13. Medzi Vlkmi

521 55 21
                                    

Venujem Lady_of_Winterfell za všetky prečítania a povzbudivé komentáre :D Ďakujem a dúfam, že sa ti príbeh bude páčiť aj naďalej :)

~*~

,,Váha rozhodnutí odpovedá váhe charakteru."

(Anonym)

Rovnako, ako neľútostné plamene zničili ideály malej Ellen a posilnili tie Edwardove, zmenili aj dediny, ktorými sa v tú tmavú noc prehnali

Ups! Ten obraz nie jest zgodny z naszymi wytycznymi. Aby kontynuować, spróbuj go usunąć lub użyć innego.

Rovnako, ako neľútostné plamene zničili ideály malej Ellen a posilnili tie Edwardove, zmenili aj dediny, ktorými sa v tú tmavú noc prehnali.

Keď Skovrider v spoločnosti tmavovlasého Vlka nečujne zbehol dolu vyprahnutým kopcom, nohami rozvíril popol, pamiatku na skazu, ktorá včera postihla celý Sever. So zatajeným dychom sa poobzeral po mŕtvych uliciach a v jeho srdci sa znova usadil ten mučivý pocit bezmocnosti. Tarn, ešte nedávno hrdý a majestátny, teraz pripomínal len tieň svojej niekdajšej krásy. Pozostatky z hradieb, ktoré tu kedysi postavili ellerportenskí vládcovia, boli špinavé a naveky poznačené živelnou pohromou. A hoci kamenné múry domov ostali stáť, bude trvať dlho, kým sa v nich bude dať znova žiť. 

Vo vzduchu sa niesol mrazivý závan smrti. Edward ho zacítil hneď, ako vkročil do prázdnych ulíc, ktoré sa tak líšili od tých, ktoré včera opúšťal. Kútikom oka sledoval muža, kráčajúceho po svojom boku, no Tornvald Venrius situáciu nijak nekomentoval. Jeho pery však boli pevne zovreté a z očí mu šibali blesky. Bolo jasné, že svoje slová o vražde Kráľovnej myslel vážne.

Desivé ticho napokon musel prerušiť Ed. ,,Kde sa stretneme s Ulvom?" opýtal sa tlmene, akoby chcel svoj hlas prispôsobiť mĺkvemu okoliu. Už teraz ho mrzelo, že poslúchol a opustil babičku a Ellen. Jeho sestra potrebovala útechu a on si sľúbil, že pri nej bude stáť, aby sa mala vždy na koho obrátiť. Bohovia by mu určite odpustili, ak by uprednostnil rodinu pred povinnosťou. No teraz už nebolo cesty späť.

Trvalo pár sekúnd, kým sa Torn prinútil k odpovedi. ,,V Západnej uličke sa nám podarilo postaviť aký - taký prístrešok. Väčšina ľudí sa uchýlila tam." Nečakal na spoločníkovu reakciu a vykročil k domom blízko námestia, kde sa do výšky dvíhal Zlatý dub, kedysi najlepší hostinec v okolí. Edward potichu zavrčal. Nevedel, odkiaľ sa vzal ten hnev, no odrazu mu naplnil celé vnútro. Doteraz si svoju zlosť nevšímal, jeho myseľ naplno zamestnávala bolesť. S pohľadom na Tarn mu však v srdci vzbĺkol plameň doteraz neznámej nenávisti.   

Rozum mu našepkával, nech svoje rozbúrené emócie potlačí, aby mohol poskytnúť pomoc tým, ktorým požiar ublížil najviac. No racionálne uvažovanie je občas proti citom celkom bezmocné. V očiach sa mu zalesklo ukrivdenie a jeho myseľ sa spytovala jediné: Prečo? Prečo práve ľudia, ktorých poznal a ktorých mal rád, museli trpieť najviac? Prečo kvôli nemu ostala Ellen bez rodičov? Prečo sa rozhodol bojovať proti Kráľovnej, hoci tým ohrozil všetkých, ktorých miloval? Prečo, prečo, prečo?

Krvavá kráľovnáOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz