Vinovat

78 2 1
                                    

   Plouă incet...Sam sta pe un trunchi de copac cu privire aruncata in gol, parca nu se gandea la nimic si nu simtea nimic. I-au trebuit cateva ore sa îi treaca socul,  ore in care nu s-a miscat de pe acel trunchi. Se uita la corpurile neinsufletile ale prietenilor lui si astepta sa vina cineva sa il salveze. Erau morti amandoi si simtea ca moare si el. Aa avut timp sa isi aminteasca tot, toate intamplarile prin care a trecut alaturi de ei, stia cat de mult se iubeau cei doi si nu gasea raspuns la ce s-a intamplat. A trecut prin diverse stari,  simte ca are o parte de vina fiindca el a adus-o pe Marta la intalnire si tot el îi incuraja pe cei doi sa fie impreuna. Mereu intervenea in certurile lor reusind sa îi impace. In acesti 3 ani s-a atasat foarte mult de cei doi, David îi era ca un frate si mereu îi spunea ca Marta e ca o sora pentru el,  fara sa isi dea seama a inceput sa se ataseze de ea si o iubea in secret, ar fi vrut sa îi spuna dar îi era frica sa nu piarda relatia cu amandoi.

       Dupa acea seara  au urmat saptamani intregi de anchete si procese. Pentru Sam situatia nu parea una fericita, el fiind singurul martor si principalul suspect. Cand anchetatorii si-au dat seama ca Marta a fost violata si ucisa de David nu isi puteau explica cine l-a ucis pe David pana cand au gasit in telefonul Martei mesajul "Te blestem pentru ce ai facut Sam" si si-au indreptat atentia asupra lui. Au gasit in masina acestuia o sticla in care era o substanta interzisa, era sticla pe care el i-a dat-o Martei sa isi ia pastila. Sam nu stia ca in sticla erau droguri dar nimeni nu l-a crezut. Se pare ca drogurile au interactionat cu medicamentul Martei si s-a ajuns acolo.
     Tatal Martei era distrus, si-a pirdut fiica cea mare si mereu isi reprosa  ca nu a fost in stare sa aiba grija de ea. Singurul lui scop era sa il bage pe Sam in puscarie si era pe cale sa reuseasca. La procese spunanea mereu ca fiica lui îi apare in vis si il blesteama pe Sam pentru tot ce i-a facut ba chiar, el spune ca aceasca  i-a aparut in vis si i-a aratat intreaga screna. A vazut cum Sam  o viola pe Marta si cum acesta a impins-o de pe stanca apoi si-a drogat si ucis prietenul ca sa il faca tap ispasitor.
      Sam nu a avut nici-o replica, le-a explicat versiunea lui dar nu era foarte plauzibil asa ca a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare. Cand a fost dat verdictul Sam nu a mai spus nimic, doar asculta din nou povestea tatalui, povestea pe care a auzit-o la fiecare proces si pe care o visa in fiecare noapte. In fiecare noapte Marta îi aparea in vis si îi arata cum a violat-o si cum ea l-a ucis pe el cu o piatra, mereu si mereu. In fiecare seara auzea tipetele Martei si simtea cum e lovit in cap cu acea piatra, la finalul visului auzid "Te blestem Sam, esti blestemat".
     

Blestemul MarteiWhere stories live. Discover now