Osten novella: 1 rész

7K 440 80
                                    


    Hú, oké. Eljött az én időm. Minden, amire eddig vágytam, most végre megkapom. Szabadság? Pipa. Fergeteges bulik? Pipa. Mínusz két idegbajos kistesó? Pipa. Oh, egyetem megyek már! Muhahahahaha!


-Osten! Osten!-dörömböl az ajtón anya!-Hányszor mondjam még el neked, hogy ne erőltesd az ördögi kacajodat, mert úgy hangzik mint egy menyét szenvedése, oké?

-De anya!-hisztizem.

-Ne izélj már!-nyit be az engedélyem nélkül. Mindig ezt csinálja.-Az anyád vagyok. Kötelességem elmondani az igazat-teszi csípőre a kezét és körülnéz a szobában.-Bepakoltál?-bök a bőröndöm felé.

-Aha-vonok vállat és megpróbálom behúzni a cipzárt.-Bárt az hiszem, szükségem lesz egy nagyobb bőröndre-nyögöm, miközben próbálom minél jobban összepréselni a táskát.

-Talán, ha kivennél egy-két dolgot-mondja anya.

-Aha, persze-morgom. Ekkor apa jelenik meg az ajtóban.

-Fiam, még nem vagy kész?-kérdi és egy bögre kávét nyom anya kezébe.

-Mindjárt, oké?-nyögöm és már rajta ülök a kipúposodott bőröndön, de még így sem tudom becsukni.

-Így sosem szabadulunk meg tőle-súgja apa.

-Tudom. Talán egyszerűbb lenne, ha leütnénk és kiraknánk a koleszban-válaszolja anya.

-Hallak ám titeket-mondom és kész! Sikerült becipzároznom. Büszkén mutatom a szüleim felé, akik csak a szemüket forgatják, aztán kimennek a szobámból és nyitva hagyják az ajtót. Csípőre tett kézzel nézek körül az immáron üres szobámban és boldogság lengi körül a szívem, hogy végre anyu rosszallása nélkül fektethetek le minden jött-ment csajt az egyetemen. Kiveszem a telefonom a töltőből, aztán kihúzva a bőröndöt a szobából, leviszem a nappaliba. David kinyújtott nyelvvel, vadul nyomkodja a kontrollerét, miközben egyszer egyszer felkiált. A kanapén elterülve pedig Americát pillantom meg, aki a lányos-és egyben irritáló-hangon beszél az egyik barátnőjével telefonon. Mikor rávigyorgok, ő csak morcosan beint, mire sértetten vágok hozzá egy párnát. Ő prüszkölve feláll és miközben az ujjait többször is végighúzza a nyakát felém nézve, elhagyja a nappalit.

-Hát öcskös-ülök le az öcsém mellé-Elmegyek-mondom nagy sóhaj keretében.

-Oké, szia-feleli le sem véve a tekintetét a játékáról. Összevont szemöldökkel nézem egy ideig, aztán inkább felállok és békén hagyom. Az előbb jött meg Jenna néni, aki a testvéreimre fog vigyázni, amíg mi távol vagyunk.

-Vigyázz magadra!-ölel szorosan magához. Sokkal alacsonyabb mint én, ezért lábujjhegyre kell állnia, hogy valamennyire elérjen. Miközben fulladozom, lassan leszedem magamról a kezeit.

-Majd írok-nyugtatgatom. Ír a halál! Örülök, hogy megszabadulok tőletek.

-Mehetünk?-kérdi apa és kikerülve a bőröndöm kimegy.

-Héj!-kiáltok utána.-Igazán vihetted volna a bőröndöt magaddal.

-Fiam, a te cuccod, te cipeled-von vállat és én sóhajtva viszem ki a táskám a kocsiba. Anya beül az anyósülésre, apa a kormány mögé én meg persze hátra kerülök.

Két óra hosszú és fárasztó út után, apa leparkol a kolesz előtt és nekem hevesen kezd dobogni a szívem. Halleluja! Már csak pár perc és szabad leszek! Miközben felmegyek a kolesz lépcsőjén, alaposan megnézek mindent. Látok pár jó csajt, akik húú, eléggé nyitottnak tűntek. A szüleim csak unottan mérték végig a helyet, aztán megérkeztünk a 103-as szobához, ahol a következő négy évemet fogom leélni. A szobatársammal, Andrewal még a nyáron felvettem a kapcsolatot. Jó arcnak tűnik. Ahogy benyitok, ő már ott van és épp a falra ragaszt egy pucér nős poszter. Mikor meglátja a szüleimet, rögtön eltakarja.

-Jó napot Mr. és Mrs. Wilson-dadogja. Elégedetten nézek körül a szobában. Penészes falak, pókháló mindenhol, egyszemélyes, rozsdás rúgós ágyak... Ez volt életem legfőbb álma. Ledobom a bőröndöm az ágyam mellé és kiterülök azon. A hátam majd kiáll, olyan kemény a matrac. Elégedetten sóhajtok fel.

-Akkor mi megyünk is-mondja apa sietősen. Én felállok és férfiasan kezet rázok vele. Aztán anya szorosan átölel és komolyan néz rám.

-Mindig védekezz!-a fejem szinte kigyullad. Andrew mellettem röhögni kezd.

-Anya-figyelmeztetem.-Tudom.

-Ha AIDS-es leszel, kitagadlak. És ne, ismétlem ne csinálj fel egy lányt se, megértetted?!-mutogat fenyegetően felém. Apa kicsit összehúzza magát és elkezd kihátrálni. Nem titok, hogy anya fiatalon esett velem teherbe és elmondása szerint ez mind apa hibája.

-Dakota, édesem-kezdi nyájasan apa.-Ideje mennünk. Anya vet még rám egy szigorú pillantást, aztán két ujjával először a szemeire mutat, aztán rám és egész testéből üvölt, hogy figyelni fog. Természetesen itt sem csuklyák be maguk után az ajtót, így tisztán hallom, amikor még anya felkiált, hogy : " Egy kipipálva. Már csak kettő maradt, aztán végre szabadok leszünk!", mire apa boldogan konstatálja, hogy idefele látott egy jó kis kocsmát, ahol megünnepelhetik távozásomat. A szemeit forgatva becsukom az ajtót, aztán visszadőlök az ágyamra.

-Basszus ember!-áll meg mellettem Andrew.-Anyád kicseszett dögös.

-Hah, az én anyám-bólogatok büszkén.

A következő fél órában Andrew teleragasztotta a falat mindenféle nőkkel, én meg a neten böngésztem a közeli klubok után.

-Kop-kop-nyit be egy lány. Fekete haja a feje tetejére fogva, zöld szemei csillogva pásztázza körbe a szobát, és-nagyot nyelek-csak egy bikini felső és egy rövidnadrág van rajta.-Szia. Margo-nyújtja felém a kezét.

-Osten-rázom meg.

-Srácok, van kedvetek este egy kis erezd el a hajamat "játszani"-mutatja az ujjaival az idézőjelet.

-Még szép hogy!-vágja rá kapásból Andrew.-Hol?

-Nálunk, este-vigyorog Margo.-140-es szoba. Ne késsetek-hagy magunkra én meg összenézek Andrewal.

-Basszus, ez a csaj-kezdem, Andrew meg helyeslően bólogat.

-Képzeld csak el, amikor bejött és bemutatkozott. Csak úgy leesett az állam-mutatja én meg csak röhögök rajta. Egy szó mint száz, a ma este fergeteges lesz!

Asszem felcsináltakWhere stories live. Discover now