#0

2.3K 150 17
                                    

Všechno to začalo setkáním Nelie Starkové a Jamese 'Buckyho' Barnese. Jejich první setkání bylo nečekané, alespoň z její strany, a Nelie si ho nepamatovala. 

Bylo to při autonehodě jejích rodičů, Howarda Starka a Marie Starkové. Nelie tehdy jela s nimi, i když protestovala. Nejen, že se stala nehoda, při které ztratili rodiče, ale odnesla si z toho i ztrátu paměti. 

Až o několik let později zjistila viníka a znala i detaily. Bylo to břemeno, se kterým se musela naučit číst. Svému bratrovi, Tonymu Starkovi, to neřekla. Chtěla ho od té kruté pravdy ochránit. 

~

"Jste zatčena za spoluúčast ve vídeňském atentátu, který jste provedla s Jamesem 'Buckym'Barnesem," Nelie se na ně šokovaně podívala. Co to právě řekli? Zatčena? Atentát? Bucky? No, mohla si aspoň vydechnout v tom, že se Stevovi nic nestalo. 

"Prosím? Asi jste si spletli byt, i hledanou osobu. Jaký atentát? Kde jste vzali, že je to atentát, který spáchal Bucky, a hlavně moje zatčení? Jaká spoluúčast? Ani nevím, že se něco takového stalo," zmohla se pak na odpověď. Co se to proboha dělo? Děti pořád stály za ní a byla si zatraceně jistá, že je to akorát vyděsilo. 

"Jste Nelie Rogersová, dřive Starková, ne? Půjde to po dobrém, nebo po zlém?" Nelie ochranně stiskla ruku Sarah a Jameosovi a zamračila se na muže. Fakt museli děsit i její děti? 

"Jenom si seženu hlídání pro děti. Ty snad zatýkat nebudete ne? Nebo myslíte, že nám pomáhali sestrojit bombu?" odsekla podrážděně. Neviděla žádnou jinou možnost, než jít s nimi a vysvětlit to. Nebo se o to alespoň pokusit. 

"Všichni půjdete s námi. Je to rozhodnutí generála Rosse," Nelie myslela, že je snad tou pánvičkou vzteky přetáhne, ale nakonec se ovládla. K mužům se otočila zády a pak se sklonila k dětem. 

"Co byste řekli na to, kdybychom si udělali menší výlet? Tatínek se k nám taky přidá, jenom to bude trochu trvat," usmívala se na ně. Nechtěla je vyděsit. Nechtěla, aby pocítily nejistotu. A kde byl sakra Sam, kterému poslala SOS zprávu? Co se to sakra dělo? 

~ 

Neměla moc času na sbalení věcí. Navíc ji neustále kontrolovali a jak si Nelie všimla, to akorát tak děsilo Jamese a Sarah. A i když Nelie byla naštvaná na ty agenty, věděla, že jen dělají svojí práci. Co Nelie znervózňovalo bylo, že do toho byla namočená ona, bez jejího vědomí a bála se, jak to jenom vysvětlí. Vysvětlí to vůbec? Dají ji šanci? 

Před dětmi se snažila zůstat silná a dodávat jim optimismus, i když v morku kostí byla vystrašená. Na druhou stranů od agentů ocenila, že ji nenasadili pouta, aby to děti nemusely vyděšeně sledovat. 

Návštěvu Německa, a hlavního města, si rozhodně představovala jako dovolenou a ne to, že ji zatknout a předvedou. Let byl dlouhý a pro děti ještě ke všemu náročný- Nelie se je sice snažila přesvědčit, ať si trochu pospí, ale viděla na nich, že teď prostě ještě spát nechtějí a nezmění to. Když vystoupili z letadla, viděla na nich, že přece jenom se únava dostavila, a vzala si je do náruče. Nebyla to už žádná sranda nosit tříleté děti v náruči, ale matka udělá pro své děti cokoli. Jenom začínala mít obavy, co všechno ještě pro ně bude muset udělat. A co pro ně udělá jejich otec, jestli se vůbec setkají. 

"Nelie? Proboha co tady děláš?!" všiml si jako první její bratr, Tony, a rozběhl se k ní a dětem. Vedli je zrovna chodbou, ve které bylo několik kanceláří a Nelie hledala známou tvář. Proč nikdo nedostal její SOS zprávu? To nikoho nekontaktoval ani S.H.I.E.L.D.?

"Postarej se o děti, pak Ti to vysvětlím. A sežeň Steva," podívala se na něj prosebně. Chybělo jí už strašně málo, aby ji to zlomilo a ona se před dětmi rozbrečela. Tony se ji samozřejmě chtěl na všechno zeptat, ale nakonec se ujmul své role jako strýčka Tonyho a vzal si obě děti do náruče. 

"No vy jste ale vyrostli. Není to super, že Vás sem mamka za mnou vzala?" Sarah a James měli hroznou radost z toho, že zase vidí strýčka Tonyho a nadšeně ho objali. Tony se zasmál a pevněji je stiskl. 

Teprve, když ji zmizel Tony s dětmi z dohledu, se rozbrečela. Chvilku trvalo, než se uklidnila a pak před sebe klidně natáhla ruce. Podívala se klidně na agenty. 

"Tak do toho. Dejte mi ty pouta a pak Vám dokážu moji nevinnu." 


A/N: 50 odstínů šedi agentů S.H.I.EL.D.u &  jsme zase tady, u Nelie, Steva, Tonyho a Buckyho. Co je všechno čeká? (Nelie umře, Steve umře, Tony s Buckym se ujmou dětí a usmíří se. SPOILER!)

Velké poděkování natalii_D za úžasný cover! 

Bucky's Friend [3] [Avengers CZ FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat