Mám práci

1K 13 0
                                    

Omlouvám se je tu spoustu chyb né je jenom tady, ale v celé knize. Snažím se k tomu postupně  vracet a opravovat.

*******

Tak konečně Anglie. Přistání jsem měla pohodlné. Nikde žádné škubání za letu - tak akorát abych si mohla číst. Teď mě čeká najít si ubytování a k tomu nejlépe i pracovní místo. Bylo by velice dobré, kdyby jsem měla práci ke svému vzdělání. Mám za sebou školu Pedagogiky a chtěla bych zdokonalit svůj anglický jazyk.

Nasedla jsem do taxíku a odjela do Hyde parku. Vždy jsem snila o tom, že se tam podívám a projdu si celý park, a zaposlouchám se do vypravěčů, bavičů a všech, kteří tam diskutují na různá témata.

Taxikář mě odvezl. Cesta trvala půlhodinu a to už si taxikář zaúčtoval 10gbp. Moc mě to nepřekvapilo. Cena taxíku je vážně vysoká a připravené peníze už jsem měla.

Konečně se přede mnou rozprostíral Hyde park. Vešla jsem dovnitř a na první pohled mě uchvátila skupinka lidí vykládajících si o politice. Já politiku moc nemusím, spíše vůbec o tu naši se nezajímám, jen okrajově co běží v televizi.

Procházela jsem parkem, když v tom kolem mě prošla mladá slečna a dala se se mnou na kus řeči, odkud jsem co tu hledám, když jsem jí vyprávěla za jakým účelem jsem tu přijela nabídla mi letáček do ruky ze slovama "good job" a usmála se a řekla mi že tam mám zkusit zajít a rozloučila se a šla dál. Letáček jsem si vzala a podívala se na nadpis. Stálo tam volně přeloženo "Jednoduchá práce s ubytováním." Hned jak jsem dočetla nadpis, jsem se zaradovala, že tohle mi poslalo samo nebe. Sedla jsem si na lavičku poblíž a začetla se dál.

"Pracovní pozice, služka v domácnosti. Jednoduchá práce s bonusovým platem za skvěle odvedenou práci. Možnost ubytování v prostorách honosné vily se společným pokojem s dalšími sloužícími. Přijďte na pohovor na adresu ..."

"Aaaaa ... To je bohatá čtvrť, a hledají služku! Zkusím to!" Vzala jsem kufr a vyrazila na metro.

____

Když jsem po hodině a půl došla na adresu, byla jsem šťastná. Dům nebo spíše villa byla velká zepředu, měla zahradu a vysoký živý plot. Celá šťastná, že jsem našla ten pravý dům, sem zazvonila na zvonek, kde bylo napsané "Almighty Lord."

"Divné jméno, takové jsem nikde neviděla, nejspíš přezdívka" Pousmala jsem se té představě všemocného pána a zazvonila na zvonek. Nic se nedělo, když najednou se od zvonku ozvalo "Vstupte!". Když mi to někdo řekl, tak jsem tedy vstoupila za branku a uviděla villu v celé svojí krase.

Měla velká okna a dvě patra...takový ten vznešený "barák", když si představíte vznešený anglický stylu. Působilo to na mě jako staré historické sídlo nebo zámek. Po příchodu k velkým hnědým dveřím, se obě křídla otevřeli. Usmála se na mě mladá dívka. Počkala až vstoupím a zavřela mohutné dveře.

Když jsem viděla co uvnitř skrývá táhle villa, nestačila jsem se divit. Na boku měla zatočené schoditě do druhého patra. Dlouhé chodby s vázami, a drahými obrazy. Na schodech se také táhl červený koberec, který dodává eleganci k sousoší na boku schodiště.

Prostě jsem úplně nadšená. K mému úžasu mě vyrušila služebná, která měla na sobě černobílý obleček, a šaty s černýma botkama. Pokynula mi, abych jí nasledovala, a vyšli jsme na horu do po schodišti do velké místnosti.

Místnost byla obrovská. Vysoký strop, velká okna, a v pravém rohu byla bílá renesanční kamna. Podle velmi dlouhého stolu jsem pochopila, že to bude jídelna. U okna seděl na křesle Pán. Byl opřený o kraj křesla. Služebná promluvila ,,Pane, máte návštěvu, madam se přišla zeptat na práci".

Hned jak to dořekla jsem dodala ,,Jsem ještě slečna" směrem k tomu člověku. On vstal, protáhl se a vznešeně se otočil směrem k místu kde jsem stála.

,,Dobrá" a pokynul služebné na odchod a mě pokynul rukou abych si sedla ke stolu.

,,Zdravím vás, já jsem Pán tohle panství Lord Mighty, syn významné šlechtické rodiny" a podal mi ruku

,,Já jsem Nell" a ruku jsem podala zpátky. Pan měl velice pevný stisk.

,,Hledáte práci jako služebná? Jaké máte vzdělání ?"

,,Ano hledám práci kde mohu být zaměstnaná a také bydlet, dosažené vzdělání mam vysoké"

,,Máte zkušenosti s praci jako služebná víte to co od toho máte očekávat?"

,,Nemám, ale přeju si být, a očekávám velmi vysoké pracovní nasazení"

,,Zajímavé, přijímám vás líbí te se mi. Zkusím to s vámi"

,,Děkuji mnohokrát"

,,Nemáte za co děkovat, můžete nastoupit zitra Dnes vás čeká jako první uchazečku společná večeře. Služebná vam ukáže vaše místo a také sídlo" A do místnosti vešla služebná.

Tak konečně mám práci. Já blbka - ani jsem se nezeptala na plat, no nedá se nic dělat. Zeptám se při večeři, která mi bodne po dlouhém cestování. Vstala jsem a šla ke dveřím kde stala služebna. Lord mě sledoval. A vyšla jsem z mistnosti.

***** 

Jakekoliv otazky ohledně textu nebo drobnosti, rád z odpovím v komentářich














Hodně milý PánKde žijí příběhy. Začni objevovat