#1 ALE...

1.6K 139 10
                                    

Život na útěku s Jamesem Barnesem ji přiměl k zamyšlení, jestli to přece jenom není její osud neustále utíkat. Kdykoli ji začalo něco vycházet, tak se vždy něco pokazilo a ona musela zmizet. Co když ji Bucky pomůže, věci budou dobré, ale pak se to zase všechno zkazí a bude muset utéct? Co když se to všechno bude neustále opakovat, v tom samém cyklu? 

~

Nelie Rogersová věděla, jak to chodí na policejních stanicích, proto ani nebyla tolik překvapená, že podobně to chodilo i u S.H.I.E.L.D.u.  Na to všechno se naučila si zvyknout během dob, kdy její pohár trpělivosti přetekl nad jejím přítelem a rozhodla se jednat- utéct od něj a nahlásit ho. 

Na chvíli si dovolila zabloudit myšlenkami k němu- co s ním bylo? Když se vrátila za Tonym Starkem, jejím bratrem, krátce po tom za ní přišla policie, že jí je opět na stopě. To vedlo k dočasnému bydlení se Stevem Rogersem, které nakonec skončilo jejich sňatkem. Všechno pak nabralo tak rychlý spád, že ji ani nenapadlo si vzpomenout na svého bývalého přítele. Jistá si mohla být tím, že momentálně po ní teď nešel a pravděpodobně ani nepůjde. 

Z myšlenek ji vytrhl zvuk otevírání dveří. Jakmile ten zvuk zaslechla, hned se tam podívala. Generál Ross se na ni taky podíval a pokynul strážím, ať ji osvobodí z pout. Nelie seděla za stolem na židli, která ji byla nepohodlná a na rukou měla pořád pouta. Sama agenty vyzvala, ať jí je nasadí. Chtěla dokázat svoji nevinnu, i když ještě nevymyslela plán, jak to udělat. V tu dobu byla sama s dětmi, nikdo u ní nebyl. Steve byl na pohřbu Peggy Carterové. 

"Ta pouta jsou v pořádku. Pokud si teda nebudeme hrát na 50 odstínů šedi a nebude tu hrání na dobrého a zlého policajta. Ale jestli mátě koblihy, ty mi klidně dejte, mám docela hlad. Ale pouta mi nechce. Podle Vás jsem zločinec a zločincům patří pouta," podívala se na něj klidně. V hlavě přitom vymýšlela věci, které ji můžou pomoct. Můžou poskytnou alibi její tříleté děti? 

"Ujišťuju Vás, že tohle se tady neděje paní Rogersová. A kdybych měl řešit, kdo je zločinec...sedí tu s vámi i váš manžel a jeho přátelé," sedl si naproti k ní. Nelie zbystřila a podívala se na něj. Pohledem ho vyzývala, aby ji o tom pověděl víc. 

"Divím se, že se to k Vám ještě nedoneslo, když jste jeho manželka," na tom slovu jeho manželka, si dal až moc dobře záležet. Bylo to jako dostat facku. Nelie mu na to nic neřekla a čekala, až bude pokračovat. "Vydal se sám hledat Jamese Barnese a odmítl ho vydat spravedlnosti. Byl s ním zadržen," takže Steve Rogers, její manžel, byl tady. Co to pro ně znamenalo? Zatkli ho taky? Co bude s jejich dětmi, jestli je budou držet? 

"Nějak se to tady začíná hromadit Rogersovými. Máte proti mě nějaké důkazy, nebo to jsou jen výmysly?" podívala se na něj. Byla si jistější, když věděla o přítomnosti svého manžela a bratra. Přestože její manžel byl zločinec taky, podle Rosse. 

"Potřebovali jsme Vás tady. Kdybychom za Vámi přišli formálně, poslala by jste nás do určitých končin," Nelie byla v tu chvíli ráda, že ty pouta má, jinak by dostal generál Ross takovou facku, až by to lusklo. Místo toho ho vražedně sledovala a v mysli si představovala, jak ho škrtí. 

"Věděla jsem, že jste idiot. Děkuju pěkně za vyplašení mého bratra a dětí," dostala pak ze sebe. 

"Bylo to nutné takhle provést. Dobrovolně byste s námi nešla a my Vás opravdu potřebujeme," Nelie ho sledovala. Na co by mohl potřebovat ji? Proč ji tady tak moc chtěl? 

"Na co? Nepatřím do S.H.I.E.L.D.u," odpověděla, když ji došlo, že se musí zeptat, jinak jí to Ross neřekne. 

"Ale máte blízký vztah s Jamesem Barnesem." 

~ 

Nelie stále seděla v té samé vyslýchací místnosti. Na rukou už neměla pouta a vedle ní bylo kafe a koblihy. Byla sama, ponořená ve svých vlastních myšlenkách. 

Samozřejmě, že nemohla věřit všemu, co ji Ross nakecal a věděla, že ani jemu se nedá věřit. Ale když někdo hrozí matce s dětmi, vždycky ví, že slabé místo matky jsou a budou vždycky děti. A Ross na to šel obzvlášt tvrdě. Ale samozřejmě, že tu bylo jedno velké ALE, které ji nabízel. 

Velké ALE znamenalo, že by všechno práskla na Buckyho a postarala by se o jeho uvěznění. Nezradila by pouze sebe, Steva, ale i Buckyho. 

~

Vyšla z místnosti a naštvaně kopla do dveří. Měla neuvěřitelný vztek na sebe, na celou organizaci, na Buckyho a v poslední řadě i na Steva. 

"Nelie?!" ozvala se šokovaně rudovláska s ruským přízvukem, Natasha Romanoff. Tak tu ještě Nelie v duchu neobviňovala a nebyla na ni naštvaná. Nelie se na ni podívala a pak se nechala obejmout. 

"Co jsem to udělala, Tasho?" podívala se pak na ni. Byla zklamaná sama ze sebe. Než se ji Natasha mohla zeptat na co, co se stalo a co Nelie udělala, běžel k nim už její manžel. Natasha pustila Nelie ze svého obejmutí, aby ji teď mohl obejmout Steve Rogers. 

Pevně stiskl svoji manželku do náruče a dal ji pak pusu do vlasů. Nelie byla pořád zamlklá a potom se mu tam rozbrečela. Bylo toho na ní moc. Steve ji hladil a na nic se neptal. Nebude na ni tlačit. 

"Myslím, že tohle neskončí dobře," zašeptala pak. Teď tu nebyli jako tým. Teď to byl jedinec proti jedinci. Zradili sami sebe. 

A/N: Víte, jak jsem v předchozí knize psala, že Nelie umře a Steve si to rozdá s její mrtvolou...? Tak se to blíží. 

Taky sháním beta-readera, tak se všichni hlaste! Jediný, kdo se nemůže hlásit je Sarah, sorry. 

Bucky's Friend [3] [Avengers CZ FF]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin