1. Sayfa

164 13 7
                                    

Ahlak'ın İki Yüzü

İlim sahibi iki genç mescidden içeri girdi. Günün bu saatlerinde pek kimseler olmazdı mescidde. Mescidin hocalığını yapan bilge, bilge olduğu kadar yaşlıcada olan Alim dışında.
İki genç, erkeklere ait olan bölümün kapısını açıp içeri girdiklerinde yaşlı Alim'i her zaman ki yerinde, minderin üzerinde oturmuş kitap okur vaziyette buldular. Yaklaşıp selam verdikten sonra biri bir tarafına, diğeri diğer tarafına oturdular. Oturduklarında yaşlı Alim'in Sahih-i Buhari'yi orjinal lisanından okumakta ve son sayfalarında olduğunu gördüler.
Yaşlı Alim ise kitaptan kafasını kaldırmadan "Aleyküm selam" diyerek selamlarını aldı ve yüzlerine bakmadan kitabını okumaya devam etti.
Gençlerin heyecanlı ve meraklı bir şekilde yaşlı Alim'in kitabı bitirmesini ve onlarla ilgilenmesini bekledikleri her hallerinden anlaşılıyordu. Bir müddet daha yaşlı ve bilge Alim kitabı okumaya devam ettikten sonra son sayfayıda okudu ve kitabı kapattı. Peşi sıra yerinden doğrulup, hemen arkasında bulunan duvarın 1 metre yükseklikte ki mesafesine monte edilmiş kitaplığa kitabı yerleştirdi ve yerine oturarak ağır ağır gençlerin gözlerinin içine bakıp onları süzdükten sonra:
"Hoşgeldiniz çocuklar. Buyrun, ne merak ettinizde günün kimsecikler olmadığı bu saatlerinde buraya kadar zahmet verip geldiniz."

AhlakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin