#4 Rodiny

1.3K 108 32
                                    

„Připomeň mi, proč chceme kluka, co studuje na střední," ozvala se Nelie nedůvěřivě, když zastavili před bytovkou v Queensu. Tony se podíval na svoji sestru.

„Protože nám dál Ross 36 hodin, abychom přivedli tvého manžela a zbytek domů?" Nelie nechápavě nadzvedla obočí.

„To pořád nevysvětluje to, proč je na to třeba kluk ze střední."

„Slyšela jsi v poslední době o tom pavoučím klukovi?" Nelie se na něj podívala.

„Neříkej mi, že je to kluk ze střední."

„Ten a nikdo jiný," sledoval ji vážně. Nelie neuhnula pohledem a v Tonyho očích se snažila odhalit lež. Ale nelhal ji.

„Je to kluk ze střední, Tony," namítla potom. O co mu šlo?

„A my musíme tvého manžela a ostatní zastavit. Zoufalé časy si žádají zoufalé činy."

„Řekla jsem Ti, že Steva zastavím. Jsem jeho manželka, matka našich dětí. Zvládnu to," ale Tony Stark ji neposlouchal. A nevěřil tomu, co říkala. Tony nevěřil tomu, že by se Steve najednou zastavil a všechno zahodil. Ne když šlo o jeho nejlepšího přítele, Buckyho.

„Změna plánu, Nelie. A tím zdaleka nekončím a nebudeme se o tom dohadovat. Vyslechni mě," Nelie si povzdychla. V tuhle chvíli jí připomněl jejich otce, Howarda. Taky ho vždycky museli poslouchat, i přes jeho protesty. Zvedla hlavu.

„Vím, jak je pro tebe Steve důležitý. Teda, aspoň se to snažím pochopit, protože pro mě je to pořád zmražená fosílie, která se zamilovala do mé sestry. Ale dělá tě šťastnou, a to je hlavní. Taky jsem strejda...a ty děti jsou důvod, proč tě požádám o něco, s čím nakonec budeš muset souhlasit. Protože ty víš, jaké to je, Nelie," nechápavě zakývala hlavou.

„Víš, jaké je to ztratit rodiče. Vyrůstat bez nich. A taky oba víme, že tohle nechceš pro Sarah a Jamese. Ne, ty chceš tu rodinu udržet pohromadě, za každou cenu. Proto chceš zastavit Steva. A chtěl bych věřit tomu, že by se ti to povedlo...ale Steve teď na rodinu nemyslí. Ne, jediné o co se teď stará, je Bucky. A tak je na tobě, aby jsi se postarala o rodinu ty, Nelie. Rozumíš? Aby nebyli sami."

„Co mám podle tebe udělat? I tak mě do toho zatáhli...a nedokážu snést myšlenku, že můj bratr jde proti mému manželovi."

„Vrátíš se za Sarah a Jamesem. Budeš s nimi. Ostatní necháš na mě a ostatních. Nelie, slibuji ti, že se budu snažit najít příměří a uzavřít to," stiskl ji jemně ruku. Nelie se na něj znovu podívala, odhodlaná se s ním začít dohadovat, ale nic ze sebe nedokázala dostat. Povzdychla si. Tony věděl, že takhle Nelie vyjádřila rezignaci. Vyhrál.

„Ale zůstaneme ve spojení, ano? A kdyby cokoli...prostě mi zavolej," dostala pak ze sebe. Tony přikývl a dal ji pusu na čelo. Věděl, proč to dělá. A jeho rozhodnutí zatím oddálilo rozhodnutí Nelie. Protože, nakonec i ona si bude muset vybrat. Mezi její starou a novou rodinou.

~

Steve Rogers během sekundy litoval toho, co se stalo. Ani pořádně nerozuměl tomu, co udělal a proč to udělal. Ale už bylo moc pozdě na to vzít ten čin zpátky. Když se od sebe se Sharon odtáhli, provinile se podíval na své přátele. Zatímco Sam Wilson to překvapeně sledoval a drkl do Buckyho, jestli viděl správně, Bucky byl činem jeho přítele šokován. Proč to Steve udělal? Proč Steve políbil Sharon Carterovou?

Až po tom, co ji políbil, Stevovi došlo, jak strašnou chybu udělal. A co bylo horší, nevěděl, proč to udělal. Chtěl to udělat už delší dobu? Udělal to bez přemýšlení? Z vlastních myšlenek ho vytrhlo bouchnutí dveří od auta. Otočil se podle zvuku a sledoval Buckyho, jak k nim jde.

Bucky's Friend [3] [Avengers CZ FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat