6. Sayfa

43 5 0
                                    

Ahlaksızlık

Alim: "İyiyi ve kötüyü yeteri kadar gördük. Gelelim şimdi ahlaksızlık nedir sorusuna. Bu soru üzerinde günlerce tefekkür edilip, düşünülebilir. Fakat biz fazla uzatmayacağız. Ben öyle görüyorum ki ahlaksızlık esasen kişinin içerisinde Allah inancının bulunmamasıdır."

Genç: "Biraz daha açabilir miyiz?"

Alim: "Elbette açacağız. Gelin biraz derinlemesine düşünelim gençler. Diyelim ki haşa Allah yoktur, İnsanlar evrim yoluyla varolmuştur. Başka bir alternatif var mı?"

Öbür genç: "Başka bir alternatif yoktur."

Alim: "Öyleyse insan bir hayvandır ve hayvan doğasına göre nasıl davranması gerektiğini biraz incelersek ne anlatmaya çalıştığımın daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum inşallah. Eğer evrimle geldiysek bu dünyaya kimse benim insan öldürmemi yadırgayamaz. Çünkü Darwin'in evrim teorisinin temellerinde baskın olan türün, baskın olmayan türe üstünlüğü, yani güçlü olanın güçsüz olanı öldürerek daha gelişmiş bir tür ortaya çıkartması vardır. Bu durumda eğer ben güçlüysem muhakkakki güçsüz olanı öldürmek hakkımdır ve bunu geleceğimiz için yapmış olurum, daha mükemmel türü ortaya çıkartmak için yapmış olurum ve bu benim doğamın bir gereğidir. Fakat tutarsızlık burada ki Teist ya da Ateist her kimse insan öldürmenin kötü olduğunu ileri sürecektir, buna atalarının birbirlerini öldürerek kendilerini ortaya çıkarttıklarına inanan evrimcilerde dahil."

Öbür genç: "Çok doğru."

AhlakWhere stories live. Discover now