† Plan B †

2K 115 4
                                    

,,Dark! Vstávaj!" pretočím sa na druhý bok a ďalej spím.

,,Dark!" skríkne moja mama a vletí mi do izby ako stíhačka.

,,Eeeh! Koľko je hodín?" otvorím oči a lenivo sa prevalím na chrbát.

,,Pol siedmej!" povedala mama pokojne a ja som vyvalila oči.

,,Robíš si srandu? Prečo ma budíš tak skoro? Veď v škole mám byť až o ôsmej!" hlavu som si skryla pod vankúš.

,,Nechcem aby si prišla prvý deň do školy neskoro! A navyše ťa musím prichystať!" povedala a už sa mi hrabala v skrini.

,,Počkaj zachvíľu som tu!" povedala a už jej nebolo.

Krokmi ako mrož som sa dostala do kúpelne. Dala som si sprchu. Ah! Zasa škola. Nastupujem do tretieho ročníka. Študujem na gympli. No vlastne v tomto zapadákove ani žiadna iná stredná škola nie je. Vypla som vodovodný kohútik a vyliezla zo sprchy. Navliekla som si na seba čisté spodné prádlo a obmotala si okolo tela osušku. Vyšla som z kúpelne a šla do izby a na mojej posteli sedela mama s úsmevom na tvári. Ooou shit! Takže to nedopadne dobre.

,,Mami! Ak chceš aby som si obliekla šaty alebo sukňu, alebo aby som si nebodaj nazula topánky na podpätku, tak ti už dopredu hovorím. Na. To. Zabudni!" povedala som narovinu a zdá sa, že s týmto asi rátala.

,,Rich! Josh! Plan B!" zaziapala na celý dom až mi skoro praskli bubienky.

,,Ahh!" ozvalo sa hlasné vzdychanie môjho nevlastného otca a brata.

Nechápavo som sa na mamu pozrela a ona sa iba škerila. Po chvíli prišli do izby Rich a Josh. Rich mal na sebe rifle a čierne tričko s nápisom Nirvana. Je od mami mladší asi o štyri roky. Má hnedé vlasy a čierno-hnedé oči.

Josh mal na sebe sivú mikinu a čierne rifle

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Josh mal na sebe sivú mikinu a čierne rifle. Má hnedé vlasy aj oči a piercing v nose.

 Má hnedé vlasy aj oči a piercing v nose

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nepodobáme sa. On sa podobá na mamu a ja na otca.

Obidvaja sa pozreli na mamu a potom sa obrátili na mňa so súcitnym pohľadom.

,,Počkať! O čo tu ide?!" povedala som a začala ustupovať.

,,Prepáč dcérenka, ale aspoň raz v živote vyzeraj ako človek." usmiala sa na mňa a kývla hlavou k Richovi a Joshovi.

Tí ma chytili za ruky a zhodili na posteľ tak, že mi trčali nohy. Mama mi nasilu navliekla sukňu.

,,Niee! To je týranie!" kričala som a ostatný sa na mne iba smiali.

,,Za to mi zaplatíte!" konečne mi tu sukňu navliekla.

,,Mám ti navliecť aj tričko?" spýtala sa s úškrnom a ja som jej z rúk vytrhla tričko.

,,Ak dovolíte chcem sa prezliecť!" povedala som naštvane a všetkých vyhodila z mojej izby.

Povzdychla som si a obliekla si veci čo mi nachystala mama. Moje fialovo-modré vlasy som si nechala rozpustené. Keby viete aký cirkus predviedla mama, keď som domov prišla s takýmito vlasmi. Rich ju dva týždne presviedčal, že je to moja vec a nech sa o to nestará. Dnes jej to už nevadí, dokonca mi raz povedala, že mi to takto pristane. Dala som si špirálu. Inak sa vôbec nemaľujem. Dnes ma donútila mama. Ja uprednostňujem prírodný vzhľad, nech je akýkoľvek. Vyšla som z izby a namierila si to do kuchyne. Zobrala som si jogurt a behom sekundy ho zjedla. Kelímok som zahodila a šla naspäť do izby. Pustila som si hudbu ako každé ráno a improvizačne tancovala. Niekedy sa rehocem sama na sebe. Uznávam netancujem až tak hrozne, ale zase ani ako profík. Pohmkavala som si melódiu pesničky SIA- cheap thrills. Tú pesničku si púšťam iba preto aby som sa vybláznila a deň začala s dobrou náladou. Keď už som bola dosť nabudená zišla som dole, kde už čakala mama.

,,Josh je už vonku?" mama iba prikývla.

,,Chcem ti niečo dať!" povedala a podala mi náhrdelník v tvare pierka.

Na tvári sa mi objavil veľký úsmev. Objala som mamu a dala si ho na krk. Posledný krát som sa pozrela do zrkadla. Mala som na sebe maminu čierno-bielu sukňu, čierne tričko s trojštvrťovým rukávom, zlaté pierko od mami a na nohách mamine čierne topánky na podpätku. Na oči som si dala moje slnečné okuliare.

 Na oči som si dala moje slnečné okuliare

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

S mamou sme ako sesry. Mama mi požičiava slušné veci. Teda nepožičiava, ona mi ich nanúti.

Vyšla som von a tam už čakal Josh opretý o svoje auto. Čierny Range Rover. Josh už má vodický, tak ma ráno zaváža do školy.

,,To ti to trvalo!" povedal otrávene a nasadol do auta.

,,Aj ja ťa ľúbim!" zasmiala som sa a nastúpila na miesto spolujazdca.

Viezli sme sa asi desať minút. Počas cesty bolo ticho. Dokonca ani rádio nebežalo. Načiahla som sa, že ho zapnem, ale Josh ma odbil, a tak radšej ticho sedím.

,,Niekto tu vstal hore prdeľou!" zamrmlala som si sama pre seba, ale zdá sa, že ma počul, lebo hneď ako som to dopovedala ma zavraždil pohľadom.

Zastavili sme pred školou a ja som si vzdychla. Nemám na túto školu moc dobré spomienky. Hneď v prvom ročníku ma začali šikanovať. Doteraz neviem prečo. Ževraj som divná. Nikto okrem Josha o tom nevie. Raz som prišla zo školy s monoklom a nestihla som si to zakryť.

Zdá sa, že Josh si všimol môj smutný výraz. Položil mi ruku na koleno a usmial sa.

,,Ty to zvládneš! Teba len tak niečo nezlomí!" povedal a uškrnul sa.

Vtomto mal pravdu. Ja som neskutočne tvrdohlavá a výbušná. Keď sa naserem, tak to neskončí dobre. A keď si niečo zaumienim, tak si za tým idem.

Vystúpila som z auta a namierila si to do školy. Rozlúčila som sa z Joshom a šla do triedy. Vošla som do triedy a zostala stáť vo dverách.

Weird? Only UNIQUE!Where stories live. Discover now