13. Sayfa

37 5 5
                                    

Genç: "Size katılıyoruz. Ben anlattıklarınızdan öyle gördüm ki eğer haşa Allah olmasa, her insan kendi kanun ve hükümleriyle yaşamak ister. Kimse kimsenin doğru ve yanlışını kabul etmez. Çünkü herkesin istekleri ve arzuları farklıdır ve insan fıtraten günahı, yanlışı seçmeye meyillidir. Bu durumda hiçbir ferd bir diğer ferdin kurallarını kabul etmediği ve hatta yaptığı tüm kötülükleri doğaya dayandırabileceği için ortada ahlaki bir değer kalmaz. Ve bu durumda öyle görünüyorki...."

Öbür genç: "Allah yoksa ahlakda yoktur."

Alim: "İşte bütün meselemizde budur gençler. Bugün öyle bir toplumda yaşıyoruz ki herkes Allah'ın sancağının altından uzaklaşıp, şeytanın sancağının altında gölgelenmiş. Fakat bilmezler ki bugün onları serinletip, rahatlatan bu gölge, yarın hepsinin azabı olacaktır. Bu dünyaya gelmeden önce Allah'a bir söz verdik. Sana yaraşır bir kul olacağız dedik. Ve bugün insalığın büyük çoğunluğu bu sözünü tutmamakta. Ve hatta bu söze karşı direnmekte. Fakat yarın hepsi pişman olacaklar. Allahım bize bir şans daha ver, bizi tekrar dünyaya gönder bak sana nasıl yaraşır bir kul olacağız diyeceklerde, reddedilecekler, içlerinde ki Allah inancını kaybeden bu insanlar.
Gençler size son bir nasihatim var, çok sevdiğim bir büyüğümün de bana nasihatidir bu.

Sakın unutmayın 'Allah'ın düşmanıda Allah'ın yarattıklarıdır.' Yaratılanlar, yaratanla savaştıklarını sansada sonunda anlayacaklar galip olanın ancak ve ancak Allah olduğunu."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 25, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

AhlakWhere stories live. Discover now