Chapter 8

411 31 2
                                    

Alek's P.O.V.

Dok sam ulazio u auto čuo sam Mariu koja je vrištala na sav glas. U jednom trenutku sam se uplašio, jer šta bi bilo da se otrgla iz Izyy- nih ruku? Sigurno ne bih otišao ne posvađan sa njom. Seo sam u auto i krenuo.

Maria's P.O.V.

Ne mogu da verujem, obećao mi je da ću videti roditelje prvom prilikom. Ovo mu neću nikad oprostiti. Mogao mi je barem reći, ali ne. On je odlučio da me ostavi sa svojom sestrom koju jedva znam. Ona je ubila svoju najbolju drugaricu koju je poznavala sigurno više godina, a mene zna nekoliko sati.

Posle  sat vremena plakanja smirila sam se. Izzy mi je brisala suze i gledala me kao da zna kako se osećam.

-,, Zašto je to uradio, ti si znala zar ne?,,
-,, Naravno da nisam znala. Iako sam mu sestra skoro nikad mi nije govorio šta radi i oko toga smo se uvek raspravljali,, rekla je malo višim tonom. Očigledno nije znala ili dobro laže.

-,, Šta ćemo danas da radimo, nećemo valjda ceo dan plakati i sedeti ovde?,, pitala me je.

-,, Šta ćemo raditi, možda da naprvimo ručak?,, mislim da imam odličan plan, valjda Izzy ništa neće posumnjati.. Čim ona izađe iz kuće spremiću kofer i krenuti na put. Iako ne znam gde da idem. Vodiću se onim ,,sve ili ništa,,.
-,, Da, naravno. Šta želiš?,,

-,, Iznenadi me, ali želim i tortu. Torta mi uvek pomaže kad sam tužna,, rekla sam kroz smeh.

-,, Nemamo tortu, a nisam ni neka kuvarica. Otići ćemo da kupimo sve sad. Spremi se,, ustala je i uzela ključ, zatim se okrenula i pogledala u mene. Ja sam još sedela na stolici.
-,, Aaaam....ja...ja, ovaj...ne osećam se baš dobro. Biću ti samo teret,,. Ako mi ovo uspe, haha... nikad nisam znala da lažem, moram to da popravim. Nisam u opšte izgledala ubedljivo.

-,, Teret? Jesi li ti normalna, ti si devojka mog brata...moja nova sestra. Nadam se da će tako i ostati. Alek je ponekad stvarno kreten. Ako hoćeš iskreno, meni je trebalo više od  50 godina, da shvatim zašto to radi,,

-,, I zašto to radi?,,

-,, Zbog nas, želi da nas zaštiti, sigurno ima neki veliki razlog čim je tako izjurio iz kuće.
Ajde sad idemo. Dosta više o tome, zatvorimo tu temu,,

-,, Izyy...ja stvarno ne želim da idem. Treba mi malo vremena da razmislim o svemu ovome što se desilo danas. Alek me je ostavio, ko zna da li će to ponoviti.,,
-,, Ufff... dobro. Otići ću sama, ali znaj da Alek to više neće ponoviti. Poznajem ga od kad  znam za sebe,, rekla je i izašla. Otišla sam do prozora i gledala kako odlazi. Morala sam to da uradim da budem 100% sigurna da mogu da spakujem stvari i krenem.

Uzela sam 10 majici, 5 farmerica, jednu trenerku i ostale potrebne stvari. Sve sam to nagužvala u kofer koji sam jedva zatvorila. Otišla sam ponovo do prozora. Drhtala sam. Bojala sam se da me Izzy ne uhvati. Razmislila sam i odlučila da je nazovem.

-,, Ej, gde si, jesi li još u prodavnici?,,
-,, Da, što pitaš, želiš još nešto?,,
-,, Da, umm...vino, belo vino. Nemamo ga u kući iiii dve crvene sveće. Želim da proslavimo najveću ispalu u mom životu,,
-,, Okej, dolazim za deset minuta...vidimo se.,,

Prekinula sam i uzela kofer u ruke i brzo dotrčala do kola koja su bila u garaži. Upalila sam auto i krenula. Uključila sam navigaciju i pratila put koji je vodio u New Orleans.

Izzy's P.O.V.

Kupila sam sve potrebne stvari i krenula ka kući. Otvorila sam vrata nogom, jer su mi ruke bile zauzete sa kesama koje su imale sigurno deset kilograma.
Ušla sam i osvrnula se oko sebe. Nikog nije bilo. Maria je sigurno gore.
-,, Došla saaaaam, gde si?,,
Ostavila sam kese na sto i krenula gore. Stala sam u hodnik i slušala. Ništa, ne čuje se ništa. Da li je moguće? Ušla sam u njenu sobu i videla otvoren orman. Dve police su bile prazne. Zanemela sam. Otišla sam do kupatila i zatekla isto sto i u ormanu. Dve police prazne.Nije bilo njene četkice. Uhvatila sam se za glavu i pala na kolena.

-,, Ne....nije se to desilo, nemoguće. Prevarila me je..,,

Sišla sam dole po svoj telefon i nazvala Mariu. Nije se javila. Telefon joj je isključen. Zvala sam još par puta, ali i dalje ništa.
Nazvala sam Aleka. Za divno čudo, niko se nije javio.
-,, Kretenu, javi se...odmah,, rekla sam mu u poruci. Bila sam prestravljena, nisam ni pomislila da bi ovo moglo da se desi.

Prošlo je više od sat vremena. Telefon mi je zazvonio. To je bio Alek.
-,, Šta je toliko važno da moraš da me nazivaš kretenom?,,
-,, Maria, otišla je. Ne znam gde je, rekla mi je da odem po tortu i ostalo za jelo, a ona je ostala i ...,,
-,, Jesi li ti normalna, jesi li ti svesna šta govoriš? Zašto nije krenula sa tobom?,, osetila sam strah i ljutnju u njegovom glasu dok mi je to govorio.

-,, Rekla je da joj treba vremena, plakala je sat vremena od kako si otišao. Glupa sam znam...nisam trebala na to da nasednem.,,
-,, Izzyyyy...neću ti oprostiti ovo...nasamarila te je likuša od koje si starija pola veka, aaaalooo. Ko zna gde je, nazovi je ti. Neka misli da ja ne znam da je otišla. Ne budeš li imala neku informaciju do večeras, uzimam stvar u svoje ruke.

The Mikaelson family✅Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang