Hoofdstuk 62

286 42 53
                                    

(Geïnspireerd door Wat Zou Je Doen - Bløf)

Koel blijven. Niet stressen. Niet laten zien dat je haar wat moet vertellen. Verzin iets.

"Je had het me kunnen zeggen," Zegt ze rustig, waarom is ze zo rustig? Ik zou niet normaal boos zijn, misschien komt dat nog? "Waarom heb je het gedaan?" Gaat ze verder.

Oh god. Dit is nog beschamender dan ik dacht dat het zou zijn. Ze gaat heel boos worden, ik voel het. Ze gaat tegen me schreeuwen, misschien geeft ze me zelfs een klap.

"Ik-" Stuntel ik, wat ga ik zeggen? Hoe praat ik mezelf hier onderuit?

"David, hij heeft zijn neus gebroken,"

Huh?

Ik kijk haar onbegrijpelijk aan. Waar heeft ze het over?

"Ik snap dat je bezorgd was, maar om hem aan te vallen zodra je hem ziet.."

"Oh, Daniel?" Zeg ik als ik het begin te begrijpen. Ze heeft het niet over het ongelukje met Zoey, maar over het opzettelijke ongelukje met Daniel.

"Ja, wie anders?"

"Nee, ik dacht dat je-" Snel slik ik de woorden weer door. "Ik hield het gewoon niet meer, jij was weg, hij was weg en toen was hij er weer,"

"Aan de ene kant snap ik het wel, maar zijn neus is gebróken," Zegt ze met de nadruk op gebroken.

"Sorry," Mompel ik.

"Ik heb er geen last van," Lacht ze.

"Niet dat,"

"Wat dan?" Vraagt ze verbaasd.

"Niks," Glimlach ik. "Zullen we vanavond wat leuks doen?"

"Zoals?" Glimlacht ze lief.

"Bioscoop?" Stel ik voor. Ze stemt in en gaat dan weer weg.

Had ik het nu moeten zeggen? Is het egoïstisch dat ik eerst nog een leuke avond wil? Na vanavond ben ik haar waarschijnlijk toch kwijt.

Mijn ogen volgen haar lichaam tot ze de lift in is en ik haar niet meer kan zien. Het lichaam die ik nooit meer zal mogen aanraken, of überhaupt naar kijken.

Ik zal haar pijn hebben gedaan. Zou ze me haten? Zou ze gebroken zijn? Zou ze lachen, omdat ze het zag aankomen? Zou ze huilen, omdat ze het niet wou zien aankomen?

Als ik mijn hoofd dichter naar de hare zal brengen, wat zou ze doen? Zou ze haar lippen op de mijne drukken? Zou ze me een klap in mijn gezicht geven? Zou ze me aanstaren? Wat zou ze doen?

Zou ze schreeuwen? Zou ze schelden? Zou ze zeggen dat ik een klootzak ben? Dat ik niet te vertrouwen ben? Dat ze me niet meer kent?

Wat zou ze doen als ik met mijn handen door haar haren ga? Zou ze mijn handen wegslaan? Of zou ze me laten?

Wat zou ze doen als ik zeg dat ik van haar houd? Als ik zeg dat ik alles voor haar zal doen? Dat ik geen spijt heb van de tijd die ik met haar heb doorgebracht? Maar wel spijt van Zoey?

Ik wil weten wat ze zou doen. Ze kan van alles doen. Ze kan me vergeven of vergeten.

Bella's POV
Ik loop weer terug naar mijn kamer, denkend aan wat ik vanavond ga doen. Ga ik over Zoey beginnen en de avond verpesten? Of doe ik alsof ik van niks weet en laat ik de avond gaan zoals het gepland is?

Revenge (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu