâna. Simt cum o lacrimă se scurse pe mâna mea.

" Ce s-a întâmplat?"

Klaus : Într-o zi se auzeau bătăi puternice în ușă. Eu eram în camera mea. Tata se duse la ușă și a deschis-o direct fără să se uite cine este. Se auzea o voce masculină ..îi spunea tatei că trebuia să aducă banii azi,era limita. Tata zicea că o să-i dea,dar acum nu are;în acel moment am auzit că cineva căzuse și gemea înfundat. Mama țipase. M-am băgat sub plapumă. Mama venise la mine. Am întrebat-o ce se întâmplă,și ea mi-a spus că totule bine,și să mă duc în dulap,să nu mă vadă nimeni,m-a spus că e un joc. Așa am făcut,dar știam că e ceva la mijloc. Mama deschise ușa și am auzit acea voce masculină. Aveam o mică,crăpătură în dulap și mă uitam în ea să văd ce se întâmplă.

Klaus îmi dăduse drumul de la mână și mai multe lacrimi își făcuse apariția pe fața lui. Văzându-l o lacrimă se scurse din ochiul stâng.

Klaus : Acel om spunea că dacă nu plăteau cu bani datoria,plăteau cu viața. Spunea că tata zace mort. Mama plângea în hohote și-i zicea să plece că o să-i dea banii dar să aștepte. Acesta îi dăduse o palmă de căzuse pe joc. Atunci am izbucnit în plâns,și mi-am pus mâna ca să nu mă audă. Acel om se uita în jurul camerei,credea că nu mai e nimeni. Apoi spuse "Mori târfă!" mamei mele și i-a călcat fața puternic cu piciorul. Plângeam mai tare,pe silențios. Acel om o luase pe mama și pe tata. Am ieșit din dulap..ș-și a-am coborât... Ah,și vedeam numai sânge. Mi-a omorât părinții,am crescut singur,fără iubire,fără nimic. Eram SINGUR!

Și izbucnise în plâns. Inima mi se înmuiase. E prima dată când îl văd pe Klaus plângând. Încep să plâng alături de el.

Klaus : Chiar și în momentul de față ăi știu fața tipului. M-am jurat că o să-l omor pentru ce le-a făcut părinților mei!

Întâlnirea..Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum