Kígyó a kígyók között

942 44 0
                                    

Két héttel később a zöldek sárkánya még sápadtabb volt mint eddig. Ennek akkor volt igazán jelentősége amikor reggeli után a klubhejség padlóján találtam zilált szőke hajjal, ájultan. Villámgyorsan üzentem apámnak, aki máris jött a kandallóból.
-Mi történt?
- Nem tudom. Már három napja nem eszik rendesen.
-Megmérgezték.
-De ki volt? Megölöm azt a kígyót aki ezt merte tenni a barátommal.
-A barátod? Mióta?
-Az most nem érdekes. Be se megyek órákra. A többiektől mindent elkérek, tőled meg a bájitaltant oké?
-Rendben.

A gyengélkedőn Madam Pomfrey teletömte Dracot mindenféle fájdalomcsillapítóval és ellenméreggel. Elégedetten nyugtázta, hogy nem egyedül van. Nagyon álmos voltam,mivel egész éjszaka nem aludtam miatta, így ledőltem pihenni az ágyra Draco mellé. Én nem tudom mikor szenderülhettem el, de arra keltem, hogy a hosszú ujjaival birizgálja a hajamat.

-Ne haragudj...izé fáradt voltam. Tegnap alig aludtam miattad. Nem tudod ki tette ezt veled?
-Talán. Láttad Parkinson elégedett arcát amikor abból a kehelyből ittam?
-Kinyírom azt a ribancot! Egyáltalán, honnan a merlinből volt neki mérge?
-Majd, órán, bájitaltanon változtasd állattá.
-Annyira megkínoznám. De előtte szólok apának.
~~
A bájitaltanon már tudtam mit csinálok. Volt nálam egy adag fözet, amitől egy hétig kotkodácsolni fog. Persze ez az után történt, miután elmondtam apának. Esküdni mertem volna,hogy ott akkor helyben megszégyenítette volta Parkinsont szemrebbenés nélkül az egész mardekár előtt, meg az éppen jelenlévő másik osztály előtt.
Minden a terv szerint alakult. Mit sem sejtve megitta a kelyhébe csempészett bájitalt... Nem is sejthette hogy mit iszik, mert szagtalan volt. Aztán elkezdődött.
Aki tudott róla, Cherissa és Astoria meg apa és Draco, igazából az egész terem. Najó, apa csak magában somolygott, de biztos vagyok benne, hogy ő is nevét legbelül.

-*kotkodácsolás* Mi ennyire vicces? *kotkodács*
-Csak az....hogy ez egy hétig tart te kis KÍGYÓ! MI A BÜDÖS FRANCÉRT MÉRGEZTED MEG DRACOT? ÁRTOTT MOST NEKED VALAMIT? Vagy csak féltékeny vagy rám Pansy? Azért mert van valakim? Azt ajánlom kopj le róla, mert ha megtudom, hogy ha csak rosszul nézel rá Én nem fogok jót állni magamért. Nem fog érdekelni ha az apám pontot von le a házamtól, meg fogom keseríteni az életed. Még egy rossz szó és megöllek. Értetted?

Elégedetten távoztam a padjától. Néha néha rápillantottam, láttam, bevált az apától ellesett szigor. Megszeppent a kis álnok liba. Nem érdekelt, hogy vissza fog-e vágni, mostantól tudta jól, hogy ha egy rossz szót is fog szólni rólam, vagy Dracoról, akkor ő fogja bánni, függetlenül a házunktól levont pontok miatt.

-Jó hűvös voltál.
-Jópár évem volt átvenni a stílust. De most már duplán protekciód van Draco. Hogy érzed magad?
-Még mindig gyengébben. Annyira rossz senezhetőnek lenni.
-Az. Ahogy elnézem pocsék okkumlentor vagy. Nem baj. Segítek. De előtte mutatok valamit, amúgy amit már nemegyszer láthattál tőlem.

Órák után felmentünk a klubhelységbe, ahol még senki sem volt. Lazán leült az egyik  kanapéra, intett, hogy üljek le mellé nyugodtan, amit én ezer örömmel is teljesítettem, mert végülis én is le akartam ülni.

A zöld sárkány   (szünetel)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora