Unuturum Unutmasına Ama

129 31 12
                                    

- Unutma sakın bizi.

+ Unu'tamam.


Ben seni unuturum unutmasına ama üzerime yerleşen b'izden kalıntılar taşıyan anıları unutamam. Bir meyhane köşesinde içeriden gelen sesi kuytu köşede dinleyen çulsuz, fakir gönlüm de unutur seni ama o nakarat düşmez gönlümden. Ben seni unuturum unutmasına da alfabede adının geçtiği harfleri karalamak gelmez içimden. Satır aralarına yerleşen gözyaşlarımı da kuruturum fakat o zifiri geceler göz çukurlarıma ardı ardına gözyaşı bırakmayı kesmez. Gidişine oturur bir sigara yakarım sadece bir sigara derim bilemezsin biri bitmeden ötekini birinin ateşiyle yaktığımı. Kapatırım defteri ne sen sor ne ben söyleyeyim derim, usulca tozlu rafa yerleştiririm ama hatırların canı yanar cehennem ateşi gibi, bundan korkarım. Yahu adam ben seni unuturum unutmasına da bunun için bana koca bir hafıza kaybı şart görünür.

Hadi bitir kaosu bu gece. Öl içimde sabah olsun. Gün'aysın kalbimin sancısı da dinsin. Ya da öldür tamamen beni bitsin bütün ızdırap, gece örtmesin bütün kötü adamların ahlarını üzerime. Saçlarımı okşayacak kötü bir baba istemiyorum, yaralarımı saracak kötü bir adam da. Ben en son içimde ölen babamın attığı koca ihanet tokadıyla böyle sarsılmıştım. İzi geçse de avuçlarımı dokundurdukça köze dönüşen o günün izleri parmak uçlarımı dahi yakıyordu. Onu hala içimde unutamıyorum lakin seni unuturum unutmasına sigarayı da bu sefer bırakmam gerekir. Boş yere düzenim tepetaklaya gelir diye kaçıyorum bu düşünceden. Beklediğim yarınlarımda sen, geçmişe bir teşekkür, şimdiki halime ise koca bir borcum var bu yüzden söz konusu bile olsun istemiyorum seni unutmak. Kaçıp kaldırımların henüz soğumamış asfaltına çıplak ayakla basmaktan vazgeçmek istemiyorum. Şiirlerin ahengi olan adının her tonuna uzak bir kadın olmak istemiyorum.

Seni unutmak enkazın altında henüz yedisini görmemiş bir çocuğu bırakmaktan ibaret. Bu düşünce aklımda o çok sevdiğim doksanlardan bir plağın bozulması gibi. Hem acı verici hemde sürekli takılı kalan nakaratın da saklı. Sana kıyamamak bize kıyamamak... Uzaklaşmak her şeyden, herkesleşen senden. Dedim ya ben seni unuturum unutmasına ama durup duraksarım buna bir çözüm yolu bulamadığımdan.

Boşver sen gelme, bilirim oralar çok yakıştırdın kendine...

Kutsal Adama DairWhere stories live. Discover now