2. Sayfa

106 10 0
                                    

Genç: "Bize ahlaktan bahset."

Alim: "Ahlak ikiye ayrılır genç adam. İyi ahlak ve kötü ahlak. Bunların her ikiside ahlaktır ve insan farkında olmadan öğrenme hevesiyle ve iyi niyetlede olsa kötü ahlak tavırları sergileyebilir."

Öbür genç: "Özürlerimizi kabul edin hocam. Dostum ve ben sizin engin bilgeliğinizden faydalanıp, ahlak nedir, güzel ve kötü ahlak arasında ki fark nedir ve ahlak nereden doğmuştur? Allah rızası için sizden bunları öğrenmeyi istemekteyiz."

Alim: "Elbette bir dost öbür dostunun farkında olmadan sergilediği kötü ahlakı telafi edebilmek için güzel ahlakta sergileyebilir. Bunda hiç bir sorun yoktur. Pekala bakalım madem ahlakı merak ediyorsunuz öyleyse size anlatacağım. Birlikte düşüncelerimizi sereceğiz ortaya ve bakalım Allah'ın, İslam yolu ile bize bahşettiği özgür düşünce yoluyla ilerleyip, nasıl bir ahlak şekillendireceğiz."

Gençler: "Öyleyse bizde bu düşünce denizlerinde sana bir damla su kadar katkı dahi yapabilecek olursak çekinmeden yapacağız ve yılmadan ahlak'ın ne olduğu konusunda sonuna kadar gideceğiz inşallah."

AhlakWhere stories live. Discover now