5# Neighbor - Niam

1K 21 20
                                    

Toto je možno moja nová poviedka, ale len ak by ste chceli.

Niall

Koniec leta. Štvrtok. Ďalší týždeň začína škola. Prečooooooo?!
Pozerám sa von z okna mojej izby. Rozmýšľam. Áno, presne tak, ja rozmýšľam! Nečuduj sa tak!
Práve do vedľajšieho domu sa niekto sťahuje. Prišli nejaké sťahovacie autá a z nich vyšli muži. No potom pred domom zastalo čierne terénne auto. A z neho vyšiel asi ten naj-sexy chlap vôbec.

Síce som na starších, ale nie nikdy na takto, no tento je fakt kus. Oh nie! On sa pozerá sem hore. Čo mám robiť? On mi zakýval! ČO? MÁM? ROBIŤ?! Okay. Pokoj. Dýchaj! Odkývaj mu! Odkýval som mu na spať. Usmial sa!!!! A jeho úsmev je sakra dokonalý! Radšej som zmizol od okna, aby nevidel ako sa červenám. Prechádzam z jednej strany izby do druhej. Musím sa upokojiť. Moje srdce bije ako o závod. Myslím, že sa budem musieť ísť prejsť a roz-dýchať to. Alebo sa radšej prebehnem. Áno, presne to urobím. Oblečiem si tepláky a tričko na behanie. Vezmem si mobil a sluchátka, zastrčím do uší. Obujem si tenisky a vybehnem z domu ako neriadená strela. Idem do parku. Bohužiaľ je tá cesta jeho smerom. Všimnem si jeho pohľad na mne. Ja však bežím ďalej do parku po druhej strane ulice. Nechcem, aby videl ako sa červenám. Je to trápne. Jedným očkom som zablúdil k nemu.

Usmieva sa! Pozerá sa na mňa. Všimol si toho? Och Bože! Fakt trápne. Pridám do behu a zahnem za roh našej ulice. Na šťastie nieje park tak ďaleko, iba 4 bloky, to sa dá prežiť.

V parku som si dobre zabehal a aj zacvičil na vonkajšej posilňovni. Pekne so si pretriedil myšlienky.
Vraciam sa domov, možno už aj mama bude doma z práce.

Je to tak, je doma a už niečo vyvára. To sa mi na nej páči, je úžasná kuchárka, veľmi rada varí a je dosť milá na všetkých.
" Ahoj mami. Som doma!" vykríkol som, keď som sa vyzúval v predsieni.

" Ahoj zlatko, kde si bol? Ako si sa mal?" opýtala sa za stáleho miešania čohosi, čo voňalo úžasne.

" Bol som sa prebehnúť a zacvičiť si. Bolo super, mala by si ísť so mnou. Je to ako očistná kúra pre telo aj dušu." zasmial som sa spolu s ňou. " a inak, čo to tu krásne vonia?" zvedavosť mi nedala.

" Rozhodla som sa vyskúšať niečo nové, iné kuchyne a tak som nám dnes urobila niečo Ázijské."

" To nemyslíš vážne! Ja milujem Ázijské jedlá!" zaradoval som sa.

" Ja viem zlatko. Preto som ti urobila tvoju obľúbenú ostro-kyslú polievku, ako druhé bude kung-pao a ako dezert je japonský tvarohový koláč." usmiala sa.

" Ty si tá najlepšia mamina, akú by každý chcel a môže mi ju závidieť!" pobozkal som ju na líčko." Ale nieje toho nejak veľa? Síce toho zjem dosť, ale aj tak. A prečo je prestreté pre troch? My niekoho čakáme?" začudoval som sa.

" No videla som, že sa sem niekto prisťahoval. Bol milí a nevyzerá zle, tak som ho pozvala na večeru. Dúfam, že ti to nevadí." mrkla na mňa. Áno, moja mama vie, že som gay. No môj otec..... to je už niečo iné. Nieje homofób, len sa ťažko zrovnáva s novými vecami. Teraz je na služobnej ceste vo východnom Nemecku.

" Mami!" okríkol som ju.

" Čo je zlatko? Veď to nieje nič zlé. Spoznáme ho pri príjemnej večeri. Nič sa nestane, neboj sa."

" Nechcem aby si mi ho dohadzovala, prosím len nevyťahuj nič, čo by ma mohlo strápniť." prosil som ju skoro na kolenách.

" Ale zlatko, teba nič nemôže strápniť. Veď na tebe je všetko zlaté." uštipla ma do líca, ako to robila moja babička.

" Nehovorím, že nieje, ale aj tak. Prosím kroť sa." uškrnul som sa.

" Dobre, budem. Keď tak veľmi prosíš." zasmiala sa.

" Ďakujem, ľúbim ťa." dal som jej pusu na líčko a išiel sa hore osprchovať. Naozaj smrdím, ako zdochlina. Čudujem sa, že mi mamina na to nič nepovedala. Asi si už zvykla.

One Shoot- 1D (sk)Where stories live. Discover now