Deel 17.

2.6K 196 18
                                    

POV NOAH
Ik zucht, en begin aan mijn lange verhaal.

"Ik had vanaf mijn zesde verjaardag al krachten. Telkens wanneer ik er mee naar mijn ouders toe ging verklaarde me voor gek, maar ik bleef doorzetten. Ik vertelde het keer op keer, maar ze geloofden het nooit. Na een tijdje was ik het zat, en ik vertelde waar de hele familie bij zat het verhaal opnieuw, en liet een plantje door de vloer groeien. Vanaf dat moment gingen ze telkens wanneer ik erover begon, me mishandelen en opsluiten zonder eten op mijn kamer voor meerdere dagen. Art was een vriend van mijn vader, en merkte na een tijdje dat ik erg bang was voor mijn ouders. Hij heeft me geholpen er weg te komen, en heeft me als een soort zoon behandeld. Dus, sindsdien voelt hij als een soort vader voor me. Art zelf heeft Aarde gaves. Toen ik er klaar voor was heb ik samen met Art mijn echte samenleving opgezocht, waar ik nu ongeveer 4x per jaar kom."

Ik stop mijn verhaal even, en kijk ze een voor een aan. Lynn loopt naar me toe, en komt op mijn schoot zitten. "Maar, hoeveel mensen zijn er wel niet met elementen gaves?" Vraagt ze aan me. "Heel veel. Dit is heel ingewikkeld wat ik jullie nu ga vertellen, dus let goed op."

"Als je word geboren, kunnen ze al zien of je een gave hebt. Je word geboren in een zogenaamde 'society' een Engels woord voor samenleving. Je ouders zijn de belangrijkste mensen die je ooit in je hele leven nodig gaat hebben. Iedere samenleving heeft zo'n 70 mensen met gaves. Deze samenleving heeft een eigen naam, en zijn eigen stuk land, een soort territorium dus. Er word wel af en toe gevochten tussen meerdere groepen, maar dat valt ook wel mee. Er zijn zo ongeveer 6 soort groepen in jouw samenleving. Je hebt de normale mensen die geen functie hebben, daar zijn er het meeste van. Je hebt de jagers, die vechten voor jouw samenleving en beschermen de belangrijkste mensen. Dan de raad, dat zijn 10 mensen die meehelpt met beslissen over de regels. Dan de rechterhand, dat is een helper van de leider van jouw samenleving. Dan de familie, dat zijn de mensen van wie de krachten iets sterker zijn dan normale mensen met gaves, dit omdat ze afstammen van de leider. En dan als belangrijkste persoon de leider, diegene heeft ontzettend veel krachten, en is heel sterk."

"Maar, waarom zou je niet gewoon tussen alle andere mensen van de wereld kunnen leven?" Vraagt Imme. "Bedoel, je kan met gaves best tussen normale mensen wonen, toch?" "Het moeilijkste moet nog komen Imme..." Zucht ik luid, en ik ga weer verder met mijn ontiegelijke lange verhaal.

"Op je zesde verjaardag kom je erachter dat je gaves hebt. Normaal gezien weet je dan wel wie je familie is, allen in sommige gevallen ben je ten vondeling gelegd bij een andere familie. Je hebt dan -volgens de verhalen- volgens de 'elementen godin' tot je 13e om te oefenen met je gaves. Op je 17e verjaardag krijg je een stem in je hoofd. Dit is de stem van het dier dat je ook op je 17e krijgt. Jouw dier heeft altijd te maken met je element. Bijvoorbeeld ik heb het element aarde, en mijn dier is bijvoorbeeld een hert. Je kan dan ook transformeren. Je zoekt vanaf je 15e je maatje. Dit kan altijd tot je 18e duren, en als je je maatje nog niet hebt gevonden is hij of zij waarschijnlijk al dood. Als je een meisje bent is je maatje een jongen, en ook andersom. En vanaf dat moment ben je heel anders dan de rest van de wereld." Nadat ik mijn verhaal heb geëindigd staat Lynn op van mijn schoot, en gaat achter me staan. Ze slaat haar armen om mijn nek heen, en fluistert in mijn oor. "Het boeit me niet wie mijn maatje is, jij zal altijd mijne blijven."

Ik glimlach en sta op. "Ik hou van je" fluister ik met een hese stem in haar oor. "Ik nog veel meer van jou." Antwoord ze.

—————————————————————————————————————————————
Hi! Love you so much people, heel erg bedankt voor de 500 reads! (Die trouwens ondertussen al door is gegaan naar 571) X mij <3

Waterkrachten // voltooidDonde viven las historias. Descúbrelo ahora