18

224 6 1
                                    

We zijn vanmorgen vroeg met de trein vertrokken naar Duitsland. In de trein hebben we veel van het landschap gezien van zowel Nederland als Duitsland, daarom hadden we ook besloten om met de trein te gaan. In de trein hebben we het vooral gehad over de afgelopen dagen. Het was 6,5 uur met de trein. We konden ook om 5 uur vanochtend vertrekken en dan zouden we om half 12 in Berlijn zijn, maar dat was ons iets te vroeg. Dus hadden we vanmorgen de trein om 7 uur en staan we nu, om half twee op het centraal station in Berlijn. Het station is enorm modern!

"En nu met de bus of met de taxi naar het hotel?" vraag ik aan Shawn als we bij de uitgang van het station staan.

"Taxi? Dat is sneller namelijk." Ik stem in. Met een taxi rijden we naar het hotel, waar we inchecken en dan meteen de stad ingaan. We besluiten eerst om iets te gaan eten bij House Of Small Wonder. We lopen binnen en overal staan planten. Met een trap gaan we naar boven en gaan daar aan een tafeltje bij het raam zitten. Het is een beetje een vintage restaurantje, met heel veel planten en de sfeer is zo fijn. Het voelt een beetje als thuis.

"Wat neem jij?" vraagt Shawn als we allebei op de kaart krijgen. Even kijk ik bedenkelijk naar de kaart, maar ik weet toch al wat ik wil nemen.

"Ik ga voor de Croissant French Toast, jij?" Ik kijk Shawn aan en zie hem moeilijk denken.

"Ook," zegt hij dan, na even denken. We bestellen ons eten en wat te drinken.

"Wat gaan we straks doen?" vraag ik. Al snel komt ons eten eraan.

"Ik las iets over een museum, ben de naam vergeten." Ik grinnik. "En ik wil nog naar de Berlijnse muur." Ik knik.

"Dat wil ik ook wel zien. We kunnen ook hier naartoe gaan," zeg ik en laat een site zien aan Shawn. Hier in de buurt kan je zelf je eigen chocolade maken! Hoe gaaf! En natuurlijk heel lekker.

"Dan doen we dat eerst en gaan we daarna naar de Berlijnse muur en dat museum." Ik knik instemmend. We krijgen onze lunch geserveerd en beginnen met eten.

"Dit is echt lekker," zegt Shawn met volle mond. Hoofdschuddend kijk ik hem aan, maar glimlach dan toch en knik instemmend. De croissant is bijna lekkerder dan in Parijs zelf, wat toch echt bekend staat om de lekkere croissants.

Na het eten gaan we door naar de De Bunte Schokowelt van Rittersport, waar je zelf chocolade kan maken.

"Het is zo rustig," zeg ik verbaasd als we aan komen lopen. Er staan echt maar 5 mensen binnen. Shawn knikt instemmend. We lopen naar binnen en kiezen purechocolade of melkchocolade. Er ligt een hele rij met allerlei ingrediënten erin, van haribobeertjes tot limoenstukjes. We kiezen onze ingrediënten en rekenen dan af. Nu moeten we nog ongeveer 40 minuten wachten tot het klaar is.

"Zullen we een rondje lopen door galeries Lafayette?" stelt Shawn voor.

"Door de wat?"

"Een winkelcentrum," lacht Shawn. Ik glimlach en knik. We lopen De Bunte Schokowelt uit en gaan naar de Galeries Lafayette. Het is een ontzettend mooi gebouw, wat voornamelijk bestaat uit glas. We lopen de H&M winkel binnen en staan daar voor zo'n 40 minuten. Ze hebben zoveel kleding. We passen veel, maar kopen uit eindelijk niets.

"We hebben al genoeg kleding gekocht," had Shawn gezegd toen ik begon te twijfelen. Nu staan we dus weer bij De Bunte Schokowelt om onze chocoladereep op te halen.

"Wat heb jij erin zitten?" vraag ik aan Shawn als we het terrasje onze chocoladereep gaan proeven.

"Haribobeertjes, aardbei, mini smarties en hazelnoot. Jij?"

"Biscuitstukjes, aardbeistukjes, mini smarties en hazelnoot." We hebben dus bijna hetzelfde. Ik haal de verpakking van de chocoladereep en neem een hap. Ik moet zeggen dat het best lekker is!

"Ik wil er nog meer," zegt Shawn genietend. Ik knik instemmend.

"We zouden nog meer van deze repen maken en mee moeten nemen naar huis."

"We kunnen het doen," zegt Shawn dan bedenkelijk. Eigenlijk is het best erg dat we nu chocoladerepen gaan maken om ze mee naar huis te nemen. Misschien krijgen we ze niet eens mee het land in.

"Oké." En zo lopen we naar binnen en maken nog een aantal van dezelfde repen om mee naar huis te nemen.

"Vannacht gaan we naar Parijs toch?" vraag ik als we wachten op onze chocoladerepen. We hadden geen zin om de stad weer in te gaan.

"Ja, morgen Parijs en dan hebben we drie dagen vrij. We kunnen in Parijs blijven of doorgaan naar Spanje."

"Spanje," zeg ik meteen. "Ik heb het weer gezien voor de komende week in Parijs en dat is ronduit hondenweer." Shawn begint te lachen.

"Dan gaan we door naar Spanje," glimlacht Shawn.

"Maar eerst nog Parijs.    

Roses||Shawn MendesWhere stories live. Discover now