Vise

63 1 2
                                    

     Au trecut 3 luni de cand Sam a fost inchis pe nedrept, 3 luni in care a stat singur intr-o celula mica si rece auzind in fiecare seara strigatele si blestemul Martei. Nu de putine ori gardienii au trebuit sa il potoleasca pentru ca incepea sa strige in disperare si deranja linistea inchisorii:
"Haide! Ce mai astepti? Vrei sa ma omori? Ce mai astepti? Fa-o acum Marta! FA-O! "
 Sam suferea enorm, nu a mai avut un somn linistit din noaptea accidentului, singurele clipe cand putea sa se odihneasca erau in timpul  zilei si se gandea cu teroare la ce o sa mai viseze noaptea viitoare. A observat ca visele si viziunile sunt mai intense intr-o anumita perioada a noptii si a realizat ca e exact perioada in care a lasat-o pe Marta la intalnire si momentul in care a murit. Incepea sa creada in blestem si le spunea tuturor ca e blestemat. Astepta momentul cand Marta o sa vina si sa isi indeplineasca promisiunea ca sa scape odata pentru totdeauna de acele chinuri. Pe langa toate astea mai era si viata in inchisoare, crimanalii si violatorii erau priviti cu scarba de toata lumea, erau batuti in fata gardienilor si batjocoriti, toate astea ii agravau si mai tare starea lui Sam.
A trecut un an de inchisoare, an in care Sam a ajuns intr-un punct critic si avea de gand sa se sinucida. A facut rost de un cutit de la un puscarias caruia îi promisese o suna mare de bani. Statea intins in pat si isi lua adio de la toti cunoscutii in gand, incepand cu famlia si terminand cu prietenii si fostii colegi. Ar fi scris un bilet dar nu avea cu ce. Cand sa faca gestul final ceva l-a oprit, un gardian îi spune ca are un vizitator surpriza. Ajungand la camera unde trebuia sa se intalneasca cu vizitatorul il vede pe tatal Martei.
-Sam,stiu ca noi doi nu ne-am intalnit decat la proces si mi-am dorit enorm de mult ca cineva sa fie pedepsit pentru moartea fiicei mele. Recunosc ca m-am simtit impacat cand ai intrat la inchisoare si fiica mea mi-a spus ca acum e linistita, poate ca ea e moarta dar eu am pastrat legatura cu ea intr-un mod diferit. Zilele trecut mi-a spus sa iti fac o vizita, am retras acuzatiile si o sa fii eliberat. Atat am avut de spus, uite aici un mesaj.
Sam s-a intors inapoi in celula, nu a putut sa îi spuna nimic acelui om dar a luat hartia, a deschis-o si pe ea scria: "Nu o face, toate la timpul lor". 

Blestemul MarteiWhere stories live. Discover now