#3 Prázdné schránky

1.4K 115 31
                                    

Jela s rodiči pryč. Pryč, od svého bratra. V tu chvíli ji nenáviděla ze všeho nejvíc a nejradši by byla, kdyby umřeli. Kdyby věděla, že za pár minut se jí to splní, dávala by si pozor na svoje přání.

Cestou se snažila neudržovat oční kontakt, hlavně s jejím otcem. Její otec, Howard Stark, prostě přilnul ke své jediné dceři a záleželo mu na tom, aby byla šťastná. I když dnes dělal přesný opak. Marii Stark, její matku, to neuvěřitelně trápilo a doufala, že pochopí, proč jela s nimi.

A pak přišel ten náraz. Byl nečekaný, byl rychlý. Nepostřehla, co tomu předcházelo. Nelie narazila hlavou do sedadla před sebou, než pás dotatečně zareagoval a strhl ji zase dozadu.

„Tati? Mami?" zašeptala pak slabě, zatímco se snažila přivyknout si na bolest hlavy. Nikdo ji neodpovídal. Nevěděla, kolik uplynulo času, když uslyšela motor motorky. Jenom si myslela, že je to pomoc. A víc už si nepamatovala. Její vzpomínky se jí vrátily o několik let později. S návratem vzpomínek jí pomohl vrah její rodičů, který tehdy ušetřil život Nelie.

Nelie slyšela dobře zvuk motorky. A byl tu i důvod, proč tu byla. James 'Buchanan' Barnes z ní seskočil a šel k autu. Nemínil se tu zdržovat, více než bylo nutné. Z místa ridiče vytáhl Howarda Starka a pomohl mu do sedu. Změnil se od doby, co se naposled viděli. Zestárl, usadil se a měl svůj šťastný život.

„Barnesi?" ozval se překvapeně Howard, když konečně spatřil, kdo to před ním stojí. Ale byl to jiný Barnes, než jakého znal. Tenhle Barnes byl chladný.

„Howarde?" to byla Maria Starková, když uslyšela rány. Nevěděla, že ty rány způsobuje Barnes, který mlátí Howardovou hlavou do dveří. Nevěděla, že v té chvíli její manžel umírá a ona je další na pořadníku.

„Howarde?" ozvala se znovu. Howard Stark už byl mrtvý. Bucky se zvedl a šel teď k místu spolujezdce, kde seděla Maria Starková. Měla před sebou poslední minuty. Nepodíval se na ni, když ji popadl za krk a začal ji škrtit. Nedokázal se na ni podívat. Když bylo po všem a Bucky si byl jistý, že splnil svůj příkaz, šel ke kufru auta. Teprve když míjel zadní sedadla, všiml si bezvládné Nelie Starkové.

~

„Dobré ráno Šípková Růženko," nesouhlasně zaskučela, když znovu nabyla vědomí a jako první slyšela hlas svého bratra. Mohli by už taky přestat používat její hlavu jako beranidlo.

„Aspirin," natáhla před sebe ruku, aby ji dal prášky do dlaně. Slyšela, jak se prášky vysypaly z tuby a pak jí je Tony vložil do dlaně. Ihned je spolkla a slastně přivřela oči.

„Víš, co se stalo?"

„Zase někdo použil mojí hlavu jako beranidlo. Kdo to byl? Kdo to byl u Buckyho?" znova otevřela oči a sledovala strop nad sebou. Potřeboval by vymalovat.

„Děláme na tom. Můžeš být ráda, že jsi si z toho odnesla jen bezvědomí. Zbláznila jsi se?!" zvýšil pak hlas a Nelie instinktivně přivřela oči a uhýbala před fackou, která pochopitelně nepřišla, protože Tony Stark nebyl Howard Stark.

„Neudělal to," odpověděla mu pak jednodušše. Co mu měla říct?

„Utekl. Barnes utekl, společně s Samem a tvým manželem," Nelie hlasitě polkla. Tak to byl další průšvih, který si mohli napsat na seznam věcí, co podělali. Nějak moc rychle se rozrůstal.

„Předpokládám, že nevíš, kde jsou. Jak...moc velký problém to je?" podívala se pak na něj. Doufala, že Tony zase nezvýší hlas.

„Nevíme nic, Nelie. Ross nám dal 36 hodin, abychom to vyřešili po dobrém a pak zasáhne on. Pomůžeš nám?" bylo to vážný. Sakramentsky moc vážný a aby toho nebylo málo, on a její manžel teď stáli na opačné straně. Kývla na to. Samozřejmě, že na to kývla, protože věřila tomu, že to dokáže urovnat se Stevem. Věřila tomu, že přinese mír. Stevovi. Samovi. A v poslední řadě i Buckymu.

„Dej mi ještě jeden Aspirin a hned vstávám. Máš nějaký plán?" natáhla znovu ruku a potom prášek spolkla.

„Dejte tomu, že mám jednu posilu, ale musíme si udělat výlet po NY. Queens. Přidáš se?" Nelie se napila vody, kterou ji bratr podal a potom se konečně postavila na nohy.

„To si sakra piš, že se přidám. Urovnám to se Stevem. Vyřešíme to bez boje," ale ono to vždycky eventuálně bojem skončí.

~

Ani Steve Rogers nezahálel. Po tom, co vytáhl Buckyho z řeky, uvědomoval si, že ho musí dostat z dosahu lidí. Nejen Bucky, ale pravděpodobně už i on, byli nežádoucí a ostatní po nich půjdou.

Sam Wilson za nima přišel do skladiště. Steve se na něj ani nepodíval, sledoval okolí. Dával pozor.

„Kapitáne," zavolal na něj pak varovně, když Bucky začal nabírat vědomí. Aby se pojistili, že jim Bucky neublíží, ruku mu vložili do svěrače. Nevěděli, s jakým Buckym se budou potýkat- s tím, který je zná, nebo s tím, který je zase bude chtít zabít? Steve okamžitě odtrhl pohled od okolí a šli za Buckym. Podíval se na ně a nesrozumitelně něco zamumlal.

„Který Bucky k nám teď mluví?" založil si ruce na prsa. Bucky se uchechtl, než vůbec promluvil.

„Tvoje máma se jmenovala Sarah Rogersová. Tvůj otec ji bil, proto nesnášíš šikanu a podobné věci. Když jsi byl mladší, novinami jsi si vycpával boty. Máš manželku, Nelie, kterou jsem unesl. S Nelie máte dvojčata, Sarah a Jamese," Sam protočil oči, protože mu to celé přišlo jako komedie.

„Tohle v muzeu nepsali," ozval se nakonec Steve.

„A to kvůli tomu budeme kámoši? Protože to nepsali v muzeu?" rýpnul si Sam. Bucky hlasitě polkl.

„Kolik škody jsem udělal?"

„Až moc," přiznal Steve.

„No aspoň neomráčil tvojí manželku, jak už jednou udělal," rýpl si zase Sam. On a Bucky rozhodně nebudou přátelé.

„To ta HYDRA a to svinstvo od ní. Stačilo, aby odříkal těch pár slov a...kdo to sakra byl?" zakývali hlavou. Doufali, že se to dozví od něj.

„Proč by to dělal?"

„Chtěl po mě vědět, co se stalo...na Sibiři. Chtěl vědět, kde to přesně je."

„Proč by se na to měl ptát tebe?" nechápal Sam.

„Drželi mě tam," přiznal Bucky. Steve ho celou dobu pozoroval.

„Ale proč by tam chtěl? Aby si našel základnu HYDRY a zavzpomínal si na starou dobrou HYDRU, protože má rád historii a památky? A jako bonus je to místo, kde drželi tebe? Jsi celebrita?" Bucky znovu hlasitě polkl a pak se na ně podíval.

„Protože nejsem jediný, koho tam drželi," tohle byl teprve přůšvih.

~

Nelie cestou do Quuensu sledovala kamerové záznamy z Buckyho cely. Chtěla vědět, co se stalo předtím než přišla, kdo ji omráčil, a co se stalo potom. Přetočila tu část, kdy ji muž omráčil a její tělo se sesunulo na zem. Překvapeně ale dál záznam pozorovala, když se k ní útočník shýbl a něco ji zašeptal do ucha. Zamrazilo ji, když ji došlo, že to, co ji řekl vážně slyšela a nezdálo se ji to. Mrazilo ji to z toho důvodu, protože měl pravdu. On a Barnes byli prázdné schránky. Žijící prázdné schránky s tajemstvím, které mohlo všechny zničit.

„Pravda, proč jste k sobě s Barnesem tak přilnuli, je taková, že jste oba zruinované, ale stále žijící schránky. Jste prázdní, jste zničení a potřebovali jste se. Ne každý zvládne zápasit s temnotou," pošeptal ji Zemo ještě do ucha, než odešel z místnosti. Svůj úkol splnil.

A/N: No a teď...je všechno v háji. To tajemství Nel a Buckyho...ty děti nejsou Steva, ale Buckyho. Hups? 

Bucky's Friend [3] [Avengers CZ FF]Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora