Hoofdstuk 6 ~ Het Beest Ontwaakt

351 28 1
                                    

|Ritueel d'ame: ritueel tussen tagamen (zielsverwanten) om hun band officieel/permanent te maken. Verschilt per cultuur wat het ritueel inhoudt.|

De volgende middag was het zonnig in de vallei. Een zachte bries woei door het gras en liet het golven alsof er aan grote hand overheen streelde. Vlinders en libellen begonnen hun aanwezigheid te laten zien en fladderden rond Arabella's hoofd terwijl ze samen met Filo buiten aan de grote houten tafel zat.

'-groen, jij?', vroeg Filodijn terwijl hij voor zich uit over het bos en de weilanden uit keek.

'Rood.', antwoordde het meisje dat rustig van haar water nipte, 'De kleur van bloed en liefde en alles wat mooi is. Het heeft wel iets mysterieus maar tegelijkertijd krachtigs.', legde ze uit. De onbekende man die ze gisteravond in het bos gevonden hadden was nog steeds niet wakker geworden dus hadden zij en Filo besloten buiten te zitten tot hij wakker werd.

'Hmm.', hij knikte bedachtzaam. Arabella keek hem aan om te kijken of hij wel naar haar luisterde. Ze hadden de hele ochtend vragen op elkaar afgevuurd om elkaar beter te leren kennen. Waarschijnlijk was hij moe, dacht ze schouderophalend. Hij had vroeg willen opstaan, had hij gezegd, om ontbijt te halen, maar hij was zo uitgeput geweest dat hij weer in slaap was gevallen. Nu ze erover nadacht, begon ze wel honger te krijgen. Als op commando knorde haar maag en verstoorde de stilte van de zonnige morgen.

Filo grinnikte, 'Zal ik eten halen?', ze knikte dankbaar. Hij zou haar leren jagen en welke paddenstoelen en planten en andere dingen ze wel en niet kon eten, maar door hun nieuwe gast kon slechts één van hun het huisje verlaten en moest de ander er zijn voor als hij wakker werd.

'Wel iets lekker!', schreeuwde ze hem na en hij stak zijn hand op in de lucht ten teken dat hij haar gehoord had, 'Geen herkauwd mos ofzo.', mompelde ze terwijl ze opstond en het huis instapte. Ze wandelde even doelloos rond, vergeten wat ze had willen bereiken door weer naar binnen te gaan, toen haar oog op de man viel die aan de andere kant van de kamer lag. Wat ze tegemoetkwam deed haar in haar stappen verstijven voor ze er gehaast op af rende. De geur van bloed drong haar neusgaten binnen en ze trok haar neus op van de roestige metalen geur.

De man die ze gisteravond met Filo op de grond had gelegd bleek toch niet in zo een goede staat te zijn als ze hadden gedacht. Ze kon zichzelf nu wel voor haar hoofd slaan dat ze hem zo roekeloos had neergelegd en hem niet verder had onderzocht. Hij ademde zwaar en rode vloeistof sijpelden door de garen van zijn kleding heen. Arabella zag zijn knappe gezicht samentrekken van de pijn. Hoe had ze dit gisteren niet kunnen zien? Vroeg ze zich vertwijfeld af terwijl ze hem met veel moeite zo voorzichtig mogelijk op het bed probeerde te leggen om beter toegang tot zijn lichaam te hebben. Zijn lichaam was zo groot en zwaar dat het haar nauwelijks lukte. Het was Filo's schuld, dacht ze vertwijfeld. Hij had haar afgeleid waardoor ze helemaal geen aandacht voor de man had gehad wie nu haar patiënt was. Ze nam nu officieel de taak van verpleegster op zich met als doel om hem helemaal op te knappen tot hij weer zo sterk als een beer was en zo snel als een serpent.

Haastig griste ze een kan water en doeken uit haar keukentje en begon zijn kleding uit te trekken. Een rode blos vormde zich op haar wangen die lager naar haar nek en borst kroop bij haar acties. Nog nooit eerder had ze een man ontkleed gezien. Door de manier waarop ze zelfverzekerd en ongedeerd door de gangen liep wilde niemand van haar college niet geloven dat ze nog nooit met iemand was geweest, maar in werkelijkheid was dit waarschijnlijk één van de intiemste momenten die ze ooit had gehad.

Zijn kleding dat van een dik materiaal gemaakt was dat onbekend was voor het meisje liet niks van de staat van zijn lichaam zien. Gefrustreerd dat het haar niet lukte hem op de gebruikelijke manier uit te kleden pakte ze een mes vanonder haar kussen vandaan wat ze uit voorzorgsmaatregelen daar had verstopt en sneed de kleding van zijn bovenlichaam af.

Adura's Claim | Short Story FantasiesWhere stories live. Discover now