Mučírna

1.3K 11 0
                                    


****

z pohledu dumajcího Pána

*****

No Nell si zasloužila co měla, tak to máme splněno co teď, po večeři mě čeka zmučit Moniku to si užiju, myslim si, že bych Nell měl o sobě více říct a celkově aby se dozvěděla více když už tady chce žít. Vezmu jí do staré pracovny a řeknu jí něco o svem rodě.


*****

pohled Nell

****

Schazela jsem dolu do prvního patra když se za mnou uslyšla kroky. Byl to Pán

,,Nell chci aby ses dozvěděla něco více jestli tě to zajíma o historii tohhle domu a mojí rodině"

Nestačila jsem se divit historii miluju a planovala jsem se zeptat ,,Ano pane moc ráda".

,,Tak poď semnou ukažu ti jedno místo které ti nikdo neukazal"

,,Ano pane" a Pán se vydal směrem k levemu křidlu a já ho nasledovala. Došli jsme ke dveřim, Pán vytahnul klič a odemkl dveře. Když jsem vtoupila dovniř ucitila jsem zapach hodně zapachajcí starych věci, aby taky ne mistnost která byla velka tak na jedné steně byli hlavy zvířat, vystavené úlovky. Na druhé straně namalovany strom ze spousty obrazema lidi. Velka knihovna plno na pohled starych knih, a u okna stary velky stůl. Mistnosti měla krasně ozdobeny strop zajimavou malbou. Pán mě sledoval jak se to cele prohližim.

,,chceš k tomu něco říct proč jsem tě sem vzal a taky o mojí rodině?" zeptal se Pán.

,,Ano moc ráda Pane" odpověděla jsem

,,Tak to co tady vidíš je pracovna mích předku, vyřizovala se tady obchodní věci protože moje rodina vedla obchod, má šlechticky titul tak se tady vyřizovali věci pro kralovskou rodinu, obchody, schůzky a další věci. Tady jak jsou ty zvířata tak je to můj pra pra praděda nasbíral společně s jeho bratrem. Dále tady je menší knihovna nevim zda jsi viděla velkou knihovnu tu máme taky. Tak tady jsou staré knihy a spisy obchodu, a udalosti a co kdy o čem se jednalo prostě nejstarší kniha je 1769. Dále stůl no ten není nijak specialní je to jen dar z kralovské rodiny za obchod v roce 1802 nebudu zachazet do detailu ja už to nevím. No a tady na stěně je rodokmen,  tohle je štlechtický rod Atroziani, Já jsem Pán Almighty Lord a jsem Atrozian" Při poslední věte Pán položil pravou ruku na srdce a bylo vidět jak je hrdy ná že je z takové rodiny.

,,Máš otazky?" Zeptal se mě Pán.

,,Nemám Pane" odpověděla jsem.

,,Dobře tedy, už musím jít mám ještě praci a v rychlosti jsem ti tady chtěl ukázat." Otevřel dveře a vyšli jsme ven z pracovny. 

*****

V mučirně

******

,,Tak Nell vzal jsem tě sem jako diváka doufam, že tě sem nikdy nebudu muset brát jako tady Moniku"

Byla to velká sklepní místnost kamená na zemi zemi byla kamená podlaha, stěny obklopené kamením ruzně po stěnách vyseli řetězy a ruzná oka na uchycení ze stropů také. V mistnosti bylo ruzné mučidla, byla tam klec, trestná koza, klada, stůl, kříž, gynekologické křeslo, skříň a spousty dalšího. 

,,Do naha Moniko" Durazně řekl Pán

,,Ano Pane" odpovědla monika a začala se vyslekat.

,,Na gynekologické křeslo Moniko, hned!

Hodně milý PánKde žijí příběhy. Začni objevovat