Bölüm 4

42.6K 1K 297
                                    

Bir hafta içinde Egeyle annem tanışmış ve ön yargılarını kıramasa da evliliği onaylamıştı.Her gün anneme Ege adına çiçek yollamamın da etkisi vardı tabi bu konuda.

Aramızdaki anlaşmayı bilen tek taraf Ege'nin ailesiydi.En yakın arkadaşlarıma bile bu durumu çarpıtarak anlatmıştım.Herkese Ege'nin bana aşık olduğunu söylerken içimde tarifi olmaz bir boşluk oluşuyordu, katlanacaktım.
Ege bana istemeye istemeye güveniyordu.Güvenini sarsamazdım.Bu olayın duyulması onların şirketi için yıkım olabilirdi.Ege bütün hayallerini bırakıp tek varis olmayı şirket uğruna kabul etmişken emeklerinin çöp olmasını istemiyordu.Ben de sevdigim adamın yanında kalıp ona destek olacaktım.Her ne kadar beni sevmese de onun için yapmayacağım fedakarlık yoktu.

Kız isteme merasimleri düğün nişan hazırlıkları derken epeyce yorulmuştum.Ege her şeyin dört dörtlük olmasını istemişti.Ben kına istemiyorum dediğimde bile beni ikna etmişti.Belki bana karşı suçlu hissediyordu ve her şeyin tam olması onu biraz olsun rahatlatacaktı belki de cemiyette bu kadar söz sahibi bir ailenin kusursuz bir düğünle adından söz ettirmesini istiyordu,magazinin diline düşmektense hazırlıklara uğraşmak daha cazip geliyordu.Önce nişan,kına ve kınadan bir gün sonra da düğün yapılacaktı.Her şeyi en ince ayrıntısına kadar Egeyle planlamıştık.Düğün hazırlıkları haricinde görüşmüyorduk.Nasıl bir evlilik olacaktı hiç kestiremiyordum.Beklentim yoktu evet en azından anlaşma yaptığımız dönemi kazasız belasız atlatalım,Ege bir an önce kurtulsun istiyordum.

Her genç kız gibi benim de gelinlik hayallerim vardı.Hatta on yaşında başlamıştım,düğünümü de şurda yaparım,şöyle yaparım gibi planlar kurmaya.
Bir liste yapmıştım kendime çok küçükken.
Düğünümde olmasını istediğim her şeyi tek tek listelemiştim.

Düğünden bir gün önce eski günlüklerimin arasından yaptığım listeyi buldum.
Listeyi elime alır almaz ellerim titremeye başladı,gözümden düşen bir iki damla kendini eski kağıdın üzerine bıraktı.Masadan bir kalem alıp yatağımın üzerine bağdaş kurarak oturdum ve düğün planımı incelemeye başladım.Gercekleştirebildiklerimin yanına tik atıyordum.

Kır düğünü √

İçki serbest √

Balık gelinlik √

Kına √

Pembe masa örtüleri √

Erken evlilik √

Eskiden okuldan bunaldığımız bir gün bizim kızlarla okuldan kaçış planı yapmıştık.İlk iki derse girip daha sonra nöbetçi öğretmeni atlatarak AVM'nin yolunu tuttuk.Biraz alışverişten sonra yorulup cafelerden birine girmeye karar verdik.

"Görün bakın hepimizden önce Arya evlenecek." dedi İpek kahkaha atarken.

"Tabi kızım ne sandın,geç olsun güç olmasın." dedim heyecanla.

"Yalnız o atasözü bu duruma pek uymadı heyecandan dilin sürçtü." Deyip daha sesli bir kahkaha attı Betül.

"Aman be tamam evlenmiyorum."
Kollarımı göğsümün üzerinde birbirine kenetleyip küsmüş takliti yaptım.

"Aman bizim Aryamız pek bir alınganmış." bunu söyleyen İpek tabağındaki zeytinlerden birini bana fırlattı.

"Geçin siz dalganızı geçin ilk ben evleneceğim."

Kararlılıkla söylediğim bu cümleyi hatırlayınca yüzümde buruk bir gülümseme oluştu. Haha ilk ben evleniyorum ezikler.

Tiklere devam ettim.

Nedimeler √

Ağaçlar √

Çok sevdiğim bir eş √

ZORAKİ BEBEKWhere stories live. Discover now