0000001

54 7 6
                                    

Oudejaarsavond 2011

De avond naderde zijn climax. Het was bijna zover. Weldra zou iedereen beginnen met aftellen om schreeuwend en lallend het nieuwe jaar in te gaan. De dreunende beat knalde uit de speakers van de bekendste discotheek, The Rising, in Leipzig. De dansende mensenmassa was in trance en hevig onder invloed van alcohol en drugs. Mari Elizan draaide op haar hakken, op zoek naar haar vriendin, maar bewaarde haar evenwicht door zich ferm vast te klemmen aan de stevige schouders van een leuke man, die nu al meer dan twee uur naar haar stond te kijken. Het duizelde haar even en ze schudde haar hoofd. De bacardi lemon deed eindelijk zijn werk. Het kleine pilletje met de halve maan erop zou de rest doen. Marie was de avond vroeg begonnen met een etentje in de niet kleine, maar uiterst gezellige woning van haar vriendin, Liz Meijer, die samen met twee nichtjes het diner had verzorgt. De stevige rode wijn, chateau margaux, was gulzig naar binnen gewerkt en natuurlijk, het eten was voortreffelijk. Het mocht gezegd worden dat Liz haar talenten als cheffin iets wat te laat had ontdekt, maar Marie was blij dat ze kon profiteren vande overheerlijke kunsten die haar jeugdvriendin uitvoerde in haar ruime keuken. Al snel na het eten waren ze met z'n vieren het nachtleven ingegaan en tot nu toe had het niet gezelliger kunnen verlopen. Alleen deze lekkere kerel aan de haak slaan en het nieuwe jaar begon perfect. Hij draaide zich langzaam om en ze keek in de donkerste ogen die ze ooit had gezien. Hij glimlachte beleefd en ze zag dat hij aangenaam verrast was. Waarschijnlijk had hij de hoop opgegeven toenhij de vriendjes van de twee nichtjes had zien binnen komen.
'Sorry!! Maar ik moest me even vastgrijpen.' Zei ze vlak bij zijn oor en ze legde haar hand op zijn brede borst.
'Geen probleem hoor.' Ze hoorde duidelijk een engels accent en dat was een prettige meevaller, hij was met twee punten gestegen in haar beoordeling. Ze drukte zich wat steviger tegen hem aan en zei dat ze zich niet zo goed voelde, misschien iets te heftig gedanst. Hij leidde haar naar de bar en zocht een kruk waarop zij plaats nam.
'Wil je misschien wat water?' Vroeg hij beleefd en zorgde ervoor dat ze lichamelijk contact hielden. Hij was zeker van zichzelf en beheerste de kunst van beleefdheid. Hij wilde haar en zij wist het. Ze schudde haar hoofd en zocht Liz op de dansvloer, maar vond haar niet. Ze zag wel een van de nichtjes Eve, dansend met haar geliefde, compleet uit hun bol.
'Mark Diensel...' zei hij en stak zijn rechterhand uit.
'Marie...' ze nam zijn hand aan en lachte onschuldig. Dat werkte altijd, ook nu, merkte ze terwijl ze speels zijn hand vasthield. Hij schonk haar een van de mooiste glimlachen die ze ooit had gezien.
FLITS
Ze stond op de foto. Edgar hield zijn ultra smalle cameraatje boven zijn hoofd, schuin en drukte nogmaals.
FLITS
'De mooiste vrouw in de discotheek wil ik graag op de foto hebben!' Schreeuwde hij, proberend boven de house muziek uit te komen. Hij lachte naar haar en wierp een vragende blik opzij naar Mark. Die, op zijn beurt, nonchalant om zich heen keek. Edgar was een lieve jongen en al van jongs af aan verliefd geweest op Liz. Helaas voor Edgar viel Liz meer op gladde types, terwijl Edgar erg zijn best moest doen om enigzins een beetje populair over te komen. Het lukte hem gewoonweg niet. Desalniettemin was hij een van de steunpilaren van hun kleine bijzondere groepje geworden en zonder Edgar was de avond niet hetzelfde. Marie wierp hem een snelle handkus en Edgar vervolgde zijn weg met plaatjes schieten.
'Zeg, gaat het weer een beetje? Weet je zeker dat je niets wilt drinken?' Hoorde ze Mark z'n zwoele stem in haar rechteroor. Er ging een lichte rilling door haar heen. Dit moest de prins op het witte paard zijn, dat kon gewoon niet anders. Ze schoof wat rechter op de kruk en kuste hem vol op de mond. Ze ontdekte geen weerstand. Een vreemd gevoel kwam in haar los. Een raar gevoel tegen de slapen, ze voelde zich zo slap als was in zijn armen. De kus duurde net niet lang genoeg, maar Mark beëindigde hem.
'Ik drink wat jij drinkt...' fluisterde ze hem in zijn oor. Mark knikte en schonk haar een knipoog.
'Dat is het juiste antwoord, mijn engel van de nacht.' En hij liet haar achter om de barman te wenken en de drankjes te bestellen.
Wat een charmeur. Wat een lichaam, dacht ze tewijl ze hem nakeek, maar ze kon niet verhinderen ongerust te zijn.
Waar was Liz....?

photoview #Netties2017 Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu