-chapter 3-

4.8K 264 3
                                    

"Heaven Woodová!" ozvalo se mé jméno a já se zhluboka nadechla. Potom jsem zamířila do knihovny kde čekal princ Christian. Seděl v křesle a když jsem vešla stoupl si. Vzal mou ruku a políbil jí.

"Rád vás poznávám, lady Heaven." 

"Nejsem lady," řekla jsem a snažila se znít sebevědomně. "Jsem jen Heaven." 

"Dobře," zasmál se princ Christian. "Tak slečno Heaven," ukázal na křeslo naproti tomu jeho. "Posaďte se." poslechla jsem ho a usadila se. "Tak co mi o sobě řeknete? Tedy kromě toho, že se vám nelíbí oslovení lady." 

"Není na mě nic zajímavého," odpověděla jsem a snažila se mu dívat do očí. "život v paláci musí být o hodně zajímavější." 

Christián se znovu zasmál. "Tak aspoň co ráda děláte?" musela jsem uznat že se nevzdával lehce. 

"Ráda kreslím," odpověděla jsem. "A taky hraju na klavír." nevím proč jsem to řekla. Na klavír nehraju od té doby, co umřela máma s tátou. To Christiana asi zaujalo. Poposedl dopředu a upřel na mě své modré oči. 

"Doopravdy?" zeptal se. "Můžu vám dát do vaší komnaty klidně klavír." 

"Nemusíte," zakroutila jsem hlavou. "Slyšela jsem že jeden je v dámském saloně. To stačí." 

"Kdybyste si to rozmyslela stačí říct," usmál se a já přikývla. Christian se podíval na hodiny a povzdychl si. "Asi byste už měla jít, la- slečno Heaven." Christian si stoupl a já ho napodobila. Uklonila jsem se. "Dobrou noc." 

"Dobrou noc, vaše výsosti." řekla jsem a co nejrychleji opustila knihovnu. Neměla jsem tušení jak se dostat k sobě do komnaty, ale musela jsem na to přijít. Vydala jsem se po schodech nahoru. ale brzo jsem zjistila, že jsem se ztratila.

"Hledáte něco?" ozvalo se za mnou a já se otočila. 

"Jen svou komnatu," odsekla jsem a bylo mi jedno, že je to sám princ Tristan. Tristan se zatvářil pobaveně. 

"Jméno?" 

"Najdu si jí sama," odpověděla jsem a pokračovala chodbou. Slyšela jsem za sebou ale jeho kroky.

"Jdete do části, kde má apartmá královská rodina, ozval se znovu a já prudce zastavila. Otráveně jsem se na něho otočila.

"Fajn," povzdychla jsem se. "Jsem Heaven." 

"Já vím," ušklíbl se. "Pamatuju si vás z večeře." 

"Tak proč jste to sakra chtěl vědět?" zeptala jsem se nechápavě. Tristan pokrčil rameny. "Bože-" zamumlala jsem a prošla kolem něho.

 "Musíte ještě o jedno patro víš!" křikl za mnou. 


Přesto že postel byla pohodlná, jsem nemohla usnout. Pořád jsem se převracela a myslela na Kadena. Zrovna teď má noční. Myslí na mě? Poslouchala jsem jak tikají hodiny. Když už jsem to nemohla vydržet vylezla jsem z postele a přes bílou noční košili jsem si oblékla tenký, sametový župan. Nevěděla jsem jestli mám povoleno chodit v noci z mé komnaty, ale musela jsem to zkusit. 

Když jsem otevřela dveře komnaty zjistila, jsem že na chodbě nikdo není. Vyšla jsem ven a vydala se do zahrady. Když jsem vyšla ze paláce, ovanul mě chladný vzduch. Zachumlala jsem se do županu a vydala se na procházku. Nakonec jsem skončila u lavičky na kterou jsem se posadila. Podívala jsem se na nebe a vzpomněla jsem si, jak mě Kaden učil souhvězdí.  Byla jsem v tom hrozná, ale on mi to nikdy neřekl.

"Budete nemocná," vystrašil mě něčí hlas. Prudce jsem se otočila a spatřila Christiana. 

"Třeba mě potom pošlete domů." odpověděla jsem. Christian se posadil vedle mě, ale tak daleko, aby se mě nedotkl. 

"Nelíbí se vám tady?" zeptal se překvapeně a já se do ticha zasmála. Samozdřejmě si musí myslet, že se tu každé dívce líbí jen kvůli tomu, že je to palác. 

"Nepatřím sem," řekla jsem. "Nejradši bych se vrátila ke svému bratrovi." 

"Co by vám pomohlo, abyste se tu cítila jako doma?" 

"Nikdy se tady nebudu cítit jako doma," odsekla jsem. "Ať uděláte cokoliv." zvedla jsem se z lavičky a bez dalšího slova odešla zpět do paláce. Teď už jsem zvládla dojít do své komnaty. Vyzula jsem si boty a lehla si do postele. Objala jsem polštář a po tváři mi začali stékat slzy. 

Když jsem se ráno probudila Katie a Sarah mi napustili vodu a vhodili do ní okvětní lístky. Vlezla jsem si do vody a uvolnila se. Katie mi pomohla umýt vlasy a Sarah mi mezitím připravovala šaty. Když jsem vylezla, zabalila jsem se do županu, který mi Katie podala. Vlasy jsem si zamotala do ručníku. Vyšla jsem z koupelny a podívala se na připravené šaty.

"Perfektní." usmála jsem se.


Na obrázku Tristan!!

The princessWhere stories live. Discover now