#6 Odjezd

1.2K 76 27
                                    

Nelie věděla, co musí udělat. Věděla, pro koho se musí najednou rozhodnout, protože o to tady šlo. Aby i mladší Starková zaujala svoji stranu. Když ji k tomu nedonutí Tony, nebo Steve, tak vláda ano. Už jednou si pro ni přišli. Přijdou si pro ni znovu. A pokud si pro ni přijdou, Nelie přijde o děti. Děti přijdou o Nelie.

Laura neřekla nic na to, když si Nelie začala balit věci v jejím pokoji. Jenom se opřela o dveře a sledovala, jak brunetka pořád někam odbíhá. Někdy se zastavila na místě a přemýšlela. Pak se znovu dala do balení. Laura neměla ponětí, co se jí honí hlavou. Ale věděla, že mladší Starková uvnitř sebe vede ještě jednu bitvu.

"Jsi si jistá tím, co se chystáš udělat?" ozvala se nakonec manželka Clinta. Nelie se otočila, aby se na ní podívala.

"Teoreticky. Nejsem si jistá a je to šílená situace, ale musím něco udělat. Clint a ostatní...nemůžu dopustit, aby se jim něco stalo. Kvůli mě. Neměla jsem to udělat. Měla jsem zastavit Tonyho, ale ne, udělala jsem úplně jiné věci. Musím to napravit."

"Nelie...vybrala jsi si a nikdo tě za to nebude soudit," snažila se ji Laura uklidnit.

"Vážně? Ty bys mi dokázala odpustit?" pobavilo Nelie a podívala se na ni, Věděla, jaká bude odpověď. Laura si povzdychla a zakývala hlavou. "Je to v pořádku," dodala potom Nelie. Aspoň s Laurou to mohla ukončit na přátelsky. Brunetka přikývla a nechala ji potom samotnou.

~

Nelie Starková si několikrát představovala, jaké by to bylo, kdyby žila ideální život, jako její rodiče - zasnoubení, svatba, děti, rodina, společně zestárnout. Do svých 18 let si byla jistá, že to taky bude mít. Od svých 19 let o tom začala pochybovat a toho snu se vzdala, dokud nepotkala Steva Rogerse.

Nebyla to sice láska na první pohled, ale když tomu pak propadla, věděla, že to je ono. Že Steve Rogers je její osudový muž, i když se tomu klišé bránila. Když ji Steve Rogers požádal o ruku, cítila se jako nejšťastnější žena na světě. A Steve se cítil jako nejšťastnější muž na světě. Nevěděl, že může být ještě šťastnější, ale stalo se - to bylo, když Nelie při společně večeři s Tonym řekla, že je těhotná. A Steve si ten den dal slib, který nikdy nechtěl porušit. Postarat se o svojí rodinu. 

Steve zamyšleně sledoval okolí, zatímco přemýšlel nad Nelie a dětma. Došlo mu, že od útěku s Buckym nad nimi ani na chvíli nepřemýšlel. Začal se cítit trochu provinile, protože to byla jeho rodina, ale jeho nejlepší přítel pro něj byl taky důležitý. Byl to někdo s kým vyrůstal, znal ho a důvěřoval mu. Byl by pro něj schopen všechno zahodit? 

"Stark nám tohle nikdy neodpustí. Nikomu z nás," ozval se tiše Bucky.

"Na tom nezáleží. Nesejde na tom, co si o tom Tony bude myslet," odpověděl mu klidně Steve. Bucky si neodpustil ušklíbnutí a potom se na Steva konečně podíval. 

"Tony je bratrem tvé manželky. Nemyslíš si, že by na Tonym taky mělo záležet?" 

"Nelie už dávno není Starková. Je Rogersová," zakýval Steve hlavou. Bucky si povzdychl a zakroutil hlavou. Měl dojem, že od chvíle, kdy Steve Rogers políbil Sharon, měl z mozku kaši a nebyl schopen racionálně uvažovat. 

"Nemůžeš ji nutit si vybírat. Je pořád i Starková. A co Sarah a James? Co bude s nimi? Steve, tohle je celý špatně." 

"Vyřešíme to, až ta situace nastane," Steve už se na něj nepodíval. Bucky si začínal být hodně nejistý, že dělají správnou věc. Vážil si toho, co všechno pro něj byl Steve schopen obětovat, ale tohle nebylo správný. Steve už dávno nebyl sám, měl rodinu. Rodinu, na které i Jamesovi záleželo. 

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Jan 18, 2020 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Bucky's Friend [3] [Avengers CZ FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat