Kapitola 29// Zpátky

3.8K 258 31
                                    

Zapískaly brzdy a vlak se konečně zastavil. Kolem nás byla skoro úplná tma, přestože bylo teprve pět hodin večer. Jak typické. Zima. Před námi se rozprostíralo nástupiště devět a tři čtvrtě zaplněné rodiči. Všichni se usmívali a nadšeně čekali na svoje dítka. Ach.

Vzala jsem svůj batoh a vydala se ven. Skupinky dětí se kolem nás tlačily a my se snažily prodrat se až ven. Konečně mě udeřil čerstvý vzduch a já se zhluboka nadechla. Londýn. Vzala jsem tašku a vydala se dál. Hned jsem uviděla Kiminy rodiče. Kim se k nim rozběhla, stejně jako Lily za svojí mámou, která stála kousek od nás. Já jsem tam zůstala stát. „Laro, pojď se mnou!" Křikla na mě Kim a táhla mě za svými rodiči. „Dobrý den, paní Landonová." Pozdravila jsem s úsměvem hubenou ženu. Paní Landonová byla drobná stejně jako Kim. Měla tmavě blonďaté vlasy svázané do uhlazeného drdolu a na nose jí seděly malé brýle. Vedle ní stál pan Landon. Ten byl oproti nim hodně vysoký. Na hlavě měl pár hnědých vlasů a po jeho tváři se rozléval nadšený úsměv.

„Rádi tě zase vidíme, Larisso!" Vtáhla mě hned do objetí paní Landonová a já jí objetí stejně nadšeně opětovala. Je neskutečně milá, vždycky mi hodně pomáhala. „Tak hrozně jsi vyrostla. Oh, jsi krásná." Prohlížela si mě a já se zaculila. Pozdravila jsem se i s panem Landonem a nakonec i rozloučila s Kim. Celá jejich rodinka už se hnala pryč z nástupiště, aby byli doma co nejdřív.

Chvíli po tom, co jsem se rozloučila i s Lily se ke mně přihnal i James. Za ním šli jeho rodiče společně se Siriusem. „Beth, jdeš teda s náma, jo?" Zasmál se James a objal mě. K nám došli i jeho rodiče. „Mami, tati. Tohle je má úžasná kamarádka Larissa, Larisso to jsou mý celkem ucházející rodiče." James se začal smát a jeho otec mu s uchechtnutím věnoval výchovný pohlavek. Jeho matka, asi čtyřicetiletá čarodějka s krátkými hnědými vlasy, ke mně natáhla ruku. Hned jsem jí přijala. „Těší mě, Larisso." Usmála se na mě vlídně a ze mě hned nervozita opadla. „Mě taky, paní Potterová." „Ale prosím tě, říkej mi Euphemie." James se culil. „Jsem Fleamont. James nám o tobě hodně psal." Podal mi ruku a já pohledem zabloudila k Jamesovi. Nojo, seznamování začíná.

Všichni jsme se přemístili do Godrikova dolu, kde celá rodina Potterů už dlouhou dobu bydlela. Venku mě ovál mrazivý vzduch a já si všimla, že vlastně sněží. I přes hustou tmu kolem mě jsem si dokázala prohlédnout dům přede mnou. Dům Potterových byl už na první pohled velký. Zvenku byl obložený bílým dřevem stejně jako okna a z druhé strany domu byl vidět kousek zarostlé zahrady. Usmála jsem se na Jamese a Siriuse.

Hned co jsem prošla předsíní, jsem si ten dům zamilovala. Stěny byly obložené voňavých dřevem a na nich viselo několik rodinných fotek. Byla tu cítit taková ta rodinná nálada. Jednu fotku jsem si blíže prohlédla. Byla na ní celá rodinka Potterových i se Siriusem. „Není to žádnej luxus, ale snad se ti tu bude líbit." Usmál se na mě Fleamont a vzal ode mě můj kabát. „Děláte si legraci? Je to fantistický." Vydechla jsem a přidala se k Jamesovi.

Euphemie už v zástěře vykoukla z kuchyně. „Jamesi? Vezměte Larissu nahoru, potom vás zavolám na večeři. Laro, zlato, chovej se tu jako doma." Zářivě se na mě usmála a já pokývla hlavu. James mě chytl za ruku a táhl po točitých schodech.

Celou dobu jsme strávili v Jamesově pokoji. Vyprávěl nám o Lily a o jeho plánu pozvat jí na další rande. O tom, jak tu se Siriusem každé léto hrajou na jedné louce Famfrpál a o tom, jak paní Potterová dělá tu nejlepší Štědrovečerní večeři. Poslouchalo se to hezky. Mít rodinu musí být fajn.

Tahle večeře byla rozhodně jedna z těch nejlepších, co jsem kdy měla. Euphemie připravila opravdu hromadu jídla (James jí asi upozornil) včetně masa, zákusků a chlebíčků. Dozvěděla jsem se toho o nich opravdu hodně. Jsou hrozně milí. Celý večer mi vyprávěli o jejich práci. Oba dva jsou bystrozorové a tak chce James pokračovat v jejich šlépějích. Ukazovali mi fotky z Jamieho dětství (u toho jsem se teprve zasmála) a James byl celou dobu uraženej. Dlouho jsem se takhle nenasmála.

Who are the Marauders? (HP fanfikce)Kde žijí příběhy. Začni objevovat