₪12₪

1.6K 128 17
                                    

Niye bu kadar heyecan yapıyorum bilmiyorum.Her şey mükemmel olmalı , kendimi istemeye gelinicek gelin adayı gibi hissediyorum.Alt tarafı Yusuf ve Ailesi Bayram ziyaretine geliyor.

"Ya bi sakin ol alt tarafı bayram ziyareti" dedi abim.Derin bir nefes alıp " öyle değil işte " dedim , sürahiye su koyup salona doğru gittim."hem Yusuf ve ailesi ilk defa geliyor evimize , Tek ziyaret de değil onları yemeğe çağırdım farkındaysan" dedim.Biraz fazlamı abartıyorum diye düşündüm , ama hayır normal yani En küçük şeyde Yusuf benle dalga geçer.O yüzden daha da fazla abartmalıyım.

Yemek masası tamam , salon düzgün , yemekler ve tatlılar hazır , bayram şekeri ve kolonyağ da sehpanın üstünde.Ama eksik bir şey var sanki?

-Abii sen eksik bir şey görüyormusun.

-Ya yok git hazırlan artık

Ne , ne dedi ne dedi "hazırlan mı?" işte bu, ben daha hazır değilim , napıcam ben şimdi hemen hazırlanmam gerek, offf saçımımı yapıcam kıyafetmi seçicem.Aslında öyle süse püse önem veren bir kız değilim ama sonuçta benim için önemli insanlar geliyor.Önemli mi? , ne diyorum ben ya iyice saçmaladım."Safinaz ne giycem ben" , "Deniz bir şeyler giy işte" "Aman be sana soranda suç" .

Odama koşar adımlarla gittim, dolabı açıp tek tek elbiseleri çıkardım.Asker yeşili bir tulum giydim , hemen abimin yanına gidip;

-Nasıl olmuş?

-İyi

-Bu kadar mı

-Ne diyim yani , hem bana baksana sen, niye bu kadar önem veriyosun.Yani normalde Sen böyle kıyafete felan önem vermezsin , hele makyaj hiç yapmazsın noldu da böyle oldun ?

-Ne demek istiyosun sen , ne bu imalı imalı tavırlar.

-Sana sormak lazım

Tek kaşımı kaldırarak ona imalı bir bakış attım.Odama gidip üstümü değiştim .Nar çiçeği bir ispanyol paça pantolon , üstünede beyaz bir büstiyer giydim.Saçlarımı düz açtım , hafif bir makyaj yapıp babamın yanına gittim.

-Baba nasıl olmuşum?

-çok güzelsin. Dedi , yüzünde hafif bir gülümsemeyle.Gözlerini devirerek"Annene çok benziyorsun" dedi."yapma baba " dedim soluk bir sesle "Beni duygulandırmaya mı çalışıyorsun"Babam bana hep Anneme benzediğimi söylüyor , ben bunu her duyduğumda kendimden nefret ediyorum , anneme benzememe rağmen babam benden nefret etmiyor , aksine beni görünce mutlu oluyordu.Tam babam cevap vericekken kapı zili çaldı.

"olamaz geldiler mi ?" koşarak kapıya gittim , hatta bi ara ayağım takıldı düşüyordum az kalsın.Derin bir nefes aldım ve kapıyı açtım.

"Bayramınız Kutlu olsunn :D " dedi bir kaç çocuk , "Sizmiydiniz" dedim kendi kendime.Abim çocuklara şekerlerini verdikten sonra , suratım asık bir şekilde kapıyı kapatıyordum ki bir ses "Ayıp Ayıp bizi içeri almıycakmısın" dedi.Yusufun sesiydi kafamı çevirip bir çift gülen gözlerle karşılaşınca mutluluğumu saklayamadım.

Hamza
-Deniz abla

Deyip boynuma sarıldı."Ablam hoş geldin" dedim ben de ona sarılarak.

Onları salona Alıp , ayakkabıları düzelttim.Babamla abim Yusufun ailesi ile tokalaşırken bende Zümre abla ve Nasibe teyzeye hoş geldin dedim ve öptüm.

Nasibe Teyze
-MaşaAllah kızınız çok becerikli , çok terbiyeli çok merhametli bu zamanda böyle kız yetiştirmek zor .

Babam
-Deniz Annesiz büyüdü , Bu zamana kadar kendini korudu tabi abisiyle ben hep yanındayız.Hiç pişman olacağı şeyler yapmaz.

Zümre Abla
-Deniz ablası Alya seni çok özlemiş 3 gündür yoksun :D

-Ayy ben onu yerim , gel ben bi seni seveyim ablam benim ya.

Alyayı kucağıma Alıcakken Yusuf yine gıcıklık yapıp benden önce davrandı.

Yusuf
-Alya dayıcım napıyosun sen senin dayın benim , beni özle Denizi değil tamam mı ?

Dedi sırıtarak "Kıskanma cicim" dedim aynı gülüşle ,Alyayı kucağından Alıp sevmeye başladım , Yusufun bakışlarını üzerimde hissedebiliyordum.

-E hadi yemeğe geçelim o kadar sizin için hazırlık yaptım

Zümre Abla
-Canım ya niye zahmet ettin.

-Ne zahmeti buyrun oturun.

Herkes otururken Nasibe Teyze bana "MaşaAllah yha sen benim gelinim olsana " dedi , ne gelinim mi? Utandığım için yanaklarımın kızardığını hissettim Yusuf bana gülerek bakıyordu.

®®®®®®®☔☔

Yemekten sonra masayı toplamaya başladım , Yusuf da bana yardım etti.Çay servisi yaptıktan sonra mutfağa geçip bulaşıkları toplamaya başladım Yusuf gelip,

-Yardım edeyim mi ? Diye sordu.Gülümseyerek.

-Saol cicim ben yaparım.

-Son attığım acapellayı izledinmi?

-Hayır hangi şarkıyı söyledin?

-Leyla ile mecnun- O kıza kadar.

-Hmm bana da söylesene

Tek kaşını kaldırarak ,

-Neden aç dinle :D

-Ya bi kerede gıcıklık yapma hem şuan nasıl izliyim bak bulaşık diziyorum.

-Tamam Tamam söylüyorum , 1 2 3 ,
Mahallede takılırdım dokuza kadar,
Annemle giderdim pazara kadar,
Ferdi'den başka gücüm yok.
Yoktu kıza kadar, bu kıza kadar, bu kıza kadar.

"Bu kıza kadar" derken gözlerime öyle bir baktı ki , bir an nefesim kesildi sandım.Bir iki dakika gözlerime baktı sonra hamzanın sesiyle irkildik.

Hamza
-Deniz Abla napıyorsunuz?

Yusuf
-Lan ne o birden girdin

Hamza
-Napıyım abi kapıyımı çalıyım.

Yusuf
-Evet çalıcaksın , belki biz Deniz ablanla özel konuşuyoruz.

Hamza
-Özel mi ? Abi ya ne özeli , Deniz abla valla ben kimseye söylemem

Ona gülümseyerek "Yok ablacım biz özel ne konuşabilirizki ? abin örnek veriyor sadece"

®®®®®®®☔☔☔

-Zümre yaklaş bi kulağına bir şey söyliycem

-Efendim anne?

-Yusufumla Denizin arasında bir şey mi var?

Zümre yüzünde bir gülümsemeyle,

-Bilmiyorum ama her an olabilir anne , birbirlerine ne kadar da kızsalarda çok değer veriyorlar , bakışları bakış değil.

-O zaman iş başa düşüyor kızım , bu zamanda Deniz gibi gelin bulmak zor maşaAllah namuslu , becerikli ve prensesler gibi güzel

-Tamam anne biz hallederiz merak etme sen.

Beklettim özür dilerim.Umarım beğenirsiniz
☺☺ Yorum yapmadan geçmeyin lütfen☺

Fenomen Sevgilim (Düzenleniyor)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα