Chapter 12

403 27 1
                                    

Ušli smo u kuću i seli za sto.
-,, Jeste li možda žedni ili gladni?,, pitala je Izzy dok je stojala i klatila stolicu napred-nazad.
-,, Ja nisam, samo sam umorna...otići ću da spavam,, ustala sam od stola i otišla gore do sobe. Obukla sam svoju pidžamu iako je bilo tek podne. Legla sam u krevet i utonula u veoma dubok san.

Izzy's P.O.V.

Sela sam ispred Aleka i buljila u njega. Izgledao je umorno.
-,, Šta se desilo?,,
-,, Ništa, samo sam umoran....i razočaran,, uzdahnuo je i prošao rukom kroz svoju gustu kosu.
-,, A šta je sa njom?,,
-,, Naljutila se na mene, iako nisam ništa loše uradio. Očigledno joj je toliko dosadno da je počela da se ljuti bez razloga.,,
-,, Aleek. Ostavio si je. Nisi joj rekao gde ideš. Došao si po nju i ko zna šta si joj rekao.,,
-,, Ostavio sam je sa tobom na jednu noć, a ne na sto godina. Bio sam sa Chris-om, William-om i Markom kao i svake godine. Bilo bi joj i više nego dosadno. I da, završili smo o tome.,, ustao je i takođe otišao u svoju sobu. Ostala sam sama. Krenula sam do Mariine sobe. Otvorila sam vrata i videla je kako spava. Izgledala je tako spokojno iako znam da nije. Sela sam na fotelju koja je bila pored kreveta. Uzela sam knjigu koja je bila na njenom krevetu i krenula sam da čitam. Polako sam i ja sklapala oči, dok na kraju nisam zaspala.

Alek's P.O.V.

Ležao sam u krevetu razmišljajući šta sledeće da uradim. Izzy će uskoro otići...kao i uvek, a ja ću ostati sa Mariom koja ne želi ni da me pogleda. Ustao sam i otišao do njene sobe. Ugledao sam Izzy koja je spavala na fotelji do Mariinog kreveta. Prišao sam joj i blago je prodrmao.
-,,Aj samnom,, rekao sam najtiše što sam mogao da ne bi probudio Mariu. Izašli smo iz sobe i sišli niz stepenice. Seli smo na kauč i počeli razgovor.
-,, Znam da si mi rekla da ćeš ostati samo par dana, ali nisam ni ja znao da će ovako ispasti, ako možeš da ostaneš samo još koji dan, dok se ne pomirim sa njom, ako sada odeš ona neće ni izaći iz svoje sobe.,,
-,, Žao mi je...znaš da me Chris čeka. Mislim da je najbolje da joj kažeš gde si bio. Oprostiće ti i bez toga, ali zbog vas...reci joj istinu. Ona ni ne zna zašto se ljuti. Sigurno će joj biti posle i neprijatno.,, već sam mogao da zamislim našu svađu iz dana u dan.
-,, Dobro, kad ideš?,,
-,, Večeras. Izvini,,
-,, Dajj, zezaš me, zar ne?,, malo mi je falilo da zaplačem. Izzy me je zagrlila ali to mi nije dovoljno. Neću moći da izdržim Mariino zvocanje i prepiranje. Nisam nikad nikog upoznao, da je toliko tvrdoglav.
-,, Ja sam spakovala stvari. Idem da probudim Mariu i onda idem,,

Maria's P.O.V.

-,, Buđenje...pola šest je, ali popodne,, otvorila sam oči i ugledala Izzy koja mi se smeškala. Isteglila sam se i ustala. Sišle smo zajedno dole, a ja sam na sebi imala svilenu ljubičastu pidžamu iako je izgledala kao haljina za provokativni izlazak. Alek je sedeo na kauču potpuno bled.
-,, Šta se desilo, šta ti je?,, pitala sam ga.
-,, Neko je ustao na levu nogu, hahaha,, dodala je Izzy dok se smejala.
-,, Nisam se odljutila, samo sam pitala. Mislilim pogledaj ga... na šta liči,, podigla sam svoje obrve i gledala u njega.
-,, Izzy ima nešto da kaže,, rekao je i duboko uzdahnuo.
Pogledala sam u Izzy, a ona je gledala u svoje nokte.
-,, Ja odlazim sad,, pogledala sam je i zinula, jer nisam mogla da verujem šta sam upravo čula.
-,, Gdeee?,,
-,, Svojoj kući, došla sam samo da vas vidim. Chris me čeka kod kuće.,,
-,, Chris? Ko je on? Reci mu da češ doći za koji dan! Ne možeš me sada ostaviti, sa kim ću da budem ovde?,, ovo je već počelo da liči na svađu.
-,, On je moj verenik, Alekov najbolji drug. Ne mogu, razumi...nedosta je mi. Alek je ovde,, pogledale smo ga.
-,, Ajde, Alek ponesi mi stvari,, ustao je i poneo njene stvari do kola. Pozdravili smo se, izljubili, izgrlili i sve po redu.
-,, Imaš moj broj, slobodno me nazovi kad god hoćeš,, rekla je dok je palila svoj auto. Mahnuli smo joj i otišla je. Spustila sam pogled na pod i videla svoje čarape koje su jutros bile bele boje, a sada su crne. Alek je krenuo unutra, a ja za njim.

The Mikaelson family✅Where stories live. Discover now