Večeře

918 12 0
                                    

Pomalu jsem prochazela, po celém domě se služebnicí. Dům byl fakt velky a honostny na stěnách velké obrazy, lidí, přirody, hrádu no opravdu kouzelné a byla citit historická atmosfera vily. Celou tu dobu co jsem šla jsem nepromluvila se služebnici ani ona semnou připadala jsem si hloupě a lakalo mě to zeptat se, ale nenašla jsem odvahu. Došli jsme k místu k místu kde byla na dveřích napsané šatna, služebná mi pokynula abych jí nasledovala dovnitř. Vešla jsem dovnitř a jednalo se o malou skromnou šatnu, odložila jsem si kufr a nepotřebné věci.


Prochazely jsme dům společně ze služebnou, byla zvlaštní moc nenamluvila pořad se usmívala a vubec nemluvila nerozuměla jsem proč ač jsem se zeptala na něco tak na něco zakroutila hlavou nebo udělala gesto že neví. Její jmeno jsem se za celí den nezjistila. Bližila se se 18. hodina kdy měla být večeře s Lordem měla jsem strach nevěděla jsem co mě čeká jak co se bude dít. Poslední místnost co mi služebná ukazala, budu jí třeba říkat česky Lenka, tak mi ukazala kuchyň kde byli další služebne stejně oblečené jako Lenka, všichni se na mě podivali a usmali, nikdo mě nepozdravil, byla jsem z toho zděšená proč všichni mlčí. Hodiny odbyli 17:45 a bylo na čase jít na večeři abych nezameškala. 

Došla jsem zpět do velké místosti k velkemu stolu, Lenka mi odsunula na čelní straně židli a já si sedla. Lord nikde zatím nikde, jidlo na stole taky nebylo nachystané jen u prostřed stolu byla červená velká svíce ve stojanu, ze zvláštním symbolem na stojanu nikdy jsem tehle symbol neviděla, kolečko rozdělené na tři časti a v každé časi na kraji byla tečka. Přemyšlela jsem zda nejde o symbol vily nebo přimo Lordova panství, ale kdyby to byl erb je všude vidět a pravě byl jen zde na svíci. Hodinky mi ukazovali 17:55 a otevřeli se dveře a do mistnosti vstoupilo služebnictvo 3 ženy a jeden muž a nesli jidlo. Byli to ženy z kuchyně a podle počtu to bylo tak že v celém domě byli 4 ženy a jeden muž a Lord.Po té co donesli jidlo všichni zase opustily místnost kromě Lenky ta po celou dobu čekala v rohu velkého salu.


Nastal čas 18. hodin a do jinymi dveřmi než přišlo služebnictvo vstoupil Lord, měl na sobě pánsky oblek na ruce hodinky a šel klidnym krokem ke stolu ke své židli. Lenka se najednou dala do pohybu přispěla k panové židli a odsula jej pro pána. Bylo vidět že se Lordovu kamené tvaři nebyla ani jedna emoce bylo z něj citit že ovšem věděl, jak kdyby měl algorytmus přesného harmonogramu jak a co kdy se stane. Po hladin Lenku po tvaří a sednul si, ale už tam bylo vidět že mu ucuknul koutek jako kdyby k Lence něco citil. Citila jsem se špatně nevěděla jsem zda v jeho přitomnosti jsem si němal stoupnout a zase sednou o je muž a je postaveny. Pustily jsme se do jidla nebylo to něco noblestního, ale chutnalo mi to.

,,Víš co obnaši prace v tomhle domě" zeptal se mě lord. ,,ano prochazela jsem dům a viděla jak je velky, takže hádam že jde o uklid a udržovaní domu odpovědla jsem směrem k panovy. ,,Ano to také, ale pak je to řád a poslušnost a oddanost". Zarazila jsem se čekala jsem normalní práce a vubec jsem nerozuměla co tím pán myslel. ,,jak to myslíte poslušnost a oddanost?". 

,,Ano spravně se ptáš, nabizím jak vyplatu tak bydlení tak i něco víc"

Zarazila jsem se protože začala mit strach mluvil velice divně heslovitě jak kdyby to o co tu šlo nebylo vubec to o co tu šlo ale bylo tu něco dalšího.  

,,Co je víc? zeptala jsem se a čekala co se bude dít.

Pán polknul otřel si usta a vstal a začal pochodovat po mistnosti ze sklopenou hlavou ,,Věc se má tak pokud někdo chce patřit do mojí rodiny a byl členem tehle domacnosti a chtěl vyplatu a penize tak se mi musí oddat a přijmout mě jako autoritu, podívej se sama" Do řeknul a směrem k Lence pokynul aby přišla k němu. Všimla jsem si Lenka vubec se nedivala do oči ani před sebe jen ze sklopenou hlavou šla směrem k Panovy a když byla metr od něj klekla si. Začala se mít divny pocit jak kdyby se mi sevřelo hrdlo a chtěla jsem utect viděla jsem poslušnost autoritu oddanost na vlastní oči. Pán Lenku pohladil po vlasech a řekl "misto" a lenka se zvedla a odešla zpátky do rohu mistnosti. Pak se podíval směrem ke mě jestli se mi to libilo.

,,už asi rozumím" cela ve strachu jsem odpověděla, měla jsem strach libilo se mi to ale v jeho očích jsem viděla moc nadvládu najednou jsem z něj měla respekt. 




****

Pokračovaní přiště

Hodně milý PánWhere stories live. Discover now